Férfi vízi Eb: Kaptunk egy intő jelet, hogy ennél jobban kell játszani – Vámos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.23. 08:32
A magyar férfiválogatott az oroszok ellen játszotta a negyeddöntőt a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokságon, és magabiztos játékkal 14–10-es győzelmet aratott. A találkozó után a háromgólos Manhercz Krisztiánnal, Varga Dénessel és a rendkívül önkritikus Vámos Mártonnal beszélgetett az NSO Tv stábja.

Manhercz Krisztián számított rá, hogy nekik fognak esni az oroszok.

„De arra is, ha tudjuk tartani a saját tempónkat, azt a ritmust, gyorsaságot és iramot, akkor a második félidőre szétnyílhat a mérkőzés, és ez így is lett.”

Vámos Márton a szurkolókat dicsérte, a csapat teljesítményével azonban nem volt maradéktalanul elégedett.

„Bejutottunk a legjobb négy közé, de azért nekem felemásak az érzéseim a mérkőzéssel kapcsolatban, mert nem volt annyira nagyon magabiztos. Ha jobb ellenfelet kapunk, lehet, hogy nyögvenyelősebb lett volna. Sőt, biztos! Örülök, hogy bent vagyunk, és most már minden erőnkkel a Montenegró elleni mérkőzésre koncentrálunk.”

Videónkban arról is beszél, vajon miért nem érezte annyira magabiztosnak a sikert.

Varga Dénes szerint azért alapvetően sima meccset játszottak.

„Talán azért tudtak visszakapaszkodni, mert az ő játékukból valahogy nem következett az, hogy mi is százszázalékosan tudunk teljesíteni. Nem is voltunk rákényszerülve, úgyhogy a legfőbb tanulság az, hogy a saját teljesítményünket magasabb szintre kell emelni, már csak azért is, mert erősebb lesz az ellenfelünk is az elődöntőben.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG (BUDAPEST, DUNA ARÉNA)
FÉRFIAK
NEGYEDDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–OROSZORSZÁG 14–10 (3–2, 3–3, 4–3, 4–2)
Duna Aréna, 6000 néző. V: Koryzna (lengyel), Schwartz (izraeli)
MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Erdélyi 1, Pohl, VARGA DÉNES 3, Mezei, Zalánki 2, VÁMOS 2. Csere: JANSIK SZ., Angyal 2, MANHERCZ 3, Hosnyánszky, Hárai 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
OROSZORSZÁG: Sztacenko – Bicskov, Asajev 1, MERKULOV 3, Liszunov, Nagajev 1, Sepelev. Csere: Harkov 1, Gyerevjankin 1, KISZELJOV 3, Szucskov. Szövetségi kapitány: Szergej Jevsztyignyejev
Gól – emberelőnyből: 11/5, ill. 11/4
Gól – kettős emberelőnyből:
–, ill. 1/1
Gól – ötméteresből:
2/1, ill. –
Kipontozódott:
Szucskov (25. p.), Pohl (28. p.)

ELŐDÖNTŐ
Január 24., péntek
17.30:
Montenegró–MAGYARORSZÁG
19.00: Spanyolország–Horvátország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik