Férfi vízi BL: felállt a padlóról, de szétlövésben kikapott a Szolnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.28. 20:51
null
A Szolnok az utolsó negyedben ledolgozta háromgólos hátrányát, de ötméteresekkel kikapott (Fotó: MTI)
A ZF-Eger után a magyar bajnok Szolnoki Dózsa sem jutott be az elődöntőbe a férfi vízilabda Bajnokok Ligája barcelonai hatos döntőjében, miután 6–6-os rendes játékidő után szétlövésben kikapott a házigazda, és címvédő Barcelonetától.

 

SZOLNOK–BARCELONETA

Az Egerhez hasonlóan a Szolnok is beragadt a meccs elején (2–0), Cseh Sándor időkérése után Vámos szépítő találata után ráadásul újabb két hazai gól következett (4–1).

A nagyszünetre Madaras lövésével két gólra csökkent a differencia (4–2), de a harmadik negyedben nem sikerült a további zárkózást, sőt, visszaállt a közte három (6–3).

Az utolsó nyolc percben a magyar bajnok mindent megpróbált – még Nagy Viktor kiállítását is átvészelte –, és Madaras vezérletével az utolsó perc kezdetére egyenlített (6–6)!

Fordítani már nem sikerült, jöhettek az ötméteresek, ahol először Alekszics hibázott, kapufája után azonban Nagy még védésével korrigálni tudott. Az ötödik körben 3–3-nál azonban Madaras lövése is kimaradt, nem úgy Perronéé, így a Barceloneta jutott a négy közé, a Szolnok pedig az Egerrel játszik az ötödik helyért.

Háraiék nem bírtak a Jug Dubrovnikkal (Fotó: MTI)
Háraiék nem bírtak a Jug Dubrovnikkal (Fotó: MTI)


EGER–JUG DUBROVNIK

Nem indult jól a mérkőzés a magyar bronzérmes számára, hiszen a Jug két fórból szerzett góllal ellépett a meccs elején (0–2). Az egriek nem adták fel és Vapenszki révén a második negyedben egyenlítettek (2–2), de az újabb két horvát találat (2–4) után állandósulni látszott az egy-két gólos differencia (3–4).

A harmadik negyed hajráját a Dubrovnik zárta jobban, 5–4-es vezetése után az első horvát akciógól majd egy újabb emberelőnyös találat után eldőlni látszott a csata (4–7).

A záró felvonás elején továbbra is hárommal vezetett a Jug (5–8), viszont Biros találata után már csak egy volt a felek között, sőt az egyenlítésért támadhatott az Eger (7–8)!

Ezzel azonban élnie sajnos nem sikerült, ahogyan 8–9 után sem, ez pedig később végzetesnek bizonyult (8–10).

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA (BARCELONA)
A NÉGY KÖZÉ JUTÁSÉRT
CN Barceloneta (spanyol)–Szolnoki Dózsa-Közgép 6–6 (2–1, 2–1, 2–1, 0–3) – ötméteresekkel 4–3
Barcelona, 1200
néző. Vezette: Margeta (szlovén), Schwartz (izraeli)
BARCELONETA:
LÓPEZ PINEDO – Espanol, PERRONE 1, F. Fernandéz, SZIRÁNYI, Minguell 1, Oneto. Csere: Roca 1, Echenique 1, Ubovics 1, Escribano, Tahull 1. Edző: Jesús Martín
SZOLNOK: NAGY V. – Sz. Mitrovics, Varga Dénes, Gocics, Kis G., MADARAS 3, Jansik D. Csere: Varga Dániel, Vámos 2, M. Alekszics 1, Mezei, Tóth M. Edző: Cseh Sándor
Gól – emberelőnyből: 10/1, ill. 8/1
Kipontozódott: Sz. Mitrovics (23. p.)
MESTERMÉRLEG
Jesús Martín: – Hogy mi a titok? Nincsen titok, hacsak nem maguk a játékosok. Egész évben remekül dolgoztak, most pedig nagyon jó meccset játszottak. Számomra a győzelem titka az intenzitás, amellyel vízilabdáztunk, és a játékosaim teljesítménye. Fontos volt a fizikai felkészülés is, de legalább annyira hangsúlyos a mentális. Fejben végig kontrollálni tudtuk a meccset, és a kapusunk is remekül védett. Mindkét csapat nagyon jól védekezett, de mi végig jól koncentráltunk.
Cseh Sándor:
– Az első két-három negyedben a játékosok nem érezték a távolságot sem egymástól, sem az ellenféltől, sem a kaputól. Az egyetlen pozitívum, hogy fegyelmezettek maradtunk, és a védekezésünkkel meccsben tartottuk magunkat. Az első három negyed alapján megérdemli a Barceloneta a győzelmet, és ez a lényeg. Az már csak mellékszál, hogy próbáltuk magunkat hozzászoktatni a körülményekhez, de több mint egy éve nem játszottunk nyitott uszodában. Ez is számított.

ZF-Eger–Jug Dubrovnik (horvát) 8–10 (1–2, 2–2, 2–3, 3–3)
Barcelona, 500
néző. Vezette: Alexandrescu (román), Naumov (orosz)

EGER: B. Mitrovics – Biros P. 1, Szivós M. 2, Hosnyánszky 1, Hárai, Vapenszki 2, Csucskovics 1. Csere: Erdélyi, Bedő, Lőrincz, Milos Csuk 1, Angyal. Edző: Dabrowski Norbert
JUG DUBROVNIK:
Bijac – Ivankovic 1, N. Janovics 1, BUSLJE 3, Constantin-Bicari 1, OBRADOVIC 2, Markovic. Csere: Macan, L. Fatovic, Boskovic 1, Younger 1, Viskovic. Edző: Vjekoslav Kobescak
Gól – emberelőnyből: 10/7, ill. 10/4
Gól – ötméteresből:
1/1, ill.
Kipontozódott:
Buslje (31. p.), Hosnyánszky (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Vjekoslav Kobescak: – Nem tudtam pontosan, mire számítsak a csapatomtól az ötmeccsesre nyúló bajnoki döntő után. Egy-két koncentrációbeli kihagyástól eltekintve rendben volt minden, sőt, összességében többet kaptam a fiúktól, mint vártam. Ennek is köszönhető a továbbjutásunk.
Dabrowski Norbert: – Az emberhátrányos védekezéssel volt baj, ez egyértelmű. Tudtuk, hogy a Jug keményen nekünk esik majd, az első lendületét sikerült is megtörni. Annak ellenére, hogy a támadásaik nem voltak az igaziak, nagyon jól gazdálkodtak az emberelőnyökkel, miközben mi lassúak voltak emberhátrányban. Folyamatosan ment a verekedés, ami felemésztette a csapatok energiáit. A nagy birkózással pedig jött, amire a Dubrovnik számított, s az előny-hátrány játékban megnyerte a meccset. Végig azt éreztem, hogy ez nyerhető meccs, ha meg tudjuk oldani az emberhátrányokat – nem tudtuk.

HATOS DÖNTŐ, BARCELONA
DÖNTŐ (május 30., szombat)
???–???
19.30
A 3. HELYÉRT
???–???
18.00
AZ 5. HELYÉRT
ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép 16.30
ELŐDÖNTŐ (május 29., péntek)
Primorje Rijeka (horvát)–Jug Dubrovnik (horvát)18.00
Pro Recco (olasz)–Atletic-Barceloneta (spanyol)
19.30
AZ ELŐDÖNTŐBE JUTÁSÉRT (május 28., csütörtök)
ZF-EgerJug Dubrovnik (horvát)8–10
Szolnoki Dózsa-Közgép–Atletic-Barceloneta (spanyol) 6–6 – ötméteresekkel 3–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik