Férfi vízi ob I: a Szolnok a döntő 2. meccsén is simán nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.15. 21:15
null
Az OSC otthon is elsüllyedt, már az is kisebb csoda lenne, ha meccset nyerne a döntőben (Fotó: Teknős Miklós)
A Szolnok a férfi vízilabda bajnoki döntő második mérkőzésén sem adott esélyt az OSC-nek, így 2–0-s előnyt szerzett az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban.

 

Cseh Sándor, a Dózsa vezetőedzője az első, 13–9-re megnyert mérkőzés után nehezebb folytatásra számított, mondván, az OSC a fővárosban veszélyesebb lehet,s csapata sem nyújtotta a legjobbját Szolnokon.

A vendégek elsöprően kezdtek, válogatott játékosai, Vámos Márton, Varga Dániel és Madaras Norbert góljaival az első negyedben 4–1-re vezettek,s a folytatásban sem lassítottak, egységesen játszottak elöl és hátul, a harmadik negyed közepén már 10–2-es előnnyel álltak.

Szinte végig csak az volt a kérdés, mekkora különbséggel nyeri meg a második meccset a Szolnok, a végén hét gól lett a két csapat között. A négygólos Varga Dénes mellett a 72 százalékos hatékonysággal védő Nagy Viktor is kiemelkedő teljesítményt nyújtott az egyébként nagyon kiegyensúlyozott Tisza-partiaknál.

A pénteki mérkőzést látva csoda lenne, ha nem a hétfő este 19 órakor Szolnokon esedékes harmadik mérkőzésen dőlne el a bajnoki cím.

BRONZMÉRKŐZÉS

A ZF-Eger szerezte meg a bajnoki bronzérmet, miután a párharc második mérkőzésén 12–7-re legyőzte a Ferencvárost a Népligetben, és lezárta a párharcot.

A pénteki összecsapáson a vezetést az elődöntős párharcot az alapszakaszgyőztes Szolnokkal szemben elbukó Ferencváros szerezte meg, amely 1–2 után még egyenlíteni tudott, a folytatásban azonban a szezonnak címvédőként nekivágó, a hevesi megyeszékhelyen játszott első meccsen kedden 20–8-ra nyerő Eger fokozatosan felülkerekedett.

A második negyedben ötször is betaláltak a vendégek, akiknek a nagyszünetre négygólosra hízott az előnyük.

A harmadik játékrészben a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter megúszásos góljával már 3–9-et mutatott az eredményjelző, és bár a Fradi még felzárkózott (7–10), a vége biztos, 12–7-es győzelem lett az egriek javára.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
A-HÍD-OSC-ÚJBUDA–SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP 5–12 (2–4, 0–4, 2–3, 1–1)
Nyéki uszoda, 1000 néző. V: Marosvári, Németh András
OSC: Bisztritsányi – Bátori, Hegedüs G. 1, Gór-Nagy, Kayes, Bundschuh, Juhász. Csere: Graham, Decker Á. 2, Drasko Brguljan, Salamon 2, Kovács Gábor. Vezetőedző: Vincze Balázs
SZOLNOK: NAGY V. – VARGA DÉNES 4, Sz. Mitrovics 2, MADARAS 2, Mezei, Gocics, Jansik D. Csere: M. Alekszics, Varga Dániel 2, VÁMOS 2, Kis G., Hangay, Tóth M. Vezetőedző: Cseh Sándor
Gól – emberelőnyből: 10/3, ill. 10/4
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Kayes (28. p.), Bundschuh (30. p.)
Kiállítva (cserével végleg): Varga Dániel (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs:
– Nincsen bennem csalódottság, mert a Szolnok jobb volt nálunk – az első mérkőzésen nem éreztem ezt –, ezúttal megmutatta az erejét. Mi annyit játszottunk, amennyit engedtek nekünk, nem tudtunk ráerőltetni az ellenfélre semmit. Ha az elején belőjük az előnyeinket, talán nem lett volna ekkora a különbség, de akkor sem nyertünk volna. A harmadik meccsre úgy megyünk, mintha az lenne az első, mert szeretnénk még egyszer megtölteni az uszodánkat.
Cseh Sándor: – Játszani akartunk és nyerni. Az OSC-nek nem volt könnyű, hazai közönség előtt kellett volna egyenlítenie. Minden meccsnek megvan a lélektana: amikor éreztük, el lehet húzni, akkor mindent beleadtunk, az első negyed után mi felszabadultunk, az OSC viszont – nincs jobb szó – begörcsölt. Ám biztosan nincs ekkora különbség a csapatok között. Nagyot léptünk a bajnoki cím felé, de még nem szereztük meg, a következő mérkőzés nehéz lesz.
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása:
2–0 a Szolnok javára

A HARMADIK HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROS–ZF-EGER 7–12
(2–2, 1–5, 3–3, 1–2)
Népligeti uszoda, 350
néző. V: Petik A., Fodor R.
FTC:
Gárdonyi – Nyéki 1, Pohl, SWIFT 2, Katonás, Avramovics, Csapó M. 1. Csere: Regős Á., Marnitz 2, Paján, Jansik Sz. 1, Kolozsi, Ernyey. Edző: Varga Zsolt
EGER:
B. MITROVICS – BIROS 4, Szivós, Csucskovics 1, Hárai 1, Hosnyánszky 1, Vapenszki 1. Csere: Bedő, ERDÉLYI 2, Angyal 1, Lőrincz, Zalánki 1. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből:
10/1, ill. 15/6
Gól – ötméteresből:
3/2, ill. 0
Kipontozódott:
Angyal (22. p.), Swift (31. p.)
Kiállítva (végleg cserével):
Regős Á. (21. p.), Lőrincz (26. p.)
Sárga lap:
Dabrowski Norbert (16. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye:
2–0 az Eger javára
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt: –
Ezúttal jobb volt a játék képe, mint az első mérkőzésen, sokkal koncentráltabb volt a védekezésünk, de a helyzetkihasználásoknál sok hibát elkövettünk. Szerintem a mai meccsen bennünk maradt legalább négy gól. Összességében az éves teljesítményünkkel elégedett vagyok. Örülök, hogy Paján Viktor barátom az én edzősködésem alatt fejezte be pályafutását, egy nagyszerű játékosról és remek sportemberről van szó.
Dabrowski Norbert: –
Nekünk idén ez adatott meg, hogy a bajnoki bronzéremért játszunk, és ha már így alakult, akkor tartoztunk annyival a Reidl Imre vezetésével minket az egész szezonban mindenhová elkísérő szurkolóknak, hogy a lehető legkomolyabban vegyük ezt a párharcot is. Ezek után természetesen minden erőnkkel a BL hatos döntőjére készülünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik