Férfi vízi BL: az Eger nem jutott be a legjobb négy közé

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.28. 19:09
null
Az Egernek nem sikerült a négy közé jutás (Fotó: waterpolo.hu)
A ZF-Eger nem jutott a négy közé a férfi vízilabda Bajnokok Ligája barcelonai hatos döntőjében, miután 10–8-ra kikapott a horvát Jug Dubrovniktól. A magyar csapat az 5–6. helyért szállhat medencébe.

 

Nem indult jól a mérkőzés a magyar bronzérmes számára, hiszen a Jug két fórból szerzett góllal ellépett a meccs elején (0–2). Az egriek nem adták fel és Vapenszki révén a második negyedben egyenlítettek (2–2), de az újabb két horvát találat (2–4) után állandósulni látszott az egy-két gólos differencia (3–4).

A harmadik negyed hajráját a Dubrovnik zárta jobban, 5–4-es vezetése után az első horvát akciógól majd egy újabb emberelőnyös találat után eldőlni látszott a csata (4–7).

A záró felvonás elején továbbra is hárommal vezetett a Jug (5–8), viszont Biros találata után már csak egy volt a felek között, sőt az egyenlítésért támadhatott az Eger (7–8)!

Ezzel azonban élnie sajnos nem sikerült, ahogyan 8–9 után sem, ez pedig később végzetesnek bizonyult (8–10). Az Eger az ötödik helyért folytathatja, a Jug pedig a szintén horvát Primorje Rijekával csaphat össze az elődöntőben.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA (BARCELONA)
A NÉGY KÖZÉ JUTÁSÉRT

ZF-Eger–Jug Dubrovnik (horvát) 8–10 (1–2, 2–2, 2–3, 3–3)
Barcelona, 500 néző. Vezette: Alexandrescu (román), Naumov (orosz)
EGER:
B. Mitrovics – Biros P. 1, Szivós M. 2, Hosnyánszky 1, Hárai, Vapenszki 2, Csucskovics 1. Csere: Erdélyi, Bedő, Lőrincz, Milos Csuk 1, Angyal. Edző: Dabrowski Norbert
JUG DUBROVNIK:
Bijac – Ivankovic 1, N. Janovics 1, BUSLJE 3, Constantin-Bicari 1, OBRADOVIC 2, Markovic. Csere: Macan, L. Fatovic, Boskovic 1, Younger 1, Viskovic. Edző: Vjekoslav Kobescak
Gól – emberelőnyből: 10/7, ill. 10/4
Gól – ötméteresből:
1/1, ill.
Kipontozódott:
Buslje (31. p.), Hosnyánszky (32. p.)
MESTERMÉRLEG
Vjekoslav Kobescak: – Nem tudtam pontosan, mire számítsak a csapatomtól az ötmeccsesre nyúló bajnoki döntő után. Egy-két koncentrációbeli kihagyástól eltekintve rendben volt minden, sőt, összességében többet kaptam a fiúktól, mint vártam. Ennek is köszönhető a továbbjutásunk.
Dabrowski Norbert: – Az emberhátrányos védekezéssel volt baj, ez egyértelmű. Tudtuk, hogy a Jug keményen nekünk esik majd, az első lendületét sikerült is megtörni. Annak ellenére, hogy a támadásaik nem voltak az igaziak, nagyon jól gazdálkodtak az emberelőnyökkel, miközben mi lassúak voltak emberhátrányban. Folyamatosan ment a verekedés, ami felemésztette a csapatok energiáit. A nagy birkózással pedig jött, amire a Dubrovnik számított, s az előny-hátrány játékban megnyerte a meccset. Végig azt éreztem, hogy ez nyerhető meccs, ha meg tudjuk oldani az emberhátrányokat – nem tudtuk.

HATOS DÖNTŐ, BARCELONA
DÖNTŐ (május 30., szombat)
???–???
19.30
A 3. HELYÉRT
???–???
18.00
AZ 5. HELYÉRT
ZF-Eger–???
16.30
ELŐDÖNTŐ (május 29., péntek)
Primorje Rijeka (horvát)–Jug Dubrovnik (horvát)18.00
Pro Recco (olasz)–Szolnoki Dózsa-Közgép v. Atletic-Barceloneta (spanyol)
19.30
AZ ELŐDÖNTŐBE JUTÁSÉRT (május 28., csütörtök)
ZF-EgerJug Dubrovnik (horvát)8–10
Szolnoki Dózsa-Közgép–Atletic-Barceloneta (spanyol) 19.30 (Tv: Sport1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik