Férfi vízi BL: döntős a Dubrovnik, Pro Recco–Szolnok a bronzért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.03. 21:56
A horvát Jug Dubrovnik lesz a görög Olympiakosz Pireusz ellenfele a férfi vízilabda Bajnokok Ligája szombati fináléjában, miután előbbi a pénteki elődöntőben ötméterespárbajban nyert az olasz Pro Recco ellen. A címvédőnek így majd a bronzmeccsen lesz jelenése, ahol ellenfele az elődöntőt drámai körülmények között elbukó Szolnoki Dózsa-Közgép lesz.

A horvátok két góllal megléptek, az első góljukat a 6. percben szerző olaszok kapaszkodhattak. Ezt a második negyedben sikerrel tették meg, hiszen a nagyszünetben iksz volt az állás (4–4). Összekapta magát a Jug Dubrovnik, zsinórban négy gólt szerzett – hármat akcióból –, és abszolút elérhető közelségbe hozta magának a győzelmet.

A Pro Recco azonban nem adta oda magát ilyen könnyen. Hármat vágott, miközben egyet sem kapott, így a lefutottnak hitt találkozó végjátéka hirtelen izgalmas lett. A negyedik negyed vége előtt 39 mp-cel ismét kettővel ment a Jug Dubrovnik, az olaszok helyzete kilátástalannak tűnt. Az olimpiai bajnok, vb-ezüstérmes és Eb-aranyérmes horvát Sandro Sukno azonban megmentette őket. Előbb akciógólt lőtt, majd egy támadásnál elkövetett víz feletti ütés négyperces kiállítást ért a horvátoknak, büntetőt az olaszoknak. Sukno pedig nem kegyelmezett. Jöhetett az ötméterespárbaj, amelyet a hatodik sorozatot követően a horvátok 5–4-re nyertek meg. A rend kedvéért, a Pro Recco játékosai közül ketten hibáztak, az egyik pont Sukno volt.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
HATOS DÖNTŐ, MARGITSZIGET
ELŐDÖNTŐ
Pro Recco (olasz)–Jug Dubrovnik (horvát) 14–15 – ötméteresekkel
(3–1, 1–3, 4–2, 2–4, 4–5)
KORÁBBAN
Olympiakosz Pireusz (görög)–Szolnoki Dózsa-Közgép 8–7
AZ 5. HELYÉRT
CNA BARCELONETA (spanyol)–ZF-EGER 10–6

JÚNIUS 4., SZOMBAT
A 3. HELYÉRT
19.30: Szolnoki Dózsa-Közgép–Pro Recco (olasz)
DÖNTŐ
21: Olympiakosz Pireusz (görög)–Jug Dubrovnik (horvát)

Az M4 Sport a final six valamennyi mérkőzését élőben közvetíti.
A budapesti final sixre a jegyek még kaphatók a jegyed.hu oldalon!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik