Férfi vízilabda BL: 6. az Eger, Biros vereséggel búcsúzott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.03. 18:41
null
Az aktív játékkal profiként felhagyó Biros Péter szerezte a mérkőzés első gólját (Fotó: Szabó Miklós)
A hatodik helyen végzett a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája budapesti hatos döntőjében, miután a pénteki helyosztón négy góllal kikapott az előző évben harmadik, 2014-ben végső győztes spanyol Barcelonától. A Szolnoki Dózsa-Közgép 19 órakor kezdődő elődöntőjét (Tv: M4 Sport) a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti!

 

Az aktív játéktól profiként ezen mérkőzésen búcsúzó háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter megúszásból szerzett góljával indult a találkozó, majd a játék képét tekintve ugyancsak kiegyenlített első negyedet (2–2) követően a spanyolok a második felvonás elején szereztek először vezetést a találkozón. Kisvártatva már kettővel ment az ellenfél, ám az egriek nem zuhantak össze, és visszakapaszkodtak ikszre. A második negyed végjátékát azonban elvitte az ellenfél. Az utolsó percben 21 mp alatt szereztek duplát a spanyolok – előbb akcióból találtak be, majd centerből –, ami a nagyszünet előtt a lehető legrosszabbkor érkezett az egrieknek (4–6).

A magyar csapat a harmadik játékrészben sorra elpuskázta a lehetőségeit, a spanyolok pedig kihasználták a helyzetet. Három góljukkal még inkább elléptek, és lényegében a záró felvonás előtt eldöntötték a helyosztót (4–9). A negyedik negyedben faragott valamit hátrányából a hatékony támadójátékkal végig adós Eger, de a spanyolokon érezhető volt, hogy nekik ennyi is elég, kézben tartották a mérkőzést (6–10).

Az egriek a csalódott csapatok csatáját tavaly megnyerték a Szolnok ellen a BL-ben, és az ötödik helyet érő győzelemmel vigasztalódtak, ezúttal ez az ellenfelüknek sikerült.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
HATOS DÖNTŐ, MARGITSZIGET
AZ 5. HELYÉRT

CNA BARCELONETA (spanyol)–ZF-EGER 10–6 (2–2, 3–2, 3–0, 2–2)
Hajós uszoda, 1800
néző. V: Schwartz (izraeli), Putnikovics (szerb)
BARCELONETA: D. López Pinedo – Roca, Espanol, SZ. RASZOVICS 4, Szirányi, Minguell, V. Raszovics. Cs: Larumbe, F. Fernández 1, Tahull, FAMERA 3, MUNARRIZ 2. Edző: Jesús Martín
EGER: B. Mitrovics – Biros P. 1, Szivós M., Csucskovics 1, Hárai 1, Vapenszki, Hosnyánszky. Cs: Csoma (kapus), Bedő, ERDÉLYI 2, Milos Csuk 1, Lőrincz, Zalánki. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 11/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kiállítva (végleg cserével): Hárai (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Jesús Martín:
– Mindkét csapatnak nagyon nehéz volt ez a mérkőzés, de elégedett vagyok. Az Eger nagyszerű együttes, az utolsó meccsét játszó Biros Péter pedig fantasztikus játékos. Klubunk számára fontos volt a siker, meg is tettünk érte mindent.
Dabrowski Norbert: – A szezonbeli teljesítményünk szépre festett képére a végén rádobtak egy nyers tojást, amely szétterült, így nagyon csúnya lett a kép. A csapat belügye, hogy nem tudtuk rendezni a gondolatainkat, a probléma inkább az, hogy Biros Pepének így kellett elbúcsúznia, és a szurkolóink sem ezt érdemelték. Csalódott vagyok, és szégyellem is magam.
ELŐDÖNTŐ

Olympiakosz Pireusz (görög)–Szolnoki Dózsa-Közgép 8–7
Pro Recco (olasz)–Jug Dubrovnik (horvát) 14–15 – ötméteresekkel

JÚNIUS 4., SZOMBAT
A 3. HELYÉRT
19.30: Szolnoki Dózsa-Közgép–Pro Recco (olasz)
DÖNTŐ
21: Olympiakosz Pireusz (görög)–Jug Dubrovnik (horvát)

Az M4 Sport a final six valamennyi mérkőzését élőben közvetíti.
A budapesti final sixre a jegyek még kaphatók a jegyed.hu oldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik