Férfi vízi BL: az Eger is bejutott a budapesti hatos döntőbe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.05. 20:34
A férfi vízilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának 9. fordulójában az Eger otthon 8–4-re legyőzte a Partizant, így biztosította a helyét a budapesti hatos döntőben.



A szerb együttes lőtte az első gólt, és bár 2–1-nél az egrieknél volt az előny, a nagyszünetben újra a Partizan vezetett (2–3). A harmadik negyedben azonban megfordította a találkozót az elmúlt idényben a BL-ben hatodik Eger, a záró felvonásban pedig tovább növelte a különbséget, és végül négy góllal győzött.

A BL főtábláján 12 csapat küzd egymással két csoportban. A budapesti döntőnek rendezőként automatikusan résztvevője a legutóbb bronzérmes Szolnok, amely egyébként már megnyerte a csoportját, így biztos elődöntős.

Rajta kívül az A-csoportból még két együttes juthat tovább, míg a B-ből a legjobb három lehet majd ott – az április 26-án záruló főtáblás szakasz után – a hatcsapatos fináléban, az úgynevezett Final Sixben, amelynek május 25. és 27. között a Duna Aréna ad otthont.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 9. FORDULÓ
ZF-Eger–VK Partizan Beograd (szerb) 8–4 (0–1, 2–2, 4–1, 2–0)
Eger, 1200
néző. V: Teixido (spanyol), Vojvodin (orosz)
EGER: B. MITROVICS – Erdélyi 1, M. Csuk, Hárai, Decker, Hosnyánszky 1, LŐRINCZ B. 1. Cs: CSUCSKOVICS 2, VAPENSZKI 2, Bedő,Kovács G. 1, Angyal. Edző: Dabrowski Norbert
PARTIZAN:
DOBOZANOV – Jaksics, Lukics, Repanovics, LAZICS2, Drasovics 1, Radojevics. Cs: Sztojanovics, Toholj, M. Jankovics 1, Radanovics, F. Jankovics. Edző: Sztefan Csirics
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 6/3
Kettős emberelőnyből: 1/0, ill. –
Ötméteresből: 1/1, ill. 0
MESTERMÉRLEG
Dabrowski Norbert:
– Mindig az utolsó a legnehezebb. Nagy feszültséget éreztem a csapaton is és magamon is az első negyedben. Ez a második negyedben sem oldódott, így hátrányban zártuk az első félidőt. A fordulás után sikerült előhúznunk valamit. A szünetben volt Braniszlav Mitrovicsnak pár mondata, ami hatásos volt. Mindenki hozzátett valamitm és igazi csapatként működve megnyertük a találkozót. Most az a célunk, hogy pihenjünk, aztán elkezdünk dolgozni az elődöntőre, és csak aztán foglalkozunk a Dubrovnik elleni meccsel és a második hely esélyével.
Sztefan Csirics: – Elégedett vagyok a csapatommal, kiváló ellenfél otthonában nagyon jól kezdtünk, jól védekeztünk, tartottuk magunkat, amíg erőnkből futotta. Az Eger sokkal jobb csapat, amit a mérkőzés második felében bizonyított is. A fiatal csapatom a támadásoknál már nem tudta feltörni a hazaiak védelmét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik