Férfi vízi: álomnap, a szerbeket is legyőztük

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.28. 19:35
null
A tornán nem teljesen egészségesen résztvevő Kis Gábor két gólt lőtt a szerbeknek (Fotó: NS-archív, Mirkó István)
A magyar férfi vízilabda-válogatott a görögországi Szamarcidisz-kupa második mérkőzésén Szerbia ellen nyert két góllal. Igazi álomnapja ez a mai a szakágnak, hiszen egy nap alatt két nagy riválisát múlta felül két-két góllal. Amint arról korábban már beszámoltunk: Benedek Tibor szövetségi kapitány csapata délelőtt  Montenegró ellen nyert 8–6-ra.

 

A vlv.hu-n olvasható tudósítás szerint nem kezdődött túl jól a magyarok számára a mérkőzés, hiszen az első negyedben a szerbek három kiállításunkat is góllal büntették, mi pedig Hárai Balázs révén 0–1 után csak egyenlíteni tudunk, így kétgólos hátránnyal vártuk a folytatást (1–3). Amely annál rendezettebb, nem mellékesen eredményesebb játékot hozott. Előbb Varga Dénes lőtt távolról, majd Madaras Norbert kapásból, máris hoztuk az ikszet. A szerbek ennél többet egyelőre nem engedtek, ismét visszavették a vezetést, de Kis Gábor csavarjával erre azonnal megfeleltünk, így a nagyszünet után döntetlen volt az állás (4–4).

Lendületben tudtunk maradni, így a harmadik negyed elején az addig az előkészítésben jeleskedő Szivós Márton találatával a mérkőzés során először jutottunk gólelőnyhöz. Sőt, Vámos Márton bombájával megléptünk kettővel. Lévai Márton a sokadik bravúrt mutatta be a magyar kapuban, amire szükség is volt, mert feléledt az ellenfél. Viszont egyenlíteni nem sikerült, legfeljebb felzárkózott egygólos különbségre. Török Béla ugyanis egy büntetőt, míg Salamon Ferenc pedig egy fórt váltott gólra. A záró negyedhez érve megmaradt a kétgólos előnyünk, és már ott jártunk, ahol délelőtt Montenegró ellen zártunk (8–6). Az ellenfél még egyszer villant a negyedik felvonásban, ismét felzárkózott, de erre Kis klasszikus centergólt szerzett, majd Szivós talált be fórból, három perccel a vége előtt három volt az előnyünk, amelyből már csak egyet adtunk le. 23 mp-vel a végső dudaszó előtt, mínusz kettőnél a szerbek labdához jutottak, időt is kértek, de előrébb már nem jutottak. Hiába jutottak fórhoz is, Lévai védése zárta a meccset (10–8).

SZAMARCIDISZ-KUPA
2. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–SZERBIA 10–8 (1–3, 3–1, 4–2, 2–2)
Lamia.
MAGYARORSZÁG:
Lévai – Török 1, Varga Dénes 1, Gór-Nagy, Hárai 1, Szivós 2, Madaras 1. Cs: Salamon 1, Vámos 1, Hosnyánszky, Decker Á., Kis G. 2. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
SZERBIA: G. Pijetlovics – Prlainovics 2, V. Udovicsics 1, Alekszics 1, D. Pijetlovics, Gocics 1, Mandics 1. Cs: Mi. Csuk 2, Sz. Mirovics, Nikics, Radjen, A. Saponjics. Szövetségi kapitány: Dejan Szavics
A 2. forduló esti mérkőzésén

Görögország–Olaszország 8–11 (23, 32, 22, 14)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik