Döntőben a Vasas, jöhet az Eger elleni visszavágó

Vágólapra másolva!
2012.04.15. 19:22
null
Nem volt egy súlycsoportban egymással a két együttes vasárnap, a Vasas minden tekintetben a Honvéd fölé nőtt (Fotó: Török Attila)
Címkék
Döntően a parádés, 5–0-ra megnyert első negyeddel bizonyult jobbnak a Vasas a Honvédnál az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság elődöntőjének harmadik, a továbbjutásról már közvetlenül döntő találkozóján. A címvédő Eger ellenfele a döntőben így az elődöntőt összesítésben 2–1-re megnyerő Vasas lesz. Az előző idény fináléjában szintén ez a két csapat mérkőzött meg egymással: az egriek történetük első bajnoki címét szerezték meg akkor, a Vasas zsinórban négy bajnoki aranyérem után kénytelen volt megelégednie a második hellyel.

1. negyed

Álomszerűen kezdte a találkozót a Vasas, amely 5:20 perc elteltével úgy tett szert ötgólos előnyre, hogy közben gólt sem kapott! A vendégek szakvezetője, Vad Lajos ki is kérte az idejét. Sok mindenre hívhatta fel játékosai figyelmét, akik védekezésben és támadásban sem brillíroztak. Sőt, még az átlagot sem voltak képesek elérni a szárnyaló Vasassal szemben. A Honvéd kapujában Gergely István nem igen találkozott a labdával, mentségre legyen szólva előtte a védők sem a kellő fordulatszámon pörögtek, nem jöttek blokkok és a párharcokról is rendre lekéstek. Támadásban viszont kapu mellé ejtettek, ziccert hagytak ki, így ellehetetlenítve a felzárkózást. Egyedül abban bízhattak, hogy a Vasas sem nagyon bírta a saját maga őrült tempóját, így a hátralévő időben újabb gól már nem született (5–0).

A Vasas három negyed után 9–1-re vezetett
A Vasas három negyed után 9–1-re vezetett

2. negyed

A játékrész első gólját a Vasas szerezte, a folytatást a hibák (Vasas részről) és a kontrafaultok (a Honvéd részéről) jellemezték. A 13. percben Salamon Ferenc emberelőnyös góljával csak megtörte a jeget a vendégcsapat, de hiába lett kiegyenlített a mezőnyjáték, olyan nagy, eget rengető változás nem történt, ami a hazaiak tetemes előnyét veszélyeztette volna. Ehhez ugyanis önmagában kevés volt, hogy a Honvéd elkezdjen jól játszani, mert a Vasasnak ezzel párhuzamosan össze kellett volna zuhannia. Ezt a szívességet azonban a házigazdák nem tették meg a vendégeknek (7–1).

3. negyed

A Vasas ekkor már inkább előnye megőrzésére, mint sem növelésére törekedett, viszont a Honvéd támadójátéka továbbra is indiszponált volt, így a házigazdák előnye tovább nőtt. A vendégek lövőkedve és önbizalma ekkor már régen elszállt, mindez meglátszott lövéseik erején és pontosságán, Nagy Viktor pedig továbbra is remekelt (9–1).

4. negyed

A záró felvonásnak már nem maradt éle, a Honvéd is gólokhoz jutott, igaz mindeközben a Vasas bekkje, Decker Ádám a center helyéről svédcsavarral küldte a labdát a Gergelyt időközben már leváltó Lévai Márton kapujába. A Honvéd becsületére váljon, hogy nem adta fel, az utolsó pillanatig küzdött azért, hogy kozmetikázza tudja a különbséget, de ezt csak részben tudta megtenni, mert a Vasas sem állt le teljesen, néha már örömjátékot mutatott. A végére pedig csak megmaradt az a közte öt, amit az első felvonásban gyűjtött be (12–7).

NAGY VIKTOR MEGLEPŐDÖTT A KEZDÉSEN



FÉRFI VÍZILABDA OB I, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
TEVA-VASAS-UNIQA–GROUPAMA-HONVÉD 12–7 (5–0, 2–1, 2–0, 3–6)
Komjádi uszoda, 1300 néző. V: Székely Balázs, Fekete Balázs
VASAS: NAGY V. – Katonás 1, Boskovic 2, Kiss G., Steinmetz Á. 1, DECKER Á. 2, Steinmetz B. Cs: Vörös 1, Drasko Brguljan, VÁMOS 3, Takács Bálint 1, Fazekas 1, Fülöp. Edző: Földi László
HONVÉD: Gergely – Salamon 2, Szivós, Mátyás, Hárai, Gór-Nagy 2, Tóth M. Cs: Lévai (kapus), Kovács P., Jansik D. 1, Hangody Gy., Kovács R. 1, Angyal 1, Hangody L. Edző: Vad Lajos
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 12/3
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1 a Vasas javára
MESTERMÉRLEG
Földi László: – Amit a második meccs után is mondtam: a fizikai fölényünket tudtuk érvényesíteni, már a hosszabbításban elveszített meccs is hozzásegített minket a következő győzelmekhez, én ezt láttam, erővel sokkal jobban bírtuk.
Vad Lajos: – Hihetetlen tartásunk volt eddig, s én sem tudom, miért, de ezúttal sajnos összecsuklottunk. Mindent elmond a három negyed alatt lőtt egyetlen egy bravúrgólunk.
A 9. HELYÉRT, 3. MÉRKŐZÉS
OSC (10.)–Kaposvár (12.) 10–13 (3–2, 5–4, 0–3, 2–4)
Gólszerzők: Szécsi D. 3, Tiba 2, Kiss Gy., Cserdi, Szentesi, Baghaturia, Pecz, ill. Burburan 4, Juhász-Szelei 3, Clayton, Balogh Z. 2-2, Gyurováth, Bakó
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1, a Kaposvár javára
A 11. HELYÉRT, 3. MÉRKŐZÉS
BVSC–PVSK 6–5 (3–0, 1–1, 1–2, 1–2)
Gólszerzők: Keresztes I. 2, Hőna, Szűcs L., Ambrus F., Szabó P., ill. Hoppál 2, Takács J., De Blasio, Soós
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1 a BVSC javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik