Vízilabda: az idény végén visszavonul Gerendás György, az FTC női csapatának edzője

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2024.02.02. 18:56
Gerendás György (Fotó: fradi.hu)
Az FTC női vízilabdacsapatát irányító korábbi olimpiai bajnok, Gerendás György az idény végén befejezi edzői pályafutását – olvasható a Ferencváros hivatalos oldalán.

Gerendás György 1959-ben, ötéves korában csatlakozott az FTC-hez. A Népligetben vált vízilabdázóvá, nyert Magyar Kupát és KEK-et, és a Fradiból hívták be a magyar válogatottba, mellyel 22 évesen olimpiai bajnoki címet szerzett Montrealban, egy évvel később pedig Európa-bajnok lett. 

1978-ban eligazolt, de 2014 májusában visszatért a Ferencvároshoz, hogy az évtizedek alatt felhalmozott rutinjával szakmai igazgatóként segítse előbb a férfi-, majd az újonnan alakuló női csapat munkáját. Trófea nélküli hosszú időszak után 2017-ben elkezdődött az FTC újkori aranykorszaka, miután Varga Zsolt és Gerendás György irányításával Eurokupát nyertek a zöld-fehérek. Gerendás vezetőedzőként is beírta magát a klub történelemkönyvébe, hiszen 2022-ben Magyar Kupa-győzelemig vezette a női együttest, megszerezve ezzel a női szakág első aranyérmét – olvasható a fradi.hu oldalán.

„Két éve hoztam meg ezt a döntést, amit akkor közöltem a vezetőséggel. Most nem emlékeztetett senki erre, de tartom magam az elhatározásomhoz és ahhoz, amit kimondtam. Nagyon jó érzés lenne bajnoki címmel zárni a karrieremet, de ebben a korban sokkal jobban örül az ember a lányok győzelmének. Ahogy többször láttam őket búskomornak és elkeseredettnek egy-egy zakó után, nagyon szeretném, ha egy ilyen nagy siker után is láthatnám őket. Úgy érzem, én akkor sem leszek több, ha nyerne a csapat, de kevesebb se, ha úgy alakulna. A tavaszi szezonra sem nézek másképp, mert ez az utolsó. Annyiban mindenképpen más lesz, hogy vízilabdában ilyenkor már építik a jövő évi csapatokat, és ez nekem most kimarad. De úgy próbálok cselekedni, ahogy eddig mindig, hiszen ha több mint 30 évig jól működött, akkor most is úgy kell” – idézte az FTC Gerendás Györgyöt.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik