Vizes vb: belakta az uszodát a női pólóválogatottunk

PATAI GERGELYPATAI GERGELY
Vágólapra másolva!
2024.02.06. 09:03
Keszthelyi Rita szerint az Új-Zéland elleni meccs rávilágított, túl sok centerakciógólt kap a csapat (FOTÓ: MVLSZ/KOVÁCS ANIKÓ)
Könnyed sikerrel kezdték a világbajnokságot női vízilabdázóink, akik a dohai körülményekkel is megbarátkoztak, Szingapúr ellen pedig tovább építhetik az önbizalmukat.


VÁLTOZOTT-E VALAMI az eindhoveni Európa-bajnokság óta a magyar női vízilabda-válogatottnál? A védekezés feszessége, a támadások hatékonysága, netán az akarat?
A válasszal várjuk meg az igazán éles mérkőzéseket, mindenesetre biztató volt, amit az Új-Zéland elleni győztes nyitány (19–8) előtt a medenceparton láttunk: mosolyogva, mégis elszántan pacsiztak egymással a kerettagok. Persze a kontinenstornán sem volt különösebb probléma a hozzáállással, de mintha hiányzott volna a felszabadultság, a legfontosabb cél, az olimpiai kvalifikáció minden mást elhomályosított. A feladat továbbra is adva van, ám a dohai világbajnokság első hetében sem közelebb, sem távolabb nem kerülhet a hőn áhított párizsi kvóta, így aztán a csoportmérkőzéseket elsősorban a kissé megtépázott önbizalom helyreállítására és a finomhangolásra használhatja fel női válogatottunk.

„Első mérkőzésnek jó volt az Új-Zéland elleni találkozó, amely tanulságokkal is szolgált, például rengeteg centerakciógólt kaptunk – hangsúlyozta a kilencedik vb-részvételével immár világrekorder Keszthelyi Rita, akinek az egyéni elismeréseknél továbbra is fontosabb a csapat teljesítménye. – Belaktuk az uszodát, megszoktuk a távolságokat, a vízben pedig voltak csapatjátékra utaló jelek. A nyolc kapott gólt sokallom, ebben kollektív a felelősségünk, inkább kerüljünk emberhátrányba, mint hogy centerből szerezzen akciógólt az ellenfél. Folyamatosan készülünk az élet-halál mérkőzésekre, a héten is beletesszük a munkát, aztán meglátjuk, mi lesz a vége.”

Az út vége még messze van, a következő megállóhoz kedden magyar idő szerint 11.30-kor érnek a mieink, a szerény játék­erőt képviselő Szingapúr legyőzése nem okozhat gondot a csoportkör második fordulójában.

NŐI VÍZILABDA-VB 2024
C-CSOPORT
Február 4., vasárnap
Ausztrália–Szingapúr 32–1
Magyarország–Új-Zéland 18–9
Február 6., kedd
8.30: Új-Zéland–Ausztrália
11.30: Szingapúr–Magyarország
Február 8., csütörtök
7.00: Szingapúr–Új-Zéland
11.30: Magyarország–Ausztrália

 

Emlékeznek a 2019-es világbajnokság női tornájának szürreális összecsapására, amelyen a magyar válogatott ­64–0-ra győzte le a házigazda jogán induló, tinédzserekkel felálló Dél-Koreát? Nos, hasonlóan tükörsima mérkőzésre számíthatunk Szingapúr ellen, amely nullkilométeresként érkezett a vb-re, semmilyen nagy világversenyen nem szerepelt még. Miután Japán lemondta a részvételt, a szingapúriak az Ázsiai Játékok negyedik helyezettjeként beugrottak a helyükre – azon a tornán egyébként Thaiföldöt, Üzbegisztánt és Dél-Koreát is megelőzték, viszont a japánoktól 34, Kínától 26 gólt kaptak… A csoportkör nyitányán az ausztrálok 32–1-re nyertek ellenük, az egyetlen szingapúri gólt Wan Celeste szerezte, aki kilenc évig műúszó volt, mielőtt átnyergelt a vízilabdára.

Szingapúr, a beugró

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik