Férfi vízilabda Eb: Kellett a szív és a csapatmunka – Varga Zsolt

Vágólapra másolva!
2024.01.12. 17:44
null
Varga Zsolt büszke a játékosaira (Fotó: MVLSZ/Derencsényi István)
A fegyelmezettséget emelte ki Varga Zsolt, a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Szerbia ellen szétlövéssel megnyert Európa-bajnoki negyeddöntő után.

„Hihetetlenül büszke vagyok a játékosaimra, mert elképesztő munkát és koncentrációt tettek bele ebbe a meccsbe” – nyilatkozott az M4 Sportnak a lefújás után Varga Zsolt. A kapitány hozzátette, rendkívül sok jó blokkot látott tanítványaitól és a védekezés is végig rendben volt.

„Kellett a szív és a csapatmunka, ez ma megvolt. A játékunkat hatalmas taktikai fegyelem jellemezte, illetve végig tudtuk csinálni azokat a taktikai elemeket, amiket szerettünk volna” – fogalmazott Varga Zsolt.

A mérkőzés legeredményesebb magyar játékosa, Vigvári Vince kiemelte, nagy siker, hogy a legjobb négy közé jutottak.

„Sokunknak ez az első Eb-je, így már önmagában életre szóló élmény, hogy az elődöntőben vagyunk. Nagyon remélem, és úgy is érzem, hogy folytatódik a sikerszéria, a szurkolók és a tévénézők bízhatnak bennünk, mert mindent meg fogunk tenni minden találkozón az utolsó pillanatig – mondta, majd hozzátette, most igyekeznek kipihenni magukat. – Az elődöntőben háborút rendezünk, és aztán majd az utolsó meccsen is.”

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (ZÁGRÁB, DUBROVNIK)
NEGYEDDÖNTŐ

MAGYARORSZÁG–SZERBIA 10–10 (3–3, 2–2, 4–3, 1–2) – ötméteresekkel: 5–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik