Varga Zsolt: Bárhova megyek, egyszer csak eszembe jut Benedek Tibor

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2023.11.26. 17:24
null
Varga Zsolt volt a Csisztu Sport Cast vendége
A Csisztu Sport Cast a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában látogatta meg az olimpiai bajnok és az idén a férfi vízilabda-válogatottal világbajnoki aranyérmet szerző szövetségi kapitányt, Varga Zsoltot.

Varga Zsolt kifejtette, máig belső dialógust folytat legjobb barátjával, a 2020-ban életének 48. évében elhunyt Benedek Tiborral: „Bárhová megyek, egyszer csak eszembe jut Tibor. Folytatok vele egy dialógust a fejemben. Megkérdezem, hogy »erről mit gondolnál? Na, most ezt hogy látod?« Fura lehet, de sokszor mintha a fejemben hallanám a hangját. Nyilván ez fakadhat abból is, hogy rengeteg időt töltöttünk együtt. Mit kaptam tőle? Egy szóban: a barátságát. Persze, nekünk is voltak vitáink, amikor valamin összevesztünk. De utána kibékültünk, és a barátság pont attól barátság, hogy ezt kibírja. Pedig mi nagyon mélyről kezdtük, a válogatott igencsak rossz periódusában volt, amikor bekerültünk. Ott tudtam lenni mellette, amikor nehéz pillanatai voltak, és vissza kellett jönnie” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

A szakember a Csisztu Sport Castben mások mellett arról is beszélt, hogygyerekként felrobbantotta a kémiaszertárt, rovóval kicsapták a gimnáziumból és a zöld-fehér FTC-sikerek ellenére Szinyei Lilaruhás nő című festménye az egyik kedvence.

A teljes beszélgetést itt tekintheti meg:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik