Vízilabda: a házigazda legyőzésével Európa-bajnok az U15-ös magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2023.07.16. 22:07
null
Európa-bajnok a magyar válogatott (Fotó: waterpolo.hu)
A magyar válogatott aranyérmet nyert a Podgoricában vasárnap zárult U15-ös férfi vízilabda Európa-bajnokságon, mivel a fináléban 10–8-ra legyőzte a házigazda montenegrói csapatot.

Juhász Zsolt szövetségi edző csapata a csoportkörben mindhárom mérkőzését elvesztette, de az új lebonyolítás értelmében még bekerülhetett a negyeddöntőbe egy, a gyengébb divízióból érkező rivális ellen. A nyolc közé kerülést a hollandok elleni 11–5-ös sikerrel abszolválta a gárda, amely aztán 8–7-re verte a horvátokat, majd az elődöntőben 11–6-ra ütötte ki a szerbeket.

A fináléban az a házigazda montenegrói válogatott várt a magyarokra, amelytől a csoportkörben 11–8-ra kikaptak. A vasárnapi összecsapás sokkal jobb magyar játékot hozott: az alaphangot Rabb Benedek találata adta meg, és bár a házigazda 1–1-nél és 4–4-nél egyenlíteni tudott, a vezetést egyszer sem sikerült átvennie.

A magyar válogatott a negyedik felvonás derekán háromgólos előnyt épített ki, amelyet magabiztosan őrzött a végső dudaszóig– az utolsó találatot ismét Rabb lőtte, keretbe foglalva a mérkőzést.
A találkozó legeredményesebbje a háromgólos Jámbor Csaba volt.

VÍZILABDA
U15-ÖS FÉRFI EURÓPA-BAJNOKSÁG
DÖNTŐ
Magyarország–Montenegró 10–8
(3–2, 2–2, 2–2, 3–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik