Labdarúgás: tizenegyesekkel legyőzte a walesieket az U15-ös válogatott

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.02.12. 19:00
null
A Szabados József vezette U15-ös labdarúgó-válogatott a gól nélküli döntetlent követően tizenegyesekkel legyőzte a walesiek korosztályos válogatottját az írországi Wexfordban.

Az U15-ös labdarúgó-válogatottunk a héten Írországban edzőtáborozik, ahol három felkészülési mérkőzés is vár rá: hétfőn a walesiekkel mérkőzött meg, szerdán és pénteken pedig a házigazda írekkel méri össze az erejét. Szabados József szövetségi edző négy újoncot hívott be a keretbe, közülük ketten kezdőként léptek pályára a walesiek elleni első összecsapáson.

Az MLSZ beszámolója szerint a mély talajú pályán rendezett összecsapás küzdelmet igen, nagy helyzeteket viszont nem hozott, kiegyenlített volt a játék, mindkét védelem jól hatástalanította az ellenfél támadásait. A mérkőzés gól nélküli döntetlennel zárult, majd a győztesről öt-öt tizenegyeslövés döntött, ebben a mieink teljesítettek jobban: mind a négy magyar kísérlet sikeres volt, a walesiek viszont csak egyszer találtak be.

 mondta Szabados József szövetségi edző. – A labdabirtoklási fázis viszont nem tetszett, nagyon kevés lehetőségünk volt a találkozón, a megbeszélt játéképítés helyett sokkal inkább direkt futballal próbáltunk kezdeményezni. A keret tagjai küzdelmes mérkőzésen szerezhettek nemzetközi rutint, és a stáb is fontos tapasztalatokkal gazdagodott, az ilyen meccsek roppant hasznosak a kiválasztási folyamat során."

Wales–Magyarország 0–0 (tizenegyesekkel 1–4)
Magyarország: Ostoici Stefan - Acsai Dominik, Vincze Tamás, Szakál Dénes, Varga Zalán (Béres Benedek, 71.) - Ratkai Ádám (Milkovics Márton, 55.), Polonkai Noel (Somfalvi Barna, 82.) - Berekméri-Szigeti Ákos (Tímár Dávid, 71.), Varga Zsolt (Kiss Máté, 55.), Makrai Csongor (Dudás Gergő, 55.), Zsolnai Dávid (Kiss Norbert, 41.)
A válogatott kerete:
Kapusok:
Ostoici Stefan (MTK Budapest)
Kilvinger Levente (PMFC)
Balogh Barnabás (Puskás Akadémia)

Védők:
Acsai Dominik (Bp. Honvéd)
Vincze Tamás (DVSC)
Szakál Dénes (DVSC)
Kimmel Benedek (1860 München)
Nyári Olivér (Illés Akadémia)
Szűcs Áron József (ZTE)
Varga Zalán (Bp. Honvéd)
Béres Benedek (ETO FC)

Középpályások:
Polonkai Noel  (Austria Wien)
Kiss Máté (DVSC)
Ratkai Ádám (Puskás Akadémia) 
Milkovics Márton (Blackburn)
Tímár Dávid (PMFC)
Somfalvi Barna (Puskás Akadémia)

Támadók:
Varga Zsolt (DVSC)
Berekméri-Szigeti Ákos (Főnix Gold)
Zsolnai Dávid (MTK Budapest)
Kiss Norbert (MTK Budapest)
Makrai Csongor (MTK Budapest)
Dudás Gergő (Vasas)

(Kiemelt kép forrása: MLSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik