Vizes vb: Szijjártó Péter az öltözőben gratulált a magyar férfi pólóválogatottnak – videó

Vágólapra másolva!
2023.07.25. 16:56
Mint beszámoltunk róla, a magyar férfi vízilabda-válogatott 13–12-re legyőzte az Egyesült Államokat a fukuokai világbajnokság negyeddöntőjében, s az elődöntőben a címvédő spanyol csapat vár rá. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a győzelem után az öltözőben gratulált a mieinknek.

„Engedjék meg, hogy őszinte tisztelettel gratuláljak! Köszönjük ezt az élményt és örömöt, amit okoztak! Gratulálok, szép volt!” – kezdte Szijjártó Péter a magyar férfi pólóválogatott öltözőjében.

„Uraim, köszönjük szépen a fantasztikus élményt! Óriási volt, főleg az a nagyvonalúság, hogy háromszor is elhitettük velük, hogy ebből még bármi is lehet. Mi meg izgulhattunk, de hát, ha jól értem, akkor ez a lényege a vízilabdának, hogy a végéig izguljunk.

Már csak egy győzelem, és az olimpiai kvóta megvan, és onnantól kezdve egyenes az út Párizsig. Nem kell izgulni, nem kell idegeskedni, úgyhogy még ezt az egyet a spanyolok, esetleg franciák ellen húzzák be, utána meg már minden teher nélkül meg lehet nyerni a világbajnokságot, nem? Nagyjából ez egy haditervnek tűnik, nem?

Fantasztikus örömet okoztak otthon mindenkinek, úgyhogy nagyon szépen köszönjük. Holnapután ugyanígy! Azokkal már nem kell elhitetni, hogy akár meg is nyerhetik, csak úgy szépen lendületből egyenesen végig. Hajrá holnapután!” – mondta Szijjártó Péter.

A spanyol válogatott 7–6-ra legyőzte Franciaországot, így a címvédő lesz a mieink ellenfele az elődöntőben csütörtökön.

VIZES VB, FUKUOKA
VÍZILABDA
FÉRFIAK, NEGYEDDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–EGYESÜLT ÁLLAMOK 13–12 (4–4, 3–1, 3–2, 3–5)
Fukuoka, 2000
néző. Vezette: Alexandrescu (román), Putnikovics (szerb)
MAGYARORSZÁG: Vogel Soma – Nagy Ádám 1, Varga Dénes 1, ZALÁNKI 6, Jansik Sz., Vámos, Molnár E. 1. Csere: Angyal, Német T. 1, MANHERCZ K. 3, Pohl, Fekete G. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt
EGYESÜLT ÁLLAMOK: Weinberg – Woodhead 1, Daube 2, HOOPER 3, Cupido, R. Dodd, Gruwell. Csere: Abramson, Hallock, BOWEN 4, C. Dodd 1, Irving 1. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics
Gól – emberelőnyből: 12/7, ill. 7/3
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 2/2
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 4/1
Kipontozódott: Jansik Sz. (31. p.)
Kiállítva (végleg, brutalitásért): Hallock (14. p.)
MESTERMÉRLEG
Dejan Udovicsics:
– Volt tartásunk, nem tört meg minket a négyperces kiállítás sem, többször is visszajöttünk háromgólos hátrányból, a végén hiányzott egy kis rutin, hogy legalább szétlövésre mentsük az összecsapást.

ELŐDÖNTŐ
Csütörtök, 11.30:
Magyarország–Spanyolország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik