Fölényes győzelemmel kezdte a vébét a férfi vízilabda-válogatott

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.07.17. 11:50
null
Nehezen indult, de összességében hozta a kötelezőt és simán nyert a magyar pólóválogatott (Fotó: MTI)
Megkezdte szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott is a fukuokai vizes világbajnokságon, a házigazda Japán ellen 16–8-as győzelmet arattunk az első csoportmérkőzésen.


VIZES VB, FUKUOKA

VÍZILABDA
FÉRFIAK, CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
C-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–JAPÁN 16–8 (4–4, 3–2, 3–1, 6–1)
Fukuoka, 4000néző.V:Dervieux (francia), Sztavridisz (görög).
MAGYARORSZÁG:Vogel Soma – Manhercz K.1,VARGA DÉNES2,Angyal1,Német T.1,JANSIK SZ.4,ZALÁNKI4. Csere:Lévai (kapus), Fekete G., VÁMOS2,NAGY ÁDÁM1,Vigvári Vendel, Pohl.Szövetségi kapitány:Varga Zsolt
JAPÁN:Tanamura – Adacsi1,SZUZUKI2,Ogihara, Araki, TAKATA2,Inaba1. Csere:Nisimura (kapus), Vatanabe1,Nitta, Date, Arai, Okava1. Szövetségi kapitány:Siota Josinori
Gól – emberelőnyből:5/3, ill. 10/1.Gól – ötméteresből:1/1, ill. –
MESTERMÉRLEG
Siota Josinori:– A magyar csapat sokkal erősebb nálunk, de két negyeden keresztül megnehezítettük a dolgát, ezért a vereség ellenére is csak dicsérni tudom a játékosaimat. A végére felőrölt minket az ellenfél. Megtisztelő volt ekkora közönség előtt játszani.

ÖSSZEFOGLALÓ

Trükkös meccs várt a magyar válogatottra a fukuokai világbajnokság első férfi játéknapján, hiszen a házigazda japánokkal kellett összecsapni. Nyilván a mieink voltak a favoritok, de aki csak legyintene a japánokra, ne tegye, mert ez már egyáltalán nem az a csapat, amelyik három játékossal támadott, hárommal pedig védekezett. Ráadásul az ellenfél hónapok óta erre a meccsre készült, míg a mieink ugyan néhány edzésen modellezték a gyorsaságra, rengeteg keresztmozgásra és lefordulásra építő japán taktikát, azért inkább a horvátok ellen csoportrangadó volt a fókuszban.

Közel telt ház fogadta a két csapatot, a hangulatot viszont egy maroknyi, mintegy tízfős B-közepecske csinálta, ha ők éppen pihenőt tartottak, néma csend honolt az uszodában, és az edzők mellett néha a játékosokat is lehetett hallani. Varga Zsolt három világbajnoki újoncot nevezett be a nyitó mérkőzésre, Fekete Gergő, Német Toni és Vigvári Vendel ugorhatott medencébe az első vb-meccsén, míg Molnár Eriknek és Vigvári Vincének még várnia kell a bemutatkozásra.

Nos, a meccs még annál is trükkösebb lett, mint gondoltuk, pedig nem kezdődött rosszul, némi tapogatózás után Zalánki Gergő duplázott, csak hát a japánok elkezdték azt csinálni, amit tudnak, a mieink pedig ekkor még nem találták meg az ellenszert. Elöl több helyzetet a kapusba puffantottunk, a japánok olykor lefordulásból lőttek gólt, olykor pedig a rosszul álló blokkok mellett bántóan simán találtak be kintről. Az első negyedben még a vezetést is átvették, Német centerakciógólja kellett ahhoz, hogy döntetlennel érjen véget a szakasz.

A második negyed elején Zalánki belőtte a harmadik gólját, utána viszont begyűjtötte a második személyi hibáját, úgyhogy kényszerből le kellett ülnie a padra. Néhány besült támadásvezetésünk közepette a japánok megint fordítottak, de 6–5-re vezettek utoljára. Ekkor tűnt úgy, hogy végre megfogtuk a mérkőzést. Varga Dénes betörés után pöccintett egy olyat, amilyet csak ő tud a teljes mezőnyben, Nagy Ádám meg a saját fegyverét fordította az ellenfél ellen: lefordulásból talált a kapuba, miután lóbálásaival nagyjából háromszor süllyesztette el a kapust. Kevés dolgot lehetett dicsérni az első félidőben, de az emberhátrányos játékunk legalább rendben volt.

A térfélcsere után egyre jobban rájöttek a mieink, mit is kell csinálni a lényegében kötött posztok nélküli japán támadások ellen, elöl viszont még mindig rengeteg lehetőséget puskáztunk el. A csapatkapitány Jansik Szilárd azért büntetővonalról és centerből is betalált, közte Vámos Márton is meglőtte a második gólját, és a japánok csak egyszer jártak túl a több nagy védést bemutató Vogel Soma eszén, így háromgólos magyar vezetésről kezdődött az utolsó nyolc perc.

Ekkor már Lévai Márton taposta a vizet a magyar kapu előtt, az első védése után Angyal Dániel gyötörte át a labdát a gólvonalon, ekkor már négy volt közte, úgyhogy nagyon nem kellett izgulni a végjátékban. Pláne, hogy a japánok alaposan kikészültek a saját iramukban, és a mieink ekkor már azt csináltak a medencében, amit akartak. Összeállt a védekezés, ebből rendre lefordultunk, gyakorlatilag ziccerig játszottuk a támadásokat, és most már a befejezésekben is kevesebb volt a hiba. Jegyezzük fel, hogy a mérkőzés legjobb játékosának megválasztott Zalánki centerakciógóllal is jelentkezett, mert ilyet azért még tőle is ritkán látunk. A végére teljesen felőröltük az ellenfelet, nyolc játékosunk is meglőtte az első gólját Fukuokában, és összességében magabiztosan, 16–8-ra győztünk.

Kellett hozzá egy félidő, hogy a magyar válogatott megnyugodjon, de miután megtette, esélyeshez méltóan dominálta a mérkőzést. A mieink összesen két gólt kaptak a második félidőben (emberhátrányból összesen egyet az egész meccsen), és hiába lőttünk meglehetősen nagy szórással, azért a 16 szerzett gól alapvetően rendben van. Szerdán, magyar idő szerint hajnali 5 órakor jön a horvátok elleni csoportrangadó – akkor ott kell folytatni, ahol most abbahagytuk, és lehetőség szerint még egyet csavarni a védekezésen.

VÉLEMÉNYEK

Vigvári Vendel, a magyar válogatott szélsője: – Tipikus első mérkőzés volt, főleg, hogy a házigazdával játszottunk, amely rendkívül pörgős és veszélyes játékra képes. A második negyed közepétől jól reagáltunk erre, összeállt a védekezésünk, onnantól kezdve átvettük a vezetést, egyre magabiztosabbak voltunk, uraltuk a mérkőzést, és már nem volt kérdéses a meccs kimenetele.

Vámos Márton, a magyar válogatott balkezese: – Olyan volt, amilyennek egy nyitómérkőzésnek lennie kell. Szerencsére nem becsültük le a japánokat, mert ha valaki lebecsüli őket, akkor annak csúnya vége tud lenni. Két negyedig idegesek voltunk, utána nyugodtunk meg annyira, hogy a védekezés összeálljon, és ezáltal támadásban is magabiztosabbak legyünk.

 

Korábban
Argentína–Horvátország 5–24 (2–8, 1–4, 0–7, 2–5)

PERCRŐL PERCRE

8. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

8. perc
Még egy támadása van Japánnak, de ismét jól védekezünk.

8. perc Fekete távolija a kapusé, Pohl emelése után Jansik ziccere is.

7. perc Takata a jobb sarok mellé talál, Fekete bejátszása rossz Németnek. Pohl kiáll, a negyedben másodszor, Vatanabe lövése kapuscsemege.

6. perc Potyognak a gólok, Mannhercz és Jansik is eredményes, közötte hatról a jobb sarokba lő Okava. 16–8!

5. perc Inaba lövése is a blokké, most Manhercz úszik meg, 14–7.

4. perc Kiváló blokk Date lövése után, Nagy bejátszása után pontatlan csavar Zalánkitól, de hátul Varga újabb remek védekezése... Jansik már nem ront a kontrából, 13–7.

3. perc Egy-egy rossz támadás után Zalánki egy méterről jobbal a bal alsóba lő, eldöntve a mérkőzést. Ötöt cserélnek a hazaiak.12–7!

2. perc Angyal második csavart lövése már célba ér, ez meglepte a kapust. 11–7! Okava nagyon messziről nagyon pontatlanul lő.

1. perc Vígvári elhozza a labdát, de Nisimura fogja Fekete egyméteres lövését! Adacsi nem tudja meglepni egy pattintott lövéssel a mi cserekapusunkat, Lévait.

1. PERC FOLYTATJUK!

NS-szakértő
SZABÓ Zoltán BEK-győztes vízilabdázó

„NEMCSAK A HORVÁTOK elleni találkozóra kell gondolnunk, amikor a csoportelsőségről beszélünk, hanem a nyitó meccsre is. Japán mindig kellemetlen ellenfél, ráadásul ezúttal hazai környezetben játszik, vagyis nem bajlódott az átállással. Mindegy, milyen játékkal, de győznie kell a magyar válogatottnak – azt tartanám aggasztónak, ha brillíroznának a srácok, mert nem a torna elején kell a legjobb formát mutatni. A horvátok sorsolása szerencsésebb, mert az argentinok ellen könnyebb mérkőzéssel hangolnak a csoportrangadóra, amelytől nagy küzdelmet várok, hiszen mindkét csapat éremért, kvótáért érkezett a világbajnokságra. A mieink a közelmúltban Zágrábban már legyőzték a horvát válogatottat, ezúttal Fukuokában kellene nyerni, hogy legyen lehetőség rápihenni a negyeddöntőre. Nehéz az esélyekről beszélni, mert sokan pályáznak a döntőbe jutásra, az egyenes kieséses szakaszban már a pillanatnyi forma dönthet. A tavalyi Európa-bajnokságon az új seprű jól sepert, ezúttal viszonylag hosszú felkészülési időszak végén kell bizonyítania a csapatnak, amely véleményem szerint olyan állapotban van, mint a tokiói olimpián. Ahhoz, hogy sikerüljön a kvótaszerzés, sok tényezőnek össze kell állnia, minden játékelemben javulnia kell kicsit a válogatottnak ahhoz képest, amit a világkupa szuperdöntőjében láttunk tőle.”

 


8. PERC VÉGET ÉRT A HARMADIK NEGYED!

8. perc Zalánki ennek ellenére elkapkodja, Okava lövését a lécre sóhajtja Vogel. De szabálytalankodik Angyal, támadhatnak a hazaiak, ám Inaba középtávolija Vogelé. 10–7!

8. perc Emberelőny nekünk, magyar időkéréssel.

7. perc Angyal kiáll, a 7. személyi hibánk, Vogel fogja Vatanabe éles szögből leadott próbálkozását. Date beadását eléri Vogel Inaba előtt.

6. perc Német nagy helyzete után meg Nisimura éri el a labdát, Jansik ziccerből a kapuba emel, a hazaiak cserekapusa ebbe is beleért még. De gól a gól, 10–7. Alakul.

5. perc Vámos kissé közelebbről a jobb felsőbe lő, emberelőnyből. Inaba meg irtózatos erővel lő a lécre, de kellett ehhez Vogel érintése is.

5. perc Szuzuki ismét megvillan, balról jobbal négyről a rövid felsőbe pattint. 8–7!

4. perc Tanácstalan magyar támadás, Angyal csavarása sem jó. Arai és Zalánki lövése sem.

3. perc Három rossz magyar támadás, kiáll Varga, de Vámos mesteri blokkal éri el Takata négyméteres bombáját.

3. perc Vígvári kiáll, Vatanabe és Szuzuki lövését is védi a léc alatt Vogel!

1. perc Jansik értékesít magabiztosan egy Vatanabe-ütésért járó ötméterest. Fárad a japán klasszis... 8–6!

1. perc Jansik kiáll, de Vatanabe elrontja a lövést.

1. perc Vatanabe megveri Vígvárit, de jó a magyar védekezés.

1. PERC FOLYTATJUK!

Hat éve fordult elő legutóbb, hogy testvérpár szerepelt a magyar válogatottban világbajnokságon – vb-újoncaink, Vigvári Vince   és Vendel neves elődök nyomdokaiba léphetnek. A 2017-es budapesti tornán Decker Attila és Ádám ezüstérmet szerzett, 2013-ban Barcelonában mindketten világbajnokok lettek, ahogyan Varga Dániel és a kilencedik vb-jére készülő Dénes, akik 2008-ban olimpiát is nyertek. Varga Tamás és Varga II Zsolt a 2003-as, szintén barcelonai világbajnokságon ért fel együtt a csúcsra, Steinmetz Barnabás és Ádám 2004-ben Athénban olimpiai bajnoki címet nyert közösen. Ma csak Vendel játszik.

Régi igazság, hogy a világversenyek első mérkőzése mindig nehéz, kiváltképp, ha a házigazda az ellenfél. A japán válogatott fizikailag erős, gyors vízilabdát játszó együttes, amelynek stílusa merőben eltér az európai csapatokétól, ezért nem könnyű felkészülni belőle. Noha a papírformát ritkán sikerült borítaniuk, az elmúlt években többször is megnehezítették az esélyesek dolgát a japánok, akik a következő idényben az olasz Ortigiát erősítő Inaba Juszuke vezérletével hazai medencében is bravúrokra készülnek. A tokiói olimpián sem okoztak csalódást lelkes szurkolóiknak, különösen támadásban voltak veszélyesek – a mieinknek 11 gólt lőttek, más kérdés, hogy így is kikaptak öttel. Azóta a világkupa selejtezőjében is találkozott a két együttes, márciusban 17–7-re győzött a magyar válogatott. A japán vízilabda fejlődését mutatja, hogy a tizedik világbajnokságára készülő férficsapat a tavalyi budapesti tornán szerepelt a legjobban, a nyolc közé jutásért egyetlen góllal kapott ki Montenegrótól, majd a hely­osztókon Ausztráliát és Grúziát legyőzve a kilencedik helyen végzett. Az idei vb csoportkörében Argentína ellen van reális győzelmi esélye a házigazdának, a magyar és a horvát válogatott más szintet képvisel.

8. PERC VÉGET ÉRT A MÁSODIK NEGYED!

8. perc Okavát szereli Nagy, Manhercz távolija kapuscsemege. 7–6!

8. perc Inava eladja, támadhatunk még egyet, Varga majdnem eltöri hatról a jobb oldali kapufát. Még egyszer jönnek a japánok is.

7. perc Nagy lő egy méterről a kapuba, 7–6 ide, előtte Vogel elképesztően nagyot védett Date ziccerénél.

6. perc
Manhercz szerel hátul keményen, Tanamura kitolja a jobb alsó elől Varga hatméteres lövését.

5. perc Varga kiáll, Adacsi bomáját blokkolja Vámos. Fekete pattintott lövése a lécet találja el. Hazai pálya.

5. perc Varga egyedül marad a kapussal szemben egy kiváló bejátszás után, és jobbal áttolja a kapus, Tanamura bal füle mellett a labdát. 6–6!

4. perc
Manhercz lövése a jobb oldali kapufa tövén csattan, Takata ötről kipókhálózza a bal felső sarkot, vezet Japán.

3. perc Egy-egy rossz támadás után Varga ejtése pontatlan. Zalánki második kiállítása, Vogel védi azonban Okava egyméteres lövését! Kellett a bravúr!

3. perc Vatanabe távolról jobbal a bal alsóba lő, igen pontosan, Vogelnek egy védése volt ma.

2. perc Inaba kiáll, Zalánki ballal a bal alsóba lő hat méterről, a meglepett Adacsi hóna alatt. 5–4.

1. perc Vatanabe eltájolja magát, Manherczl a labda, de ismét rossz az első támadásunk. Angyal szerel azonban hátul.

1. PERC FOLYTATJUK!

Kicsit később kezdtük a felkészülést, mint a riválisok egy része, Varga Zsolt ugyanis minden játékosnak adott legalább másfél hét pihenőt, függetlenül attól, hogy mikor ért nekik véget a hosszúra nyúlt klubidény. Ez a feltöltődés a szó átvitt és szoros értelmében is aranyat érhet a továbbiakban. A pólósok három turnusban érkeztek a válogatottba, az első csoportot azok alkották, akik a bajnoki végjátékkal letudták a kötelezettségeiket, a második turnust azok, akik részt vettek a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében, míg a harmadik, kisebb társaságot az U20-as világbajnokságot megnyerő vízilabdázók adták. A mieink a kicsivel a mezőny előtt járó spanyolokkal gyakoroltak rengeteget: Budapesten kétkapuztak, majd a világkupa nyolcas döntője előtt edzettek Long Beach­ben (ahol egyébként az elődöntőben is összecsaptak), aztán szombaton Fukuokában is játszottak egy edzőmeccset. Az utóbbit már mi is láttuk a helyszínen, ez alapján szépen feljöttünk a címvédő mellé, azzal együtt, hogy nyilván senki sem lőtte el az összes puskaporát (Varga Dénes ráadásul nem is játszott, miután kicsit visszahajlott az ujja). A magunk részéről az uszodában eltévedő Felipe Perrone kalauzolásával tudtunk hozzájárulni a kétkapuzás sikeréhez. A világkupán szereplő tizenötös keret már mérvadó volt a vb-vel kapcsolatban, Varga Zsolt végül egy helyen módosított az összeállításon, a szélső Konarik Ákos helyett a bekk Pohl Zoltán került be az utazó csapatba. Pohlnak visszaadott valamit az élet, sérülés miatt ugyanis az utolsó pillanatban lemaradt a spliti Eb-ről, azóta viszont szépen felépítette magát.


8. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ NEGYED!

9. perc Ó, Inaba nem lő messziről hiába, a bal alsóba talál. 3–4. Német egyenlít azonnal klasszikus centerjátékból. 4–4!

7. perc Vámos hétről megdörgeti a lécet.

6. perc A japán Szuzuki lő egy méterről a kapunkba, egyedül maradt. Nagyon.

5. perc Jó a védekezés Vígváritól, eladja elöl Pohl, kiáll a visszaúszás közben szabálytalankodó Zalánki, Adacsi lövését eléri a léc alatt Vogel. Vámos, majd Pohl próbálkozása meg a hazai kapusé.

4. perc Zalánki nem lő távolról, Vámoshoz passzol, aki ballal a bal alsóba lő ötről, 3–2.

4. perc Zalánki lövése rossz, Adacsi megúszik, most középen, és két méterről pimasz ejtéssel egyenlít.

3. perc Takata
egyedül marad középen Fekete mellett, köszöni szépen, egy méterről jobbal a jobb sarokba lő, Adacsi remek beadása után. 2–1!

3. perc Rossz hazai támadás, Ogihara pocsék passzát Zalánki góllal bünteti, szinte lekopírozva az előzőt, csak most kissé jobbról. 2–0!

2. perc Ugyanilyen pozícióból Zalánki jobbal a kapusba lő. Zalánki újabb ziccert ront, de a jobb szélen megúszó Adacsi kapufája után ballal ötről a jobb felsőbe lő, már középről. 1–0!

1. perc Jansik elhozza a labdát, de Okihara lefüleli az átadást nem sokra rá. Kontra, Vatanabe kissé balról, két méterről döngő kapufát lő.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A mieink fehér sapkában, a hazaiak feketében.

A magyarokkal azonos csoportban szereplő Horvátország 24–5-re kiütötte Argentínát.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Lévai Márton (Genesys OSC Újbuda), Vogel Soma (FTC-Telekom)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Manhercz Krisztián, Vigvári Vince (mindhárom OSC), Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Molnár Erik, Nagy Ádám, Német Toni, Pohl Zoltán, Varga Dénes, Vigvári Vendel (mind FTC), Vámos Márton (Olympiakosz, görög), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)
A játékosok klubjaként azt tüntettük fel, amelyikből kiharcolták a válogatottságot.
VÉLEMÉNYEK
ANGYAL Dániel, a magyar válogatott bekkje: – Az elsődleges célunk, hogy már most, a világbajnokságon kvalifikáljuk magunkat az olimpiára. Mivel az első két hely ér kvótát, ez előrevetíti, hogy döntőbe akarunk jutni, és ha már döntőben vagyunk, semmiképpen sem elégednénk meg a második hellyel... Nagyon fontos vébé vár ránk, határozott, jó teljesítményt szeretnénk nyújtani. A védekezés nagyon fontos a mai vízilabdában, arra kell építkeznünk, mert elöl a tehetség és az intuíció nagyon sok játékosunkban megvan.
JANSIK Szilárd, a magyar válogatott csapatkapitánya: – Bennünk maradt a tavalyi világbajnokság kudarca, az Európa-bajnokságon a csalódottságból erőt merítettünk. Míg a vébén görcsösen játszottunk, az Eb-re nagyon egységes, összeszedett csapat állt össze, amely kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Sok újonc volt a spliti keretben, mégis eljutottunk a döntőig, mert megtettünk mindent egymásért. Erre törekszünk Fukuokában is, bízom benne, hogy a negyeddöntőre olyan formában leszünk, hogy utána kvótáért játszhatunk.

 

NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

 

A csoportban a japánok legyőzése kötelező feladat a nyitányon, még azzal együtt is, hogy a házigazda ellen sosem könnyű játszani, és ritkán szembesülünk a japánok teljesen egyedi játékfelfogásával.

A TORNA TELJES PROGRAMJA IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!

Az új kapitány megfiatalított kerettel Eb-ezüsttel rúgta be az ajtót Splitben, de már akkor is hangsúlyozta, hogy rengeteg munka vár a játékosokra. A mostani vb-keret a két tavalyi társaság elegye, visszatért a csapatba az Eb-t kihagyó Varga Dénes és Vámos Márton, ám azért öt újonc így is elutazott Japánba: Fekete Gergő, Molnár Erik, Német Toni, Vigvári Vendel és Vigvári Vince szerepelhet először világbajnokságon, az utóbbi ráadásul most debütál világversenyen. A tavalyi vb-csapatból kimaradt a balkezes Burián Gergely, az idény jelentős részét sérülés miatt kihagyó Hárai Balázs, továbbá a vb óta nem válogatott Mezei Tamás – a bekerülők nagyobb számát a tizenötös keret magyarázza meg, Budapesten még csak tizenhárom játékost lehetett nevezni.

 

Jókora kudarccal zárult a tavalyi budapesti világbajnokság férfiválogatottunknak, hiszen a hetedik hely minden idők második legrosszabb vb-szereplése volt, ráadásul hazai pályán „sikerült” alulmúlni az elvárásokat. Az eredmény mellett a játék képe is csalódást keltett, a következmények között volt érthető – Märcz Tamás szövetségi kapitány közös megegyezéssel távozott – és volt érthetetlen – a játékosoktól elvették a szponzorautót az Európa-bajnoki felkészülés előtt –, Varga Zsolt érkezésével pedig új korszak köszöntött be a csapat háza táján.

AKI HISZ A SZÁMMISZTIKÁBAN, annak máris jó hírünk van: eddig három férfi vízilabda-világbajnokságot rendeztek 3-assal végződő évszámban, a magyar válogatott pedig mindhármat megnyerte (1973, 2003, 2013). Most jön a negyedik ilyen vb... Ez persze önmagában semmire sem garancia, a csapatnak meg kell harcolnia az olimpiai kvótaszerzésért, története negyedik világbajnoki címéről nem is beszélve.

Férfiválogatottunk is megkezdi szereplését a fukuokai vizes világbajnokságon, ahol legutóbb ötödikként zártak a mieink. Varga Zsolt akkor még játékosként szerepelt, most szövetségi kapitányként túlszárnyalná a 22 évvel ezelőtti eredményt.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MAGYARORSZÁG–JAPÁN MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik