Férfi vízi-vb: A párizsi olimpiára mindenképpen aranyérmet vizionálok – Szécsi Zoltán

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.07.31. 16:07
null
Szécsi Zoltán büszke a válogatottra (Fotó: Földi Imre, archív)
Mint beszámoltunk róla, a magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresekkel legyőzte Görögországot, így története során negyedszer lett világbajnok! Szécsi Zoltán, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke percekkel a döntő után értékelte a Heves vármegyei hírportálnak a találkozót.

 

„A döntőben fantasztikus egyéni teljesítmények jellemezték a csapatot; az egész a szívről szólt, nem pedig a tudásról – kezdte értékelését Szécsi Zoltán.Pedig volt egy enyhe bírói nyomás is rajtunk, akadtak udvariatlan ítéletek. Például Fekete Gergőnél nem kaptunk meg egy jogos ötméterest, ám utána egyből a görögöknek ítéltek egy alibi-büntetőt. Viszont úgy gondolom, így sokkal jobb érzés nyerni.”

A legendás vízilabdázó a végjátékban négy ötméterest védő Vogel Somát is méltatta.

„Egészen elképesztő, amit a végén nyújtott, főleg azért, mert hat-kilenc kilométer/órával gyorsultak a lövések a büntetőpárbajban. Az átlövésgólokat sokan furcsállhatták meccs közben, de tudni kell, hogy iszonyatos sebességgel érnek el a kapuig a labdák. Egy hat méterről eleresztett kapáslövés a játékos kezétől a hálóig 0.3 szekundum alatt ér oda, ez pedig egészen extrém adat. Amit pedig Soma az ötösöknél művelt a tornán, olyan szerintem soha nem volt és nem is lesz. Tizenháromból hetet kivédett, ez ötven százalék feletti teljesítmény” – jegyezte meg.

„Mindenki a helyére került a csapatban. Gondolok itt Német Tonira, aki az elmúlt négy-öt évben iszonyatosan sokat dolgozott, és az egész vb-n remek teljesítményt nyújtott. De mondhatnám a 2000 után született játékosokat is, akikhez bátran mert nyúlni a szövetségi kapitány. Vámos Marci a lehető legjobbkor lendült bele, Zalánki Gergő teljesítménye mellett nem lehet elmenni szó nélkül, és Manhercz Krisztiánnak sem véletlenül volt szerencséje a meccs végén” – mondta a korábbi klasszis kapus. A világ- és háromszoros olimpiai bajnok úgy véli, minden adott ahhoz, hogy jövő nyáron a párizsi játékokon is felérjen a csúcsra a csapat.

„Azt nem tudom, hogy a következő két világversenyt, azaz az Európa-bajnokságot és a világbajnokságot stratégiailag hogy használja majd fel a válogatott, de a párizsi olimpiára mindenképpen aranyérmet vizionálok.”

A VILÁGBAJNOKI DÖNTŐRŐL BŐVEBBEN ITT!

VIZES-VB
VÍZILABDA, FÉRFIAK

DÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–Görögország 10–10 (4–2,1–2,2–3, 3–3) – ötméteresekkel 4–3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik