Női vízilabda-vk: Bíró Attila pihenőt adott Keszthelyinek

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2023.04.16. 11:00
null
Keszthelyi Rita csak az első tornán kapott szerepet (Fotó: Árvai Károly, archív)
A rotterdami világkupa-selejtező után a jövő heti, athéni második körben sorrendben az Egyesült Államok, Hollandia és Olaszország ellen játszik majd a Los Angeles-i szuperdöntőbe már bejutott női vízilabda-válogatott. Bíró Attila ezúttal is 16 játékost nevezett, három helyen változtatott a keretén, pihenőt adott a csapatkapitányának, Keszthelyi Ritának – írja a waterpolo.hu.

A héten Rotterdamban aratott két győzelemmel (Görögország és Ausztrália ellen) és egy vereséggel (Hollandia ellen) az A-csoport második helyén zártak a mieink, és ezzel kvalifikálták magukat a júniusi szuperdöntőre. Így szerdától péntekig Athénban a hollandok, az olaszok és az amerikaiak társaságában a minél kedvezőbb besorolásáért játszanak, miközben a görögök, az ausztrálok, a spanyolok és a kínaiak az A-divízió két fennmaradó szuperdöntős helyéért vívnak majd ádáz csatát.

A pénteki hazaérkezést követően Bíró Attila két szabadnapot adott együttesének, amely ma délután „A nemzet aranyai" című film díszbemutatóján találkozik majd, és nézi meg közösen a Kemény Dénes-csapatról szóló alkotást. Hétfő hajnalban aztán már Athén felé veszi az irányt, ahová ezúttal is 16 játékost nevezhetett a szövetségi kapitány.

A rotterdami keretből pihenőt kapott a csapatkapitány, Keszthelyi Rita, továbbá nem lesz ott a görög fővárosban Baksa Vanda és Pőcze Panna sem. Helyettük Rybanska Natasa, Dömsödi Dalma és újoncként Tiba Panna utazik.

„Ritával előzetesen megbeszéltük, csak az első tornán vállal szerepet, bizonyítaniuk kell a többieknek is, hogy képesek a vezérszerepre. Ahogy már említettem, rendkívül fontos a felelősségvállalás, a húsz évnél idősebb, már több világversenyen is szerepet kapó játékosainknak kell segíteniük a fiatalabbakat. Kétségtelen, lerövidült ez a folyamat, a korábbiaknál hamarabb van szükség az előrelépésre, de azt látom, minden ellenfelünk fiatalít, minden ellenfelünk erősödik, mentálisan és szerkezetileg is sokat lép előre. Egyre kiegyensúlyozottabb a mezőny, hatalmas küzdelem vár majd mindenkire már az olimpiai kijutás szempontjából is. Athénban azt várom, hogy megszerezzük a selejtezőben az első két hely egyikét, amihez természetesen jól, határozottan kell játszania a csapatnak” – fogalmazott Bíró Attila, akinek válogatottja szerdától sorrendben az Egyesült Államok, Hollandia és Olaszország ellen száll medencébe majd.

NŐI VÁLOGATOTT KERET AZ ATHÉNI VILÁGKUPA-SELEJTEZŐRE
Kapusok:
Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (FTC), Hajdú Kata (UVSE), Leimeter Dóra (FTC), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (Eger), Rybanska Natasa (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Tiba Panna (UVSE), Vályi Vanda (Padova, olasz)

ÁPRILIS 19–21: DIVÍZIÓ 1, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, ATHÉN
I. csoport:
Hollandia, Egyesült Államok, Magyarország, Olaszország
Az állás: 1. Hollandia 9, 2. Egyesült Államok 7, 3. Magyarország 6, 4. Olaszország 6

A PROGRAM
Április 19., szerda
19.00:
Egyesült Államok–Magyarország
Április 20., csütörtök
15.00:
Hollandia–Magyarország
Április 21., péntek
19.00:
Magyarország–Olaszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik