Férfi vízi BL: szintlépésre készül az OSC, tanulna hibáiból a Vasas

Vágólapra másolva!
2022.11.07. 09:08
null
Salamon Ferenc sejtette, idegenben nehezebb lesz a Panioniosz ellen, de meglett a győzelem (Fotó: Dömötör Csaba)
A két győzelemmel a BL-főtáblára jutó OSC átlövője, Salamon Ferenc szerint a tízgólos előny tudatában nehéz volt felpörögni a Panioniosz elleni visszavágóra, míg a sorozattól búcsúzó Vasas szélsője, Sedlmayer Tamás úgy érzi, a Bresciától elszenvedett két vereség ellenére a hozzáállásra nem lehetett panasz.

Nem férhetett kétség a Genesys OSC Újbuda főtáblára jutásához a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában. Varga Dániel együttese egy hete hazai medencében kiütötte a görög Panionioszt (17–7), majd szombat este a biztonság kedvéért 12–11-re az athéni visszavágót is megnyerte, azaz két győzelemmel lépett tovább a párharcból. Az újbudaiak a vasárnapi hazaút előtt még gyorsan megmászták az Akropoliszt, Salamon Ferenc pedig lapunknak elárulta, hogy a BL-ben is szintlépésre készülnek.

„A tízgólos hazai siker után nem volt könnyű felpörögni a visszavágóra, de elértük, amiért Athénba utaztunk, idegenben is legyőztük a Panionioszt – mondta a 33 éves Salamon, aki egy gólt szerzett a visszavágón. – Az első mérkőzés nem adott reális képet a görögök játékerejéről, számítottunk rá, hogy saját közönségük előtt nem hagyják magukat leszakítani, ám harcos játékuk felpaprikázott minket, mert kettős győzelemmel akartunk továbbjutni. A minimális célt teljesítettük, ismét ott vagyunk a főtáblán, de szeretnénk jobban szerepelni, mint a legutóbbi idényben. Akkor a saját kezünkben volt a sorsunk, mégsem tudtunk élni a lehetőséggel, most nehezebb csoportba kerültünk, de állunk a kihívások elébe.”

Az A-Híd VasasPlaket nem tudta borítani a papírformát, a Komjádiban elszenvedett kétgólos vereség után idegenben 11–8-ra kapott ki az olasz Bresciától. A piros-kékek átkerültek az Eurokupába, amelyben a nyolcaddöntőben kapcsolódnak be a küzdelmekbe.

„Kaptunk néhány elismerő üzenetet a tisztes helytállásért, de jobban örültünk volna, ha a továbbjutáshoz gratulálnak – kezdte Sedlmayer Tamás, a Vasas szélsője. – Kettős vereséggel búcsúztunk, a visszavágón nem játszottunk jól, de a hozzáállásunkra nem lehetett panasz, mindent megtettünk, hogy megfordítsuk az állást. Hasznos tapasztalatokkal szolgált a Brescia elleni két mérkőzés, amelyeket szeretnénk kamatoztatni az Eurokupában, igyekszünk tanulni a hibáinkból.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik