Női vízi Eb: a címvédő ellen folytatja Splitben a válogatott

Vágólapra másolva!
2022.09.05. 12:18
null
<strong>Bíró Attila vezérelte válogatottunknak</strong> hasonlóan kellene játszania a hétfői Eb-negyeddöntőben a spanyolok ellen, mint az olaszokkal szembeni edzőmeccsen
A nőknek hétfőn kezdődik az egyenes kieséses szakasz, a mieink a lehető legnehezebb ellenféllel, a spanyolokkal csapnak össze a négy közé jutásért.

 

Innentől kezdve nincs hibázási lehetősége a magyar női vízilabda-válogatottnak a Splitben zajló Európa-bajnokságon, hiszen hétfőn átlépünk az egyenes kieséses szakaszba. A mieink a spanyolokkal találkoznak a negyeddöntőben, amit a papírforma alapján már egy hete mindenki tudott, hiszen a két rangadót veszítő magyar csapat harmadik helye borítékolható volt a csoportjában, miként az olaszok által simán legyőzött spanyolok második helyét is előre elkönyvelhettük a másik ötösben.

Siránkozhatnánk, hogy ha a mieink csak az egyik rangadójukat megnyerik, akkor az izraeliek ellen pancsolnának egy jót, így pedig bravúr kell már a négy közé jutáshoz is, de az a hajó már egy hete elment, ezt a feladatot kell megoldani. A könnyű csoportmérkőzések közé Bíró Attila szövetségi kapitány beiktatott egy edzőmeccset az olaszok ellen, így a mieink erős ellenféllel szemben is gyakorolhattak.

„Ha hasonlóan játszunk, mint az olaszok ellen, jó esélyünk lesz a spanyolokkal szemben is – tekintett vissza a felkészülési mérkőzésre a kapitány. – Nagyon jól játszott a csapat, nyilván egy edzőmeccset nem lehet összehasonlítani egy hivatalos mérkőzéssel, de jó benyomásaim voltak, működtek a begyakorolt elemek. A problémával küszködő játékosaink rendben lesznek hétfőre, Szilágyi Dorka játéka nem lett volna indokolt az utolsó csoportmeccsen, de éppen azért tettem be a csapatba, hogy a sérülését követő esetleges félelmek ne a hétfői negyeddöntőben jöjjenek elő. Túllendült ezen, jól is játszott, gólokat lőtt. Szerintem Parkes Rebecca és Dorka is hasznos tagja lesz a csapatnak, és remélem, nyerőembere is. Napról napra jobbak vagyunk, mi már nagyon várjuk, hogy játsszunk, azonban nem siettetjük az időt, mindig van mit elemezni és gyakorolni. Hétfőre megfelelően felkészültek leszünk, az biztos!”

A játékosok is osztják a kapitány véleményét, alig várják, hogy medencébe ugorhassanak, Magyari Alda például már az utolsó csoportmeccs délutánján készen állt volna a spanyolok elleni összecsapásra.

„A hollandok elleni mérkőzés óta a spanyolokra készültünk, azon volt a hangsúly, hogy csapatot építsünk, és újra meglegyen az eddig ránk jellemző összhang – mondta a magyar válogatott kapusa. – Úgy érzem, kezdünk összeforrni, az olaszok elleni edzőmeccsen újra azt a magyar válogatottat láttam a vízben, amelyik a vébén is szerepelt. Éreztem a tüzet, ha ezt tovább tudjuk vinni hétfőre, és az elsőtől az utolsó másodpercig egymás kezét fogva játszunk, akkor lesz keresnivalónk. Mutassuk meg, kik vagyunk!”

Beatriz Ortiz
Beatriz Ortiz

A HÉTFŐI PROGRAM
A 9–12. helyért
10.00:
Románia–Szlovákia
11.30: Németország–Szerbia
NEGYEDDÖNTŐ
16.00: Hollandia–Franciaország
17.30: Horvátország–Olaszország
19.00: MAGYARORSZÁG–Spanyolország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.30: Görögország–Izrael

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik