Férfi vízi ob I: ismét nyert a BVSC, és az 5. helyen végzett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.11. 21:01
Fordulatos találkozón szerezte meg a férfi vízilabda ob I ötödik helyét a BVSC, amely a Szegedet hazai medencében is legyőzte, így az egyik fél második győzelméig tartó párharcot 2–0-ra nyerte.

A BVSC és a Szeged szezonbeli egymás elleni mérlege a helyosztó előtt 3–0 volt a fővárosiak javára, ám egy ilyen fontos helyosztón Varga Péteréknek is oda kellett tenni magukat. A fordulatokkal tarkított meccsen hétszer (!) változott a vezető csapat kiléte, melyből a zuglóiak jöttek ki jobban, és 9–8-ra nyertek.

Férfi vízilabda OB I, helyosztók, az 5. helyért, 2. mérkőzés
BVSC-WÁBERER HUNGÁRIA-ZUGLÓ–CONTITECH-SZEGED-DIAPOLO 9–8
(2–1, 2–3, 2–2, 3–2)
Laky Károly uszoda, 150 néző. V: Kun, Mucskai.
BVSC:
Györke, Pásztor M., Czigány K. 1, TÖRÖK B. 3, Kovács Péter, LÉTAY3, Csapó M.. Csere: Ambrus F., Szabó Bendegúz 1, NAGY S., Szabó Bence 1, Mátyók, Nagy Á. D. Edző: Märcz Tamás
SZEGED: MEIXNER, MANHERCZ Á. 2, Manhercz K. 1, Kunac 2, Sánta, Sedlmayer 1, Chilkó. Csere: Pellei F., Palotás G., Varga II Zsolt 1, Kiss Cs. 1, Zsigri. Edző: Varga Péter
Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 9/4
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. –
Kipontozódott: Sedlmayer (23. perc), Szabó Bendegúz (25. p.), Török B. (32. p.)

Az egyik fél második győzelméig tartó párharcát a BVSC nyerte 20-ra.

MESTERMÉRLEG:

Märcz Tamás: – Abszolút erőn felüli az idei ötödik hely. Egy nagyon-nagyon jó Szegedet győztünk le, így még jobban felértékelődik a mai győzelmünk. Nekünk is jobb játékot kellett produkálnunk, mint Szegeden, ahhoz hogy győzni tudjunk. Voltak nagyon jó egyéni teljesítményeink, de a legfontosabb: az akarat, a hit vitte a csapatot, hogy megszerezzük az ötödik helyet – nem feltétlenül az Európa-kupa miatt, hanem azért, hogy bebizonyítsuk, le tudjuk győzni újra a Szegedet – idén már negyedszer, ami egyre nehezebb volt.

Varga Péter: – Gratulálok a BVSC-nek. Egy nagyon kemény mérkőzést nyertek meg. Talán ők egy kicsivel kevesebbet hibáztak, a védekezésben a mérkőzés végén figyelmetlenek voltunk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik