Női vízilabda ob I: a Dunaújváros az elődöntőbe jutott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.03. 21:43
A keddi, hazai győzelem után Szegeden is győzni tudott a Dunaújvárosi Főiskola csapata, így bejutott a női bajnokság elődöntőjébe.

A hazaiak jól tartották magukat a nagyszünetig, Dalmády Szandra góljával a második negyedben 3–2-re vezettek is, ám a harmadik negyedben az esélyesebb vendégek voltaképpen mindent eldöntöttek. Gólt szerzett Horváth Brigitta ötméteresből, Mencinger Kata és Vályi Fanni emberelőnyből, miközben hátul minden szegedi támadást hatástalanított az újvárosi védelem. Az összecsapás krónikájához tartozik, hogy 3–5-nél Lengyel Anettet négyperces kiállítással büntettek a játékvezetők.

Hazai oldalon Árkossy Lilla, a vendégeknél Menczinger Katalin próbálkozott hét lövéssel – előbbi egy gólt (14%), utóbbi kettőt (29%) hozott ebből össze – nem a legfényesebb statisztika. Ennél sokkal jobb Kasó Orsolya mutatója, aki 67 százalékkal védte Mihók Attila csapatának kapuját.

Ami viszont talán a legjobban kiemelendő, hogy amíg csupán három szegedi játékos szerzett gólt, addig nyolc dunaújvárosi is betalált, avagy a jobb csapat került a négy közé, és csatázhat majd a májusi elődöntőben a Szentessel.

Női bajnokság, rájátszás az elődöntőbe jutásért, 2. mérkőzés

Szegedi Vizmű Taylor&Nash-Szegedi Egyetem–Dunaújvárosi Főiskola 5–11 (2–2, 1–2, 0–3, 2–4)
Gólszerzők:
Dalmády Sz. 3, Árkossy, Lengyel A., ill. Menczinger 2, Horváth B. 2, Ziegler 2, Szilágyi, Slagter, Garda, Vályi V., Vályi F.
A két győzelemig tartó párharc végeredménye:
2–0 a Dunaújváros javára
MESTERMÉRLEG
Barna Tamás:
– A négyperces kiállítás sokat kivett játékosaimból. A védekezésünk rendben volt, a helyzetkihasználáson azonban akad javítani való.
Mihók Attila:
– Küzdelmes mérkőzésen szép győzelmet arattunk. Köszönet a lányoknak, hogy otthon tölthetjük a húsvétot.

A két győzelemig tartó elődöntő (május 1., 4. és ha szükséges, 6.) párosítása:
UVSE-Centrál–BVSC-Wáberer Hungária-Zugló
Hungerit-Szentesi VK–Dunaújvárosi Főiskola

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik