Vízi, U18-as vb: döntőbe jutott a magyar válogatott!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.09. 19:36
A magyar válogatott 5–3-ra legyőzte Oroszországot a törökországi fiú vízilabda-világbajnokság elődöntőjében, így holnap döntőt játszhat.

Már a találkozó eleje előrevetítette, hogy elsősorban a védekezésekről szól majd a meccs: a hetedik percig kellett várni az első gólra, amit az oroszok szereztek. A második negyedben ráadásul ismét ők voltak eredményesek, de 2–0 után megtalálta az orosz védekezés ellenszerét a magyar csapat. Horkai György legénysége a nagyszünetben már 3–2-re vezetett.

A harmadik negyedben sikerült tovább növelni az előnyt, a záró játékrészben pedig megtartani azt. A magyar csapat végül 5–3-ra nyert, és bejutott a világbajnoki döntőbe!

„Nem játszottunk igazán jól. Kicsit idegesen kezdtünk, nem jöttek be a lövések, de aztán helyreállt a rend. Hatalmas küzdelem volt, nagy csata, rengeteg kontrával – mind a két oldalra. Ebből a nagy küzdelemből mi jöttünk ki jobban, mert a fiúk fantasztikusan küzdöttek. Lehetett látni, milyen jó kis társaság, nagyon egyben voltak, egymásért játszottak. Vogel Soma pedig fantasztikus volt a kapuban, remélem, hogy hosszú távon folytatja a vízilabdában és akkor sok örömet fog szerezni mindenkinek. Hihetetlen miket védett, három gólt kapott egy világbajnoki elődöntőben négy negyed alatt. Ez mindent elmond. Pedig volt lövés bőven" – mondta a waterpolo.hu-nak Horkai György, a magyar válogatott szövetségi edzője.

„Teljesen mindegy ki lesz az ellenfél a döntőben, mindent el fogunk követni, hogy megnyerjük a mérkőzést.”

A magyar csapat ellenfele a másik elődöntőben a szerb válogatottat ötméteresekkel legyőző Spanyolország lesz. A spanyolokkal a csoportban már találkoztunk, akkor döntetlent játszott egymással a két csapat. A finálé holnap 18.30-kor kezdődik.

U 18-AS VÍZILABDA-VB
ELŐDÖNTŐ
Magyarország–Oroszország 5–3
(0–1, 3–1, 1–0, 1–1)
A magyar gólszerzők: Vadovics, Manhercz 2-2, Szatmári

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik