Vízilabda Eb: A sportág templomában játszunk - Szavics

Vágólapra másolva!
2014.07.13. 22:05
Hétfőn kezdődik a vízilabdázók Európa-bajnoksága, amelynek 1926, 1958 és 2001 után immár negyedik alkalommal lesz Budapest a házigazdája. A szerb kapitány, Dejan Szavics a margitszigeti létesítményt a sportág templomaként nevezte meg.

„Nemcsak én magam, hanem a teljes szerb válogatott nagyon boldog, hogy újra a Margitszigeten játszhat. Ez a létesítmény és központ a vízilabda temploma, mindig nagyszerű érzés itt játszani. Fantasztikus az atmoszféra, a közönség, biztos vagyok benne, hogy minden meccs ünnep lesz a torna alatt, és abban is, hogy a szervezés is tökéletes lesz. Természetesen szeretnénk megvédeni a címünket. Tavaly volt egy kis visszaesés a világbajnoki 7. hely után, a szerb vízilabda szervezeti keretei is meginogtak, de ezen már túl vagyunk. A szövetség új vezetése nem tett a vállunkra nagy felelősséget, nem érzünk nyomást magunkon. Persze, aki ismeri a szerb vízilabda tradícióit, tudja, hogy minden meccsen győzni szeretnénk. A múlt is kötelez minket” – mondta a waterpolo.hu-nak Szavics.Szavics.

„Egy kicsit új volt nekünk az elmúlt időszak, hiszen a legutóbbi 9. helyezésünk miatt selejtezőt kellett játszani az Európa-bajnoki részvételért. Ezzel együtt úgy érzem, jól sikerült a felkészülésünk, habár sérülések is hátráltattak minket. Szeretnénk érmet szerezni az Eb-n, nem foglalkozunk a múlttal és az előző Európa-bajnoksággal, csak a jelenre koncentrálunk” – nyilatkozta ezt már Ivica Tucak, Horvátország szövetségi kapitánya.

Jegyvásárlás: jegyed.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik