Vizes-vb: „Fantasztikus meccs, döbbenetes játékvezetés”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.01. 22:40
Horkai György, olimpiai bajnok vízilabdázó, korábbi szövetségi kapitány a Magyarország–Horvátország világbajnoki elődöntőt követően elmondta, fantasztikusan játszott a magyar válogatott, és az utóbbi években bírói csalást ugyan nem nagyon látott, de elkeserítette a mai játékvezetés.

„Megemelem a kalapom Tibor és a csapat előtt. Fantasztikus mérkőzés volt. Leszoktam arról, hogy a bírókkal foglalkozzam, és azt mondom, hogy az elmúlt 10-15 évben világversenyen nagy bírói csalást nem láttam. De az, hogy egy ilyen mérkőzésen ilyen döbbenetes, majdnem csúnya szót mondtam, játékvezetés legyen... Ez annyira elkeserít. Egyszerűen nem volt mire ítélni, a horvátok vergődtek centerben és a mezőnyben is, nem tudtak játszani, mert remekül védekeztünk. De minden ilyen vergődésükre kiállítást adtak" – mondta a mérkőzést közvetítő M1 kamerái előtt az utánpótlás szövetségi kapitány Horkai.

„A csapat fantasztikusan védekezett, Nagy Viktorral az élen. Nagyon örülök, hogy az a munka, amit a Benedek Tibi ebbe beletett, és az a fanatizmus, ahogy végigcsinálta, és ezt elhitték a fiúk is, meghozta a gyümölcsét."

Mint ismert, a magyar válogatott 11–10-re legyőzte Horvátországot a vb elődöntőjében, így bejutott a szombaton 22.15-kor kezdődő fináléba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik