Benedek Tibor csapata Kanadát is legyőzte

Vágólapra másolva!
2013.02.16. 18:09
null
Nemcsak a vízből, a mezőnyből is kiemelkedett: Kis Gábor három gólt szerzett (Fotó: Czerkl Gábor)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 8–5-re győzött Kanada ellen a Volvo-kupa második napján Kecskeméten. Benedek Tibor csapata ezzel a juniorválogatott elleni sikere után a második mérkőzését is megnyerte.

 

A Kanadával összecsapó keretből Angyal Dániel, Bundschuh Erik, Lévai Márton, Somogyi Balázs és Török Béla, míg bekerült Decker Attila, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Jansik Dávid, illetve Szivós Márton kimaradt.

Bisztritsányi Dávid, Decker Attila, Bátori Bence, Decker Ádám, Fülöp Bence, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Kis Gábor, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Szivós Márton és Vámos Márton kapott lehetőséget a bizonyításra Benedek Tibor szövetségi kapitánytól.

Nem indult éppen őrült góltermeléssel a mieink Kanada elleni mérkőzése: bő három percet kellett várni az első találatra: Bátori Bence használta ki a mieink emberelőnyét.

Nem sokkal később Hosnyánszky Norbert is eredményes volt, de a vendégek válaszoltak, Con Kudaba emberelőnyből talált be (2–1).

A második negyedben már nem kellett sokat várni az első (magyar) gólra: Kis Gábor centergóljával növelte a magyar előnyt, és hiába válaszoltak a kanadaiak, Bátori Bence visszaállította a kétgólos előnyt (4–2).

A vendégek azonban visszakapaszkodtak, és Con Kudaba újabb találatával már egyenlítettek is (4–4).

A nagyszünetre azonban a Benedek-csapat mehetett előnnyel, miután Hosnyánszki és Kis Gábor is eredményes volt (6–4).

A harmadik negyed nagy csatát, de mindössze két gólt hozott – egyet-egyet mindkét oldalon. Nicolas Constantin-Bicari gyorsan betalált a román csapatból, ám a játékrész Vámos Márton akciógóljával ért véget (7–5).

Az utolsó negyedben sokáig kellett várni az első gólra, de megérte. Kis Gábor nagyszerűen végigjátszott akció végén kapta meg a labdát, és lőtt a kanadai kapuba centerből (8–5) a játékrész felénél.

Több találat már nem is született, így Benedek Tibor csapat háromgólos sikerrel folytatta a szereplését a Volvo-kupán.

A JUNIOROK NEM BÍRTAK ROMÁNIÁVAL

A magyar juniorválogatott 12–8-ra kikapott Romániától a Volvo-kupa kora délutáni találkozóján.

A román válogatott kezdte jobban a mérkőzést: a vendégek kétgólos előnybe kerültek egy akció-, illetve egy büntetőgóllal. Bedő Krisztián szépített egy jó megúszást követően, de Románia megtartotta a kétgólos előnyt a negyed végéig (2–4).

A második játékrészben azonban Csapó Miklós és Jansik Szilárd találatával egyenlítettek a magyar fiatalok, és a kiválóan játszó Lőrincz Bálint akciógólja zárta a negyedet, így egyenlő volt az állás a nagyszünetben (5–5).

A harmadik negyedben hiába szerezte meg a vezetést Horkai György csapata Lőrincz Bálint büntetőjével (7–6), a románok – az első játékrészhez hasonlóan – 4–2-re megnyerték a negyedet (7–9).

A záró periódusban próbálkoztak a visszakapaszkodással a mieink, de Nicolae Diaconu góljával már hárommal vezettek a románok (8–11).

A hátralévő öt percben hiába próbálkozott a magyar csapat, nem tudott betalálni, a találkozó pedig Tiberiu Negrean góljával és 12–8-as román sikerrel ért véget.

VÍZILABDA VOLVO-KUPA, 2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–KANADA 8–5
(2–1, 4–3, 1–1, 1–0)
Kecskemét, 500 néző. V: Haenstchel (német), Adlics (montenegrói)
MAGYARORSZÁG: DECKER A. – BÁTORI 2, Szivós, Decker Á., KIS G. 3, Hosnyánszky 2, Vámos 1. Cs: Gór-Nagy, Mezei, Salamon, Jansik D, Fülöp. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
KANADA: ALEKSIC – Robinson, McElroy, Diggle 1, Constantin-Bicari 1, KUDABA 2, Graham. Cs: Vikalo, Radojcis 1, Gasic, Taschereau. Szövetségi kapitány: Alex Beslin
Gól – emberelőnyből: 11/2, ill. 10/3
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. –
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/0
Kipontozódott: Kudaba (20. p.), McElroy (21. p.), Salamon (26. p.), Jansik D. (27. p.), Decker Á. (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Benedek Tibor: – A hétközi három kétkapuzásunk után a mérkőzés nagyjából úgy alakult, ahogy vártuk. A fórjaink nem működtek tökéletesen, de ez a váratlanul nehézzé váló meccsek velejárója. A kapott góljaink közül kettő volt igazán elkerülhető, amikor rosszul váltottunk vissza, amúgy elégedett vagyok a védekezésünkkel.
Alex Beslin: – Jó meccset játszottunk egy új magyar válogatott ellen, amelyben nagyon sok a potenciál. Mi sem voltunk rosszak, de a támadásainkból kiveszett az erő a végére.

JUNIORVÁLOGATOTT–ROMÁNIA 8–12 (2–4, 3–1, 2–4, 1–3)
Kecskemét, 300 néző. V: Roy (kanadai), Butz (holland)
JUNIORVÁLOGATOTT: Molnár D. – Jansik Sz. 1,Berta, Szabó Bendegúz, Német T., LŐRINCZ 3, CSAPÓ 2. Cs: Telegdy, Bedő 1, Gyárfás, Sánta, Dőry, Manhercz 1. Szövetségi kapitány: Horkai György
ROMÁNIA: Dragusin – NEGREAN 3, R. Georgescu 1, DIACONU 2, CHIOVEANU, Busila 1, Gospodinov. Cs: Goanta, Oanta, Cretu 1, POPOVICIU 2, Mihnea 2. Szövetségi kapitány: Vlad Hagiu
Gól – emberelőnyből: 13/5, ill. 9/2
Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. –
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Goanta (22. p.), Busila (22. p.), Szabó Bendegúz (30. p.)
MESTERMÉRLEG
Horkai György: – Alapvetően elégedett vagyok, a román felnőtt válogatottal pariban lenni nem rossz. A negyedik negyedben sajnos elszállt a türelmünk. Úgy érezték a gyerekek, hogy itt a lehetőség és töltés nélkül is tüzeltek. Egygólos vezetésünknél kaptunk egy fórt, azt be kellett volna lőni, ehelyett felhoztuk az ellenfelet. Remélem, nyárra, amikor a fontos mérkőzések jönnek, ezeket a hibáinkat kijavítjuk. De a fiúk elképesztő terhelést kapnak, mégis teszik a dolgukat, úgyhogy le a kalappal elöttük!
Vlad Hagiu: – Jó meccs volt, bő két negyedig jól tartotta magát a magyar juniorcsapat, de a végét nyilván mi bírtuk jobban, ez természetes. A csapatunk némileg átalakulóban van, Kádár Kálmán lemondta a válogatottságot, Cosmin Radu pedig addig marad távol, amíg a szövetséggel meg nem egyezik. Szerintem ő a világ legjobb centere, úgyhogy nagyon hiányzik. Nekem az a feladatom, hogy négy-öt fiatalt beépítsek, ami nem egyszerű, de van időnk.

AZ ÁLLÁS
1. MAGYARORSZÁG 2 2 21–12 6
2. Románia 2 1 1 23–20 3
3. Kanada 2 1 1 17–19 3
4. JUNIORVÁLOGATOTT 2 2 15–25 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik