Női póló világliga: magyar siker a világbajnok ellen

Vágólapra másolva!
2013.01.26. 17:17
null
A fehér sapkás magyar csapat remek hajrával győzött (Fotó: Szabó Miklós)
Magyarország női vízilabda-válogatottja 10–8-ra legyőzte a világbajnok Görögországot a világliga európai selejtezőjének szombati játéknapján Egerben.

 

Antal Dóra és Keszthelyi Rita emberelőnyös találatai révén a magyar csapat kétgólos előnyt szerzett, csakhogy a görögök 1 perc 16 másodperc leforgása alatt három góllal válaszoltak, így az első negyed végén náluk volt az előny.

A második játékrész kezdetén a mieink szereztek zsinórban három gólt – Tóth Ildikó centerből, Keszthelyi büntetőből, majd emberelőnyből volt eredményes –, és bár 5–3-ról a görögök egyenlítettek, majd Antal Dóra büntetőt rontott, a mérkőzés felénél Merész András csapata vezetett, köszönhetően Miskolczi Ibolya belőtt büntetőjének.

A szünet után is folytatódott a hullámzás, mert Alkiszti Avramidu két góljával fordítottak a görögök (6–7). Ekkor következett a döntő fordulat: miközben a görög csapat játékosai több mint 13 percen keresztül képtelenek voltak a kapuba találni, a mieink ezt négyszer is megtették, így végül 10–8-ra megnyerték a mérkőzést.

Merész András csapata néhány napja Spanyolországot is legyőzte, így két forduló után százszázalékos az A-csoportban.

NŐI VÍZILABDA VILÁGLIGA
EURÓPAI SELEJTEZŐ, A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 10–8 (2–3, 4–2, 2–2, 2–1)
Eger, 1200 néző. V: Riccitelli (olasz), Reemnet (francia)
MAGYARORSZÁG: Kasó – Illés A., Antal 1, TÓTH I 1., BUJKA B. 2, Szücs G., Miskolczi 1. Cs: Gangl (kapus), Takács O. 1, Somhegyi, Czigány D., KESZTHELYI 4, Kövér-Kiss. Szövetségi kapitány: Merész András
GÖRÖGORSZÁG: Kuvdu – AVRAMIDU 2, CUKALA 3, V. Diamantopulu, Aszimaki 1, Manoliudaki 1, I. Beneku. Cs: Biszmpa, E. Plevritu 1, Zantu, M. Plevritu, A. Beneku. Szövetségi kapitány: Jorgosz Morfeszisz
Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 10/3
Gól – ötméteresből: 3/2, ill. 2/1
Kipontozódott: E. Plevritu (20. p.), Illés A. (23. p.)
MESTERMÉRLEG
Merész András: – A spanyolok elleni játékkal elégedettebb voltam, mint a mostanival. Ezúttal akadtak olyan periódusok, amikor nem értettük meg, hogy nem lehet állóháborút játszani a görögökkel, mert abban nagyon jók. Viszont ezen időszakok után mindig magára talált a csapat, és azt játszotta, amit kell.
Georgiosz Morfeszisz: – Ez volt az olimpia óta az első mérkőzése az új válogatottunknak. Mindössze két napot tudtunk együtt készülni, ehhez képest egész jó volt a meccs. A magyarok nagy nyomás alá helyeztek minket, amire jól reagáltunk. Sok lehetőség van ebben az új csapatban, elégedett vagyok.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik