Vízilabda Ek: a Debrecen a Kragujevaccal vív elődöntőt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.12.12. 13:59
A Debrecen a szerb Radnicski Kragujevaccal találkozik, a másik párban összekerült a két olasz csapat a férfi vízilabda Eurokupa elődöntőjében.

A második számú kontinentális sorozatban állva maradt együttesek összepárosítását Savonában szerdán végezte el az európai „vizes” szövetség, a LEN. Honlapjának híre szerint az RN Savona a negyeddöntőben a Szolnokot búcsúztató RN Florentiával vív meg, míg Gyöngyösi András legénysége az új idényre alaposan megerősített Kragujevacot kapta ellenfélnek.

Az első mérkőzést január 23-án Szerbiában rendezik, a visszavágót február 6-án játsszák a hajdúsági városban.

A magyar csapat vezetőedzője nem bánta volna, ha elkerülik a Kragujevacot – derült ki a klub MTI-hez eljuttatott közleményéből.

„Jobb lett volna, ha a két olasz csapat egyikét kapjuk, de sajnos nem sikerült. Ami azonban biztos, annak, aki európai kupát akar nyerni, bármelyik együttest le kell tudnia győzni, másképp nem lehet eredményt elérni” – mondta Gyöngyösi András, aki szerint az, hogy bejutottak a négy közé, szép dolog, de még többre vágynak.

„Más célunk nem lehet, mint kupát nyerni. Az elődöntőben idegenben kezdünk, ami jelen esetben szerencse, mivel nagyon jó csapat az ellenfél. Úgy gondolom, hogy a szerb vízilabdát nem kell nagyon elemezni és bemutatni senkinek, a Kragujevac jó csapat, de mi is tudunk jól játszani” – jelentette ki a debreceniek szakvezetője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik