Kemény Dénes: Nem játszottunk elég okosan

Vágólapra másolva!
2010.09.10. 15:04
null
Az olaszok ezúttal legyőzték Kemény Dénes csapatát (Fotó: Mirkó István)
Ahogy arról már beszámoltunk, a magyar férfi vízilabda-válogatott 10–8-ra kikapott Olaszországtól az Európa-bajnokság elődöntőjében, így a harmadik helyért játszhat a nagy rivális Szerbiával. Kemény Dénes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata harcosan és bátran játszott az olaszok ellen – csak éppen nem elég okosan.

„Az elején hiányzott egy kis higgadtság, egy kis gondolkodás. Hátrányba kerültünk, ezzel elhitettük az olaszokkal, hogy, noha idén már kétszer kikaptak tőlünk, ma megverhetnek minket. Belelkesedtek, mi pedig a saját életünket komplikáltuk" – vélekedett az olaszok 10–8-as győzelmével véget ért találkozó után Kemény Dénes. „Azt szerettem volna, hogy harcosan, bátran és okosan játsszunk. Ebből a harcosság és a bátorság megvolt" – tette hozzá a szövetségi kapitány.

„Nem dolgoztunk ki kellő számú helyzetet, és amiket kialakítottunk, azokat nem használtuk ki. Emellett nem nagyon működött az emberhátrányos védekezésünk. Nem voltak jó helyen a blokkjaink, vagy az olaszok találták meg a réseket. Ha egy mondatban kell összefoglalnom a meccset, akkor nekik minden összejött, nekünk meg semmi: két ötméterest is kihagytunk" – nyilatkozta a mérkőzés után Nagy Viktor, a válogatott kapusa.

„Sajnos nem nyertünk, és ezért nem számít, hogy hány fórt harcoltam ki. Kikaptunk, és az emberelőnyeinket nagyon rosszul használtuk ki. A hátrányos védekezésünk sem volt elég jó, de a támadásainkat kellett volna jobban befejeznünk. Megérdemelten nyertek az olaszok, gratulálok nekik" – mondta sportszerűen Kis Gábor.

„Bárminemű félelem nélkül játszottunk a háromszoros olimpiai bajnok válogatott ellen, a játékosaim pedig betartották az összes taktikai utasításomat. Jó volt az előnyös-hátrányos játékunk, kiváltképp emberhátrányban védekeztünk jól" – sommázta a mérkőzést az érthetően elégedett Alessandro Campagna, az olaszok kapitánya.

A folytatásban a mieink a nagy rivális Szerbiával játszanak a bronzéremért, míg Olaszország Horvátországgal találkozik a fináléban.

 VIDEOINTERJÚ
 
 EMLÉKEZTETŐ
FÉRFI VÍZILABDA EB, ELŐDÖNTŐ
Olaszország–Magyarország 10–8 (2–0, 2–3, 4–3, 2–2)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik