A Domino-Honvéd itthon, a Szeged és az Újpest idegenben játszik

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2008.10.20. 15:17
A 32-es mezőnyben érdekelt három magyar csapat közül az Euroligából kiesett Honvéd itthon, míg a Szeged Montpellier-ben, az Újpest pedig Barcelonában játszik a legjobb 16 közé jutásért a férfi vízilabda LEN-kupában.
Moláréknak maradt a LEN-kupa
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Moláréknak maradt a LEN-kupa
Moláréknak maradt a LEN-kupa
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Moláréknak maradt a LEN-kupa

A második selejtezőkörben – a kontinentális szövetség (LEN) római központjában lezajlott hétfői sorsolás alapján – a hazai bajnoki bronzérmes Honvéd a Kőér utcában fogadhatja három riválisát, és igen jó az esély a továbbjutást jelentő első vagy második hely kiharcolására a görög NC Hiosz, a portugál De Portinado és a montenegrói PVK Val Prcanj ellenében.

A bajnoki negyedik Szegednek sem rosszak a kilátásai arra, hogy továbblépjen a spanyol CN Barcelona, a lengyel Szczecin és a házigazda francia Montpellier alkotta társaságból. A leendő vendéglátókat az Újpest a budapesti, első „LEN-es” selejtezőkörben 13–9-re, míg a legerősebb riválisnak tűnő katalánokat az elmúlt hétvégi, Euroliga-selejtezős összecsapáson az Eger 9–5-re legyőzte.

Az UTE a Hajós uszoda után a következő szakaszban Barcelonában száll vízbe, s a csoportelsőnek „ígérkező” orosz Kazany mögött elcsípheti a második helyet a brit Rotherham és a kvartett körmérkőzésének otthont adó katalán főváros kevésbé jegyzett képviselője, a CN St. Andreu rovására.

Az összesen nyolc csoportban a küzdelmeket október 31. és november 2. között bonyolítják le, s a négyesekből az első kettő jut be a legjobb 16 közé.

LEN-KUPA

A MAGYAR ÉRDEKELTSÉGŰ NÉGYESEK (ZÁRÓJELBEN A HELYSZÍN)
J-csoport (Montpellier): CN Barcelona (spanyol), Szeged-Beton VE, Arkonia Szczecin (lengyel), Montpellier WPC (francia)
K-csoport (Budapest): Domino-Honvéd, NC Hiosz (görög), De Portinado (portugál), PVK Val Prcanj (montenegrói)
L-csoport (Barcelona): Szintyez Kazany (orosz), Uniqa-UTE, Rotherham Metro (brit), CN St. Andreu (spanyol)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik