Látványos megoldások elöl, apróbb figyelmetlenségek hátul

Vágólapra másolva!
2008.07.09. 23:01
A magyar férfi vízilabda-válogatott könnyed „átmozgató edzés” keretében verte a német csapatot a málagai Eb középdöntőjében. A 14–8-ra megnyert találkozó után Kemény Dénes a védekezésben talált egy-két hibát, míg kollégája, a német kapitány Hagen Stamm szerint nem volt hatgólnyi különbség a két csapat között. Kiss Gergely pedig csupán csak látványosan pólózott…
Kiss Gergely élvezte a játékot
Fotó: MTI/EPA
Kiss Gergely élvezte a játékot
Kiss Gergely élvezte a játékot
Fotó: MTI/EPA
Kiss Gergely élvezte a játékot

„Néhány védekezési figyelmetlenségen kívül elfogadható teljesítményt nyújtottunk. Most fújunk egy kicsit, de csütörtök reggeltől már a szerb válogatott elleni elődöntőre koncentrálunk” – értékelt a Németország ellen sikerrel megvívott találkozót követően Kemény Dénes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A védekezéssel talán valóban volt gond (a németek ellen nem mindig kap nyolc gólt válogatottunk), de a továbbjutás egy percig sem forgott veszélybe a mérkőzésen.

A mieink látványos gólokkal szórakoztatták az uszodába kilátogató magyar szurkolókat.

„Igyekeztem a közönségnek leginkább tetsző megoldásokat választani, így valóban még nekem is tetszett egyik másik gólom. Muszáj volt odafigyelnünk, mert az agyunkban ott volt a szombathelyi mérkőzés, amelyen nagy hajrával utolértek bennünket a németek. Ezt nem akartuk megismételni, és végül biztosan nyertünk” – mondta a nem is olyan régen még a világ legjobb pólósának választott Kiss Gergely, míg csapattársa Kásás Tamás ismét a meleg vízre panaszkodott.

Nem panaszkodott viszont Hagen Stamm, a német válogatott szövetségi kapitánya. Elismerte: a jobb csapat megérdemelten nyert, és jutott tovább, de nem volt akkora különbség a két válogatott között.

„Jobb erőkből áll a magyar csapat, amely kegyetlenül kihasználta a hibáinkat, de a hat gól különbséget egy kicsit sokallom. Az ötödik helyért szeretnénk még egy jó meccset játszani” – értékelt a német szakvezető.

Az elődöntőben Kemény Dénes együttese 21 órától a szerb válogatottal találkozik, a párharc győztese az Eb-aranyért, a vesztese pedig a bronzéremért mérkőzhet vasárnap.

EURÓPA-BAJNOKSÁG – EMLÉKEZTETŐ

KÖZÉPDÖNTŐ
Magyarország–Németország 14–8 (5–2, 2–1, 4–3, 3–2)
Málagá, 200 néző
V: Kratochvil (szlovák), Tulga (török)
MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Biros 1, KÁSÁS 3, Varga T., Molnár T. 2, Madaras, KISS G. 3. Cs: VARGA DÉNES 3, Hosnyánszky 2, Varga Dániel, Kis G., Szécsi (kapus). Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
NÉMETORSZÁG: Tchigir – KREUZMANN 2, Nossek 2, Mackeben, Politze 1, Naroska, Schertwitis 2. Cs: Real, Savic, Dierolf, Oeler 1, Schlotterbeck, Zellmer (kapus). Szövetségi kapitány: Hagen Stamm
Gól – emberelőnyból: 7/5, ill. 11/4
Ötméteresből: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Varga Tamás (31. p.)




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik