Volt tartása Montenegrónak, mégis nyert, és tornagyőztes válogatottunk

Vágólapra másolva!
2008.06.28. 19:27
Nagy csatában, de végül megérdemelten 11–9-re verte Montenegró legjobbjait a magyar vízilabda-válogatott a szombathelyi ING-kupán. A kétgólos sikert követően Kemény Dénes együttese az utolsó, görögök elleni meccs eredményétől függetlenül, megnyerte a tornát.
Hosnyánszky pazar formában
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Hosnyánszky pazar formában
Hosnyánszky pazar formában
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Hosnyánszky pazar formában

Németország Görögország felett aratott háromgólos (12–9) sikerét követően egyvalami vált biztossá: ha nyer a magyar válogatott Montenegró ellen, tornagyőztes.

Ugyan még a negyedik negyedben is vezettek a vendégek, Kemény Dénes együttese azonban elsősorban Hosnyánszky Norbert és Kásás Tamás remek teljesítményének köszönhetően 11–9-re nyert.

A mérkőzésen – amelyen Gergely István, Molnár Tamás és Gór-Nagy Miklós nem csobbant a vízbe – a vezetést a vendégcsapat szerezte meg a találkozó elején. Alexandar Ivovic akciógólja történelmi volt, a két válogatott ugyanis még nem találkozott egymással hivatalos mérkőzésen.
Kásás Tamás fórból egyenlített, majd Mladan Janovic és Hosnyánszky Norbert ütésváltása következett. Az eredmény így döntetlen, 2–2 volt az első negyedet követően.

A folytatásban a montenegrói válogatott bizonyította, hogy tudásban közvetlenül a világelit mögött helyezkedik el, tartotta a lépést Kemény Dénes együttesével, sőt!

Kis Gábor (természetesen) centergóljával ugyan még 4–3-ra vezetett válogatottunk, a nagyszünetre mégis a montenegróiak vonulhattak előnnyel. (4-5)

A harmadik szakaszban sem pukkadt ki a montenegrói csapat. A vendégek igen mozgékony játéka eredményesnek bizonyult, elöl pedig a magyar klasszisok még nem, illetve igen ritkán találták meg a vendégcsapat védekezésének ellenszerét.

A záró negyednek így egállal (6-6) vágtak neki a csapatok.

Ivovic sajnos ismét betalált, ám ezután az olimpiai csapatba vágyó, és az utóbbi meccseken pazar formában pólózó Hosnyánszky vette vállára a magyar csapatot.

Egy szépen végigjátszott fór, majd egy óriási átlövés, és újra nálunk volt az előny. Amit a mérkőzés végéig megőrzött Kemény Dénes együttese.

Nagy csatában, de végül megérdemelten 11–9-re verte Montenegró legjobbjait a magyar válogatott, és az utolsó mérkőzésétől függetlenül megnyerte a szombathelyi ING-kupát.

ING-KUPA, SZOMBATHELY

2. FORDULÓ
Magyarország–Montenegró 11–9 (2–2, 2–3, 2–1, 5–3)
Szombathely, 1000 néző
V: Vuletic (szerb), Borell (spanyol)
Magyarország: Nagy V. – Varga Dénes 1, KÁSÁS 3, Steinmetz Á., Varga Dániel, Benedek, MADARAS 3. Cs: Varga T., Kiss G., KIS G. 1, HOSNYÁNSZKY 3. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
MONTENEGRÓ: Sceranovics – Gojkovics, N. Janovics 1, Ivovics 2, Ticsics, Brguljan, M. JANOVICS 3. Cs: Danilovics 1, Uszkokovics 1, Zlokovics, Jokics 1, Vukcsevics. Szövetségi kapitány: Petar Porobics
Gól – emberelőnyből: 10/7, ill. 8/3
Ötméteresből: 1/1, ill. –
Mestermérleg
Kemény Dénes: Teher nélkül játszott az ellenfél, hiszen Magyarországon bármikor ki lehet kapni. Tudtuk, hogy jó csapat, mindazonáltal kiderült, verhető is, vannak gyenge pontjai. Az elkerülhető gólokat a feszültségnek tudom be, nagyon várják már a srácok a csapatkijelölést.
Petar Porobics: - Jól tartottunk magunkat, a végén azonban győzött a nagyobb rutin. Sokat tanultunk a meccsből.
A másik mérkőzésen: Németország.Görögország 12-9


AZ ÁLLÁS

1. Magyarország 2 2 - - 25-17 6
2. Montenegró 2 1 - 1 20-19 3
3. Németország 2 1 - 1 20-23 3
4. Görögország 2 - - 2 17-23 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik