Némileg feledtette a pénteki kudarcot a bronzérmet szerző Vasas

Vágólapra másolva!
2008.05.10. 19:38
Kétgólos győzelmet aratott a Vasas az Euroliga négyes döntőjének bronzmérkőzésén a Mladost Zagreb ellen. Az angyalföldi együttes a mérkőzésen végig hátrányban volt, ám végül az utolsó negyedben szenzációs játékot bemutatva 8–6-ra nyert, s ezzel a sikerrel bronzérmes.
Steinmetz Barna fontos gólokat szerzett
Fotó: Meggyesi Bálint
Steinmetz Barna fontos gólokat szerzett
Steinmetz Barna fontos gólokat szerzett
Fotó: Meggyesi Bálint
Steinmetz Barna fontos gólokat szerzett

Henrich Dávid úszott meg, és a rövid felsőbe pattintott. A góllal egyenlített a Vasas az mérkőzés elején. A Mladost Zagreb és a Vasas együttese kissé csalódottan szállt vízbe egymás ellen. A rossz hangulat pedig rányomta bélyegét a mérkőzés elejére.

Egy elhibázott ziccer a magyarok részéről, a másik oldalon azonban Luka Roncar fordult le védőjéről a kapu előterében, jött a jóütemű passz, és az újabb horvát gól.

Varga Dénes átlövésből egyenlített még az első negyedben. Ekkor kezdett kissé felpörögni a találkozó.

Kiegyenlített első játékrészen voltunk túl, s a folytatásban sem lépett meg egyik csapat sem a másiktól.

Steinmetz Ádám az üres kapuba pöckölt a második negyedben, amivel 3–3-ra módosította az állást.

Jellemző volt a találkozóra, hogy bár mindig a Mladost vezetett, ám a Vasas mindig tudott egyenlíteni.

Ivan Buljubasic emberelőnyből szerzett góljával 5–4-re ment a horvát együttes, úgy tűnt egygólos hátrányból kell nekivágnia az utolsó játékrésznek a Vasasnak.

Steinmetz Barnabás azonban kettő másodperccel a harmadik negyed vége előtt sunyi távoli lövésével egalizált. A döntés az utolsó játékrészre maradt.

Persze megint a zágrábi csapat szerzett gólt, ám Steinmetz Barna, majd Varga Dénes hatalmas bombája után négy perccel a mérkőzés vége előtt először vezetett a Vasas.

A hajrára feljavult a magyar csapat védekezése, a Mladost játékosai pedig elkezdtek kapkodni.

Három perccel a meccs vége előtt Tóth Márton megúszott, majd pimaszul az ellen kapujába ejtette a labdát (8–6). Először vezetett két góllal az egyik csapat, s szerencsére ez a Vasas volt.

A bírók megtámogatták a Maldost, de a találkozó végén Nagy Viktor tett arról, hogy a magyar együttes megszerezze a bronzérmet a legrangosabb európai kupában.

A magyar kapus hathatós közreműködésének köszönhetően a Vasas 8–6-ra nyert.

EUROLIGA, NÉGYES DÖNTŐ

BRONZMÉRKŐZÉS
TEVA-VASAS PLAKET–MLADOST ZAGREB (horvát) 8–6 (2–2, 1–1, 2–2, 3–1)
Montjuic Municipal uszoda, Barcelona, 750 néző
Vezette: Tulga (török), Margeta (szlovén)
Gól – emberelőnyből: 13/4, ill. 10/4
Ötméteresből: 1/0, ill. 1/1
Kipontozódott: Mátyás (25. perc), Iosep (29.)
Vasas: NAGY V. – Kovács R., Varga Dániel, VARGA DÉNES 3, Steinmetz Á. 1, STEINMETZ B. 2, Mátyás, Cserék: Heinrich 1, Tóth M. 1, Katonás, Takács B., Hőna
Mladost: Pavic – Muslim, ANTONIJEVIC 2, Smith, Dogas 1, Vrdoljak 1, Franicevic, Cserék: Loncar 1, Karac, Buljubasic 1, Frankovic, Iosep, Buril
MESTERMÉRLEG
FÖLDI LÁSZLÓ, a Vasas edzője: Még a péntekinél is borzasztóbb körülmények között játszottunk, ezúttal a szél is hatalmas volt. Három negyeden át kéz a kézben haladtunk a horvátokkal, aztán csodás utolsó negyedet produkáltunk, ami nem sikerülhetett volna a fantasztikus szurkolótáborunk nélkül, akiknek ezúton is köszönöm, hogy elutaztak ide értünk és így buzdítottak.
OZREN BONACIC, a Mladost edzője: Nem voltunk felkészülve erre az időjárásra és habár három harmadon át együtt haladt a két csapat, a végére elfáradtunk. A Vasas jobb volt, mint mi, a két Varga különleges tudása pedig döntő volt, főleg Dénes játszott fantasztikusan.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik