Álomjátékkal a budapesti final fourban a Győri Audi ETO!

Vágólapra másolva!
2023.05.06. 17:50
A Győri Audi ETO KC az idegenbeli kétgólos siker után idehaza 37–28-ra legyőzte az Odensét a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, ezzel bejutott a budapesti négyes döntőbe.
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Nagy Gábor)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Nagy Gábor)

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
GYŐRI AUDI ETO KC–ODENSE HB (dán) 37–28 (21–14)
Győr, 5254
néző. V: Mercz, Kuttler (németek)
ETO: SANDRA TOFT – Győri-Lukács 2, GROS 10 (5), NZE MINKO 7, Broch 1, S. Oftedal 2, SCHATZL NADINE 5. Csere: Leynaud (kapus), Haugsted, BRATTSET 3, A. M. Hansen 1, Rju Un Hi 1, Faluvégi 1, Blohm 3, Fodor Cs., Deszpotovics 1. Edző: Ambros Martín
ODENSE: Thörn – Ikehara, Housheer 3, Elver 3, Iversen, Abbingh 2 (1), VAN WETERING 6. Csere: Fagerberg (kapus), Aardahl 4 (2), Löseth 1, Pedersen 1, NÜSSER 4, Cohrt 2, Vollebregt 2, Mejlwang. Edző: Ulrik Kirkely
Az eredmény alakulása. 2. perc: 3–0. 8. p.. 5–4. 12. p.: 9–6. 19. p.: 14–9. 25. p.: 18–12. 34. p.: 25–14. 37. p.: 27–14. 44. p.: 30–20. 50. p.: 33–24
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 4/3
MESTERMÉRLEG
Ambros Martín: – Remek két mérkőzésen vagyunk túl. Veszélyes helyzet az idegenben szerzett kétgólos előny, ezért el kellett felejtenünk az első hatvan percet. A támadójátékunk hatékonysága mellett a folyamatos játék és a visszarendeződés is megfelelő szinten működött. Az első pillanattól irányítottuk a mérkőzést, és ismét a legjobb négy között vagyunk. Annak külön örülök, hogy ezzel a győzelemmel búcsúztam a győri közönségtől a nemzetközi porondon.
Ulrik Kirkely: – Megérdemelt az ETO sikere. Nehéz feladat várt ránk, már az első összecsapáson jobb eredményre lett volna szükség, de úgy éreztük, hogy talán lesz keresnivalónk Győrben. Csalódás a kilencgólos vereség, miután a hazai csapat végig erős nyomás alá tudott helyezni bennünket, és sokszor volt eredményes lerohanásból. A védekezésünk elmaradt attól, ami szorosabbá tehette volna a találkozót.

Továbbjutott: a Győr, kettős győzelemmel, 66–55-ös gólkülönbséggel

ÖSSZEFOGLALÓ

Az első félidei teljesítményét követően meglepően nagyot váltott a Győri Audi ETO KC Dániában, amellyel képes volt megfordítani az állást a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, így kétgólos előnyből várhatta az Odense elleni visszavágót. A második félidőt erődemonstrációnak is tekinthettük, amellyel az ötszörös BL-győztes Rába-partiak jelezték: hiába a Magyar Kupa-fiaskó és nem egyszer a gyengébb teljesítmény, még mindig számolni kell velük.

Mindazonáltal a látottak arra is rávilágítottak, hogy zöld-fehéreknek egy-egy megingás elég lehet ahhoz, hogy akár az egész év munkáját lerombolják, amit nem engedhetnek meg maguknak. Tudta ezt Ambros Martín is, aki hazai pályán sem számított könnyebb feladatra, s egyértelmű volt, hogy az Odense gyors játékát meg kell fékeznie a csapatának a négy közé jutáshoz. A szurkolók is átérezték a találkozó fontosságát – a klub felhívására zöldbe borult a telt házas lelátó a kezdő sípszóra.

Nagyon gyorsan kedvező helyzetbe került a magyar bajnok – már az első támadás végén vezetést szerzett, majd Ana Gros talpról elengedett bombája és Schatzl Nadine labdaszerzés után lőtt gólja után, alig másfél perc elteltével 3–0 állt az eredményjelzőn. Egy-egy technikai hiba mindkét oldalon becsúszott, az irányító-beálló kapcsolatot azonban nem tudta hatékonyan levédekezni az Odense, ahogy a magyar szélsőkkel sem bírt. Támadásait alacsony hatásfokkal építette a következő idényt már Győrött kezdő szakember, Ulrik Kirkely csapata, amely a sorozatban négyszer betaláló Grosnak is köszönhetően nem tudott faragni két-három gólos hátrányából.

Alig negyedóra elteltével Estelle Nze Minko kínaiból szerzett találatánál pattant talpra a több mint ötezer ETO-szurkoló – pár perccel később labdaszerzés után lőtt üres kapus góljánál hasonló volt a hangorkán. A mérkőzés ritmusát egyértelműen a győriek diktálták, akik legalább egy sebességfokozattal magasabban pörögtek riválisuknál, így nem meglepő, hogy már a szünetben héttel vezettek.

A második félidőben sem állt le a zöld-fehér úthenger: gyors támadások végén növelte előnyét a házigazda, majd Sandra Toft védett ziccert, így a 33. percben hamar meglett a közte tíz (24–14). Továbbra is rendkívül pontatlan volt elöl az Odense, amely úgy tűnt, teljesen összeomlott, így a Győr játszi könnyedséggel lőtte a gólokat. Szólt is a lelátóról a „Játszik az ETO!” rigmus – teljesen jogosan, hiszen a magyar csapat nyolc-egyes sorozattal kezdte a párharc utolsó fél óráját, akkor és abból a pozícióból talált be a dán kapuba, amikor és ahonnan akart.

Aztán, ahogy a Rába-partiak védelme felpuhult, ismét benézett tíz alá az Odense. A győztes kilétéhez így sem fért kétség: az ETO ekkora különbséggel is megérdemelten nyert, és jutott be 2015 óta sorozatban nyolcadszor a négyes döntőbe. 37–28

PERCRŐL PERCRE

Forrás: ehf.com
Forrás: ehf.com



60. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

60. perc Rossz dán támadás...

60. perc Rju passzával Blohm bevetődik, letarolják, hetes. Hansen jobbal a jobb alsó mellé lő.

58. percPedersen gólja után Deszpotovics lövését a hatosra bevetődve a bal sarokba üti Blohm!

58. perc Rju és Nze Minko zseniális kínai figurával válaszol, MICSODA GÓL!!!

57. perc Aardahl lő a jobb sarokba hetesből, Hansennek két perc is, jogosan. 35–27

55. perc Löseth lő a bal alsóba gyönyörű csel után.

(Fotó: Nagy Gábor)
(Fotó: Nagy Gábor)


54. perc
Nze Minko ziccerből a kapusba lő. Deszpotovics labdaszerzés után tízről a jobb sarokba lő futtából.

53. perc Leynau lő kapura... kapufa!

52. perc Housheernek két perc. Hansen két rossz lövése között.

51. perc Gros egyedül marad a hatos előtt, köszöni szépen.


50. perc Leynaud a kapuban, jön hetessel Aardahl, aki jobbal a jobb alsóba talál.

50. perc Két perc Rjunek Nüsser földre viteléért.

49. perc Cohrt átlövése sem csúnya éppen. Fodor kiharcol egy büntetőt. Gros a jobb felsőbe ejti a labdát! 33–23

(Fotó: Nagy Gábor)
(Fotó: Nagy Gábor)

48. perc Hansen kiharcol egy hetest betörésből, Gros ballal a bal felsőbe pattint mindeféle varia nélkül! A 9. gólja ma.

47. perc Nüsser belelendül, Fodor ziccert ront. Mejlvang dettó.

46. perc A harmadik rossz győri támadás rövid időn belül, a bírók sincsenek a hazai csapattal éppen.


46. perc Toft megfogja Löseth lövését a bal sarok előtt!

44. perc Gros azonnal válaszol, 31–20. Nüsser keze elsül, majd kiharcol egy hetest Blohm mellett.

44. perc Hansen bakija után a dánoké a labda. Vollebregt belelendült. Ebben az idényben csak a Metz nyert Győrben a vendégek közül.

42. perc Magyar időkérés.

42. perc Nagy gól Housheertől, átlövésből.

40. perc Aardahl megindulása BL-szintű, bent is van. Nze Minkót blokkolják, Vollebregt válaszol a jobb szélről. Hansen meg egyéni akcióból, 30–18!

Az ETO-ban jelenleg a szlovén Ana Gros és Rju Un Hi szerepel a jobbátlövő poszton, a dél-koreai játékos legutóbb egy plusz egy évvel hosszabbított a magyar klubbal.

Ha így történik, akkor követi jelenlegi edzőjét, Ulrik Kirkelyt, aki segítője, Kristian Danielsen társaságában a nyáron átveszi az ETO irányítását.

A dán csapat egyik erőssége, Dione Housheer jövő nyáron a kisalföldiekhez távozhat. A korábbi dán válogatott irányító, a jelenleg szakkommentátori munkát ellátó Lotte Grigel arról beszélt a Tv3 adásában, hogy magyar forrásból úgy értesült, Housheer jövő nyártól aláírt az ETO-hoz. A 23 éves, világbajnok holland jobbátlövő 2021-ben érkezett az Odenséhez, és szerződése 2024-ig köti a dán élcsapathoz, azonban a hírek szerint nem fog hosszabbítani, hanem Győrben folytathatja.

38. perc Dale a beállós posztról repül be egy lecsorgóért, bent van ez is. De Hagesö közbelövése is.

38. perc Jó védekezés után Gros-gól, de válaszok Cohrt. 28–15

36. perc Toft véd, majd gólpasszt ad Nze Minkónak, aki különös tánccal lépkedett át a labdán a felezőnél, nehogy láb legyen. De nem lesz az.

35. perc Housheer és Vollebregt lövése rossz, Dale betörése maga a tökély!

34. perc Dán időkérés.

34. perc Lukács jobbról ballal a túlsó alsóba lő!

33. perc Toft véd egy nagyot, Nze Minko elől elfogy a fal, tízet számol a közönség a dánokra. Abszolúte telt ház van egyébként, jó 30 dán drukkerrel. 5254 a hivatalos nézőszám.

31. perc Oftedal-góllal, betörésből, Dale lő aztán kontragólt, 23–14.

31. PERC FOLYTATJUK!

(Fotó: Nagy Gábor)
(Fotó: Nagy Gábor)

A leköszönő szövetségi kapitány mandátuma eredetileg 2024-ig tartott volna, de a tavalyi Eb-n elért kilencedik helyet csalódásként értékelték a sportági szövetségen belül. Ambros Martínnak ez lesz a harmadik időszaka egy válogatott kispadján: 2016–2019 között a román, míg 2019–2020 között az orosz női nemzeti együttest irányította.

Viver a 2021-ben megrendezett tokiói olimpia után állt fel a spanyol nemzeti csapat kispadjáról, majd a posztot átvevő Prades az ugyanazon évben elért vb-negyedik hely után hosszabb távra is megkapta a bizalmat Francisco Blázquez szövetségi elnöktől.

Martín azonnali hatállyal fogja átvenni az ibériai válogatott kispadját, míg a jelenlegi szövetségi kapitány José Ignacio Prades a Győrből távozó szakember másodedzőjeként folytatja – ezt a pozíciót elődje, Carlos Viver regnálása alatt is betöltötte.

Ambros Martín lesz a spanyol női kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya – közölte kész tényként a hírt a Marca.



30. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!


30. perc Schatzl
középre tör balról, a jobb sarokba lő, Abbingh belép lövés közben, 21–14!

29. perc Blohm betalál, majd rossz támadások itt és ott. Nüsser és Abbingh átlövése is rossz, előbbi a sorfalé, utóbbi magas.

(Fotó: Nagy Gábor)
(Fotó: Nagy Gábor)

29. perc Hazai időkérés, négy passz van vissza.

28. perc Van Wetering szélsőgóllal válaszol, Iversen lerántja Oftedalt, hetes. Nem is, láb volt, de nem szándékosan.

27. perc Faluvégi lő gólt a jobb szélről egy gyors támadás végén, 19–13.

26. perc Nze Minko lépéshibája után bevetődhet Van Wetering, aki a meccs egyik legjobbja.

25. perc Nüsser ravasz lövését eléri Toft, Schatzl a beállós poszton bukkan fel, de onnan is eredményes.

24. perc Nze Minko ziccerezhet egy rossz dán támadás miatt, 17–12.

22. perc Két Nüsser-gólra Oftedal válaszol.

Az Odensében Althea Reinhardt és Mie Höjlund is sérüléssel bajlódik ezen a tavaszon. Höjlund t hátproblémái miatt kényszerül pihenőre, míg Reinhardt a saját otthonában rosszul lett, elájult, emiatt pedig elesett és beverte a fejét. A kapuson elvégzett orvosi vizsgálatok nem derítettek fényt bármilyen mögöttes okra, viszont az esés következményeként agyrázkódást állapítottak meg nála.

21. perc Dán időkérés. Thörn a vendégkapuban.


20. perc Toft hamar örül, nem megy a labdáért, Faluvégit megelőzi Van Wetering, és bevetődik. Rju közbelövésből válaszol, 15–10.

20. perc Haugsted most maga lő üres kapura... léc!

19. perc Gros most a jobb alsót választja, majd Haugstednek köszönhetően Nze Minko szerez üres kapus gólt. Alakul, 14–9.

18. perc Látványos lerántás Lösethtől, hetes és két perc.

17. perc Haugsted keménykedik, hetes, Abbingh ellövi a labdát Toft jobb lába alatt.

16. perc Ez igen, Rju emel kínai figurára Nze Minkónak, aki nem is ront! 12–8!

15. perc Schatzlnak nagyon megy szerencsére. De Housherrnek is...


14. perc Oftedal húzása pontatlan, Hagesö betörése annál jobb, 10–7.

13. perc Abbingh átlövése rossz, Rju a pályán Gros helyén. Nze Minko betörése után a labda a helyén, majd Nze Minko már hátul szerel.

12. perc Gros a földről lő nagy gólt, Iversen után Haugsted is eladja.

11. perc Van Wetering ismét lőhet Gros mellől, most sem ront. 8–6!

10. perc Dale válaszol gyorsan Van Wetering átlövésgóljára, de belefújnak, hetes. Gros most is a jobb felsőt választja.

9. perc Gros ballal a jobb felsőbe lő. 7–4

9. perc Oftedalt ellökik, hetes és két perc Aardahlnak.

8. perc Gros átlövése zsenális, Van Wetering harmadszor találja már el a kapufát!

8. perc Kapus nélkül a vendégek, Aardhal eredményes beállóból. 5–4

7. perc Megvillan Broch is, de két rossz Gros-lövés között.

6. perc Hagesö használja ki Nze Minko rossz passzát, 4–3.

4. perc Gros a bal alsó mellé vág egy ziccert, Toft Housherr és Van Wetering ziccerét is fogja!


3. perc Gyors szabaddobás, okos Van Wetering-góllal.

3. perc Housherr átlövése most utat talál a kapuba, a bal alsóba. 3–1, de csak addig, amíg Oftedal passzát Schatzl a bal felsőbe nem ejti pimasz müdon a bal szélről beugorva, jobbal.

2. perc Hatlamas lécet lő a szaggatottról Housherr, Gros betörése ellen nincs ellenszer, majd Schatzl labdát szerez, és a hatosról lazán beugorva nem is hibázik! 3–0!

1. perc Okos Lukács-góllal a jobb oldalról. 1–0!

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A magyar csapat tiszta zöldben, a vendégek piros mezben és fekete nadrágban.



A június 3. és 4. között Budapesten sorra kerülő négyes döntő sorsolását kedden 18 órától élőben tartják a Sport Tv fővárosi stúdiójában.

„Kezdettől fogva dominálnunk kell, ez lesz a kulcs – folytatta Fodor Csenge. – Az Odense fizikailag erős, fiatal és jól játszó csapat, megy, hajt előre. Mindkét együttes úgy vág neki a meccsnek, hogy semmi sem dőlt még el. Itthon játszunk, ez nekünk előny, de az edzőnk, Ambros Martín külön felhívta a figyelmünket arra, hogy semmilyen külső tényezővel ne foglalkozzunk. Sokkal keményebben kell kezdenünk, végig a kezünkben kell tartani a mérkőzést, diktálni a tempót az elejétől és éreztetni, nem lehet más kimenetel, csak az, hogy mi jussunk be a final fourba.”

A szélső szerint az elejétől kezdve élet-halál harcot kell vívjanak, nem szabad az öltözőben „maradniuk”.

„Senki ellen sem fér bele olyan kezdés, mint az odensei – szögezte le az első meccsen négyszer eredményes győri balszélső, Fodor Csenge. – A dánok ezt nagyon jól kihasználták, sok gyors gólt szereztek. Nem jellemző ránk, hogy ezt bárkinek is hagynánk... Elemeztük a mérkőzést, remélem, mindenképpen kiküszöböljük a hibákat. A jövőre nézve is tanulság, hogy ilyen felemás félidőket nem engedhetünk meg magunknak. De hála istennek Dániában a második játékrészben tanúbizonyságot tettünk arról, hogy maximálisan tudunk küzdeni, feljavult a védekezésünk, és a rutinunk is segített.”

Kétgólos előnyről vág neki az Odense elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágójának hazai pályán a Győr. Az ötszörös aranyérmes ETO a múlt szombati, dániai első mérkőzésen a szünetben ötgólos hátrányban volt, amit feljavuló játékkal ledolgozott a második félidőben, és két találattal nyert.

Miután a Győri Audi ETO KC Dániában 29–27-re legyőzte az Odensét a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, nincs más feladata a szombati visszavágón, minthogy megtartsa a kidolgozott előnyét – élőben az NSO-n!

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A GYŐR–ODENSE MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik