A harmadik negyedben kiengedett, ám győzelemmel nyitott a Domino

Vágólapra másolva!
2007.10.11. 23:15
A harmadik negyedre szorossá tette a mérkőzést a Sibenik, ám összességében magabiztosnak mondható győzelmet aratott az Euroliga 2. selejtezőkörében, az F csoport első fordulójában a Domino-Honvéd. Kovács István alakulata a Kőér utcában 13-10-re verte a horvát csapatot.
Molnár Tamás remekül játszott
Molnár Tamás remekül játszott
NS-archív
Molnár Tamás remekül játszott
Molnár Tamás remekül játszott
Molnár Tamás remekül játszott
NS-archív
Molnár Tamás remekül játszott

Az elmúlt hat idény magyar bajnoka új impulzusokkal szembesült az Euroligában. A honi sikereknek köszönhetően a Domino ugyanis még nem játszott mérkőzést a sorozat eme korai szakaszában. A debütálás jól sikerült: Kovács István alakulata 13-10-re verte a VK Sibeniket.

Természetesen a Honvéd volt a találkozó esélyese, azt azonban nem volt szabad elfelejteni, hogy az ellenoldalon az előző idényben a LEN-kupa döntőjéig menetelő Sibenik állt. A horvát csapatot csak a Kazany tudta megállítani a fináléban.

Éppen ezért volt örömteli, hogy remekül kezdett a magyar alakulat. A lendület egészen a harmadik negyedik tartott, ám 8-2-es Domino-előnynél valami megtört a magyarok játékában, s bizony majdnem kellemetlen meglepetést okozott jól küzdő ellenfél.

A vendégek az utolsó felvonásban 10-9-re felzárkóztak, de a hajrára összeszedte magát a Honvéd, és végül háromgólos győzelmet aratott.

A találkozó legjobbja Molnár Tamás volt, aki hol távolról, hol centerből, hol pedig egy remekül kijátszott fórból volt eredményes. A válogatott játékos a mérkőzésen öt gólt szerzett, vezéregyénisége volt csapatának.

Pénteken két kört rendeznek a selejtezőcsoportban, előbb a német Duisburg lesz a magyar együttes ellenfele 12 óra 30 perctől, majd 19:15-től a Szpartak Volgograd ellen száll vízbe a Domino.

EUROLIGA, SELEJTEZŐKÖR

G CSOPORT
DOMINO-HONVÉD (magyar) - VK SIBENIK (horvát) 13–10 (4–1, 3–1, 3–5, 3–2)
Kőér u., 350 néző. V: Adzics (montenegrói), Suarez (spanyol)
Gól – emberelőnyből: 5/2, ill. 7/3
Ötméteresből: 1/1, ill. 2/2
Kipontozódott: Kovács O. (20. p.), Gór-Nagy (27. p.)
Kiállítva (cserével, végleg): Letica (28. p.)
A csoport további eredményei: Lukoil Spartak Volgográd (orosz)–ASC Duisburg (német) 17–7 (2–1, 3–2, 5–2, 7–2),Galatasaray (török)–Crvena Zvezda (szerb) 8–4 (3–2, 3–0, 0–2, 2–0)
DOMINO: GERGELY, Vári, SZIVÓS 3, Gór-Nagy 1, Bárány 1, KISS G. 1, Székely Cs: Vindisch, Kovács O. 1, Hárai, Fodor 1, MOLNÁR T. 5
SIBENIK: Pecinic, Zeljak, Samadol, Jeleca,Paskualin 1, RONCEVIC 2, Cule, Cs: RKIC 3, Vrbicic, Letica 1, PETROVIC 3, Buric
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik