A bemelegítés megvolt Gerendás György alakulatának Nápolyban

Vágólapra másolva!
2007.10.11. 20:34
A Brendon-UPC-ZF-Eger hozta a papírformát: magabiztos győzelmet aratott első mérkőzésén a férfi vízilabda Euroliga 2. selejtezőkörének G csoportjában, Nápolyban. A magyar gárda ellenfele a Kosice volt, a vége pedig kilencgólos, 14-5-ös siker.
Nyéki Balázs remekül játszott a kassai csapat ellen
NS-archív
Nyéki Balázs remekül játszott a kassai csapat ellen
Nyéki Balázs remekül játszott a kassai csapat ellen
NS-archív
Nyéki Balázs remekül játszott a kassai csapat ellen

A lisszaboni selejtezőtornát követően már nehezebb dolga akadt a Gerendás György vezette egri csapatnak. Az előző magyar bajnokság bronzérmese ezúttal Nápolyba utazott, ahol az Euroliga 2. selejtezőkörének G csoportjának küzdelmei vártak a hevesi csapatra.

A lisszaboni első körrel elentétben Olaszországban már nevesebb, és ami nem mellékes, komolyabb játéktudással rendelkező csapatok vártak az Egerre. A házigazda olasz Posillipo, a montenegrói Jadran Herceg Novi, a spanyol Sabadell, a francia Montpellier és a szlovák Hornets Košice együttese volt és lesz az ellenfele Nyékiéknek - a Kosice volt, míg a többi alakulat lesz.

A papírformának megfelelően a kassai csapatot simán, 14-5-re verte a magyar együttes. A komolyabb feladatok még csak ezután következnek.

Már a félidőben 7-3-ra vezetett az Eger, ám az igazi különbség a harmadik negyedben ütközött ki a két alakulat között. Az egész meccsen fölényben pólózó magyarok ebben a játékrészben négy gólt szereztek, míg az ellen egyszer sem rezgette meg a magyar csapat kapuját.

A mérkőzés egészére jellemző, hogy Gerendás együttese fokozatosan őrölte fel a szlovákok ellenállását. A kilencgólos siker pedig jó bemelegítésnek tekinthető a montenegrói Jadran Herceg Novi elleni összecsapás előtt.

A hat együttesből az első két helyezett kerül az Euroliga főtáblájára, míg a 3-4. a LEN kupában folytathatja.

EUROLIGA, 2. SELEJTEZŐKÖR

G CSOPORT:
Brendon-UPC-ZF-Eger - Kosice (szlovák) 14-5 (3-1, 4-2, 4-0, 3-2)
Gólszerzők: Feltham 4, Nyéki 3, Kiss Cs. 2, Binder, Kis G., Decker Á., Matajsz, Varga II Zs. ill. K. Baco 2, T. Baco, Nizny, Veszelits
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik