Az Egernek sikerült legyűrnie a Honvédot a Bitskey Aladár-uszodában

Vágólapra másolva!
2007.10.07. 15:25
A vízilabda OB I harmadik fordulójának csúcsrangadóján 9-8-ra nyerni tudott az Eger csapata a Honvéd ellen. A hevesiek az utolsó negyedben mutatott koncentrált játékuknak köszönhetően nyertek a számos olimpiai bajnokot felvonultató csatában.
Kiss Csaba igazi vezéregyéniség volt a hazaiaknál
NS-archív
Kiss Csaba igazi vezéregyéniség volt a hazaiaknál
Kiss Csaba igazi vezéregyéniség volt a hazaiaknál
NS-archív
Kiss Csaba igazi vezéregyéniség volt a hazaiaknál

A rangadón a kétszeres olimpiai bajnok Kiss Gergely törte meg a gólcsendet, gyors lefordulás után a jobb oldalon úszott meg a klasszis, majd senkitől sem zavartatva kíméletlenül a hálóba bombázott Szécsi mellett.

Egy perc sem telt el, máris újra büntetett a vendég a védelmi hiba után, ekkor Hárai került kihagyhatatlan helyzetbe, s a junior-világbajnok nem is hibázott.

Ekkor feléledt az Eger, Biros kihagyott helyzetei után Varga II. Zsoltnak sikerült szépítenie Kiss Csaba elsőrangú passza után.

Az egriek tovább kapaszkodtak, nem is eredmény nélkül. Kiss Csaba most Kis Gábornak emelte át a labdát emberelőnyös helyzetben, s a center közelről mattolta is Gergelyt.

Egy perccel a negyed vége előtt azonban jött újra Kiss Gergely, s remek átlövésgóljával báíllította az első negyed végeredményét. (2-3)

A szünet után sakk-matt szituációban Matajsz hamar egyenlített, majd Feltham és Vindisch gólváltásának lehetttek tanúi a Bitskey Aladár uszoda közönsége.

4-4 után nem igazán találtak fogást egymáson a csapatok, mígnem Császár György egy látványos balkezes bombával újra előnyhöz juttatta a hevesieket.

A negyed végén azonban Fodor gondoskodott arról, hogy döntetlen legyen a félidei állás. (5-5)

A harmadik játékrész közepén Vindisch elképesztő ágyúlökete akadt be, az egriek azonban tartottáka a lépést, szép figura után Kiss Csaba cimbalomszögből vette be Gergely kapuját.

A csodagólok negyedében aztán Székely Bulcsú csavarása következett, amely védhetetlenül landolt a jobb felső sarokban.

A válasz nem sokat késett, Kiss Csaba ütemtelenül ellőtt labdája Gergely keze mellett becsúszott a bal alsóba. (7-7)

Az utolsó felvonás elején fordult a kocka, most az Eger szerzett vezetést ötméteresből.

Következett azonban Szívós, akinek labdája Szécsi hóna alatt megtalálta az utat a hálóba.

Nyéki kettős emberelőnyben szerzett találata azonban az utolsónak bizonyulta mérkőzésen, így a Honvéd alulmaradt az Eger otthonában. (9-8)

ING OB I

HARMADIK FORDULÓ
BRENDON-ZF-UPC EGER – DOMINO HONVÉD 9-8 (2-3, 3-2, 2-2, 2-1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik