Végre volt kihívás: döntetlennel végződött a bronzérmesek csatája

Vágólapra másolva!
2007.09.29. 23:35
Két, a hazája bajnokságában harmadik helyen végző alakulat csapott össze a vízilabda Euroliga 1. selejtezőkörének negyedik fordulójában Liszabonban. Az Eger a Brescia ellen szállt harcba, és látványos, gólokban gazdag mérkőzésen 11-11-es döntetlent ért el.
Szécsi Zoltának az eddigi mérkőzésekkel ellentétben most sok dolga akadt
NS-archív
Szécsi Zoltának az eddigi mérkőzésekkel ellentétben most sok dolga akadt
Szécsi Zoltának az eddigi mérkőzésekkel ellentétben most sok dolga akadt
NS-archív
Szécsi Zoltának az eddigi mérkőzésekkel ellentétben most sok dolga akadt

Végre komoly ellenfél ellen szállhatott vízbe az Eger az Euroliga 1. selejtezőkörében. A Liszabonban rendezett tornán megannyi műkedvelő csapat után most az igen komoly játékerőt képviselő Brescia volt Gerendás György alakulatának ellenfele. Végre nem csak a sportág népszerűsítése, hanem egy igazi erőpróba várt az egri legényekre.

Kiegyenlített első negyedet hozott a mérkőzés. A mieink részéről Biros 3, Binder és Nyéki volt eredményes, míg az ellen Rath és Molina két góljával tartotta a lépést az előző magyar bajnokság bronzérmesével.

A találkozónak igazi tétje ezúttal sem volt, ugyanis nagy valószínűséggel ez a két csapat végez a selejtezőcsoport élén. Márpedig a két éllovas a következő kör sorsolásánál egy kalapba kerül majd. Maradt hát a presztízs - azt pedig mindkét csapat ki akarta harcolni magának

Biros közben belelendült a játékba: a nyáron Egerbe szerződő olimpiai bajnok kettőt hintett az olaszoknak a második negyedben. A Brescia sem adta föl, így 5-5-ös döntetlen állt az eredményjelző táblán a harmadik negyed előtt.

Azelőtt a játékrész előtt amelyben a játék támadó jellege domborodott ki. A csapatok ekkor kilenc találatot is szereztek - sajnos a Brescia egyel többet az Egernél - a döntés azonban a negyedik felvonásra maradt.

Végül az Eger ledolgozta egygólos hátrányát, a győzelmet azonban nem tudta megszerezni. Igazságos, 11-11-es döntetlennel zárult a derbi.

A D csoport zárónapján vasárnap 10 órától a Galatasaray ellen mérkőznek az egriek.

EUROLIGA

1. SELEJTEZŐKÖR:
Brendon-UPC-ZF-Eger-Brescia 11-11 (3-3, 2-2, 4-5, 2-1)
Gólszerzők: Biros 4, Hegedüs 2, Nyéki, Binder, Kiss Cs., Decker Á., Varga II. illetve Molina 3, Rath 2, Hinic 2, Herceg, Fresia 2, Foresti
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik