Tizenöt góllal nyert a Gerendás-csapat az Euroliga selejtezőjében

Vágólapra másolva!
2007.09.28. 23:22
Két nap alatt három fölényes győzelmen van túl az Eger együttese, pénteken a holland Polar Bears csapatát ütötték ki a magyarok 18-3-ra az Euroligában, a D-csoport selejtezőküzdelmeiben. Az igazi erőfelmérő azonban az olasz bajnoki bronzérmes Brescia ellen fog következni, akikkel a csoportelsőségért meccselnek majd Gerendás György tanítványai.
Birods Péter három gólt vállalt a mérkőzésen
Birods Péter három gólt vállalt a mérkőzésen
Birods Péter három gólt vállalt a mérkőzésen
Birods Péter három gólt vállalt a mérkőzésen

Nagyszerűen kezdte ezt meccsét is az Eger, hiszen az első negyed vége előtt Kiss Csaba, Decker, Kis Gábor és Biros találataival 4-0-ra vezettek, igaz de Jong az első pihenő előtt szépített.

A második felvonásban a hollandok még viszonylag jól tartották magukat, és ezt a szettet csupán két góllal vesztették el, így a nagyszünetre „csak” ötgólos előnnyel mehetett a magyar együttes.

A harmadik negyedben aztán beindult Biros, Felltham és Kis Gábor vezetésével az Eger, és a ezt a játékrészt héttel nyerték a magyarok, ráadásul úgy, hogy Szécsi hálója ekkor érintetlen maradt.

A záró negyedben, ahogy az várható is volt az egriek visszavettek, de a Polar Bears játékosai így sem tudtak mit kezdeni a támadások során, igaz a mérkőzés ezen szakaszában szerezték harmadik góljukat.

Végül a magyar együttes 18-3-ra nyerte az összecsapást.
EUROLIGA, 1. SELEJTEZŐKÖR, D-CSOPORT, LISSZABON
Polar Bears - Eger 3-18 (1-4, 1-3, 0-7, 1-4)
Gólszerzők: Landeweerd 2, de Jong 1, ill. Biros, Binder, Kis G. 3-3, Decker Á., Feltham 2-2, Kovács G., Nyéki, Matajsz, Kiss Cs., Császár
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik