Első lépésben tovább kell jutnia Gerendás György alakulatának

Vágólapra másolva!
2007.08.13. 20:09
Hétfőn elkészítették az európai vízilabda kupák első selejtezőköreinek csoportbeosztását. A görögországi Chaniában lebonyolított eseményen három magyar alakulat volt érdekelt: a Brendon-UPC-ZF-Eger a legrangosabb kupasorozatban - többek között - a Bresciával került egy hatosba.
Szési Zoltán hazatért Olaszországból, a jövőben egri sikerekért szállhat vízbe
NS-archív
Szési Zoltán hazatért Olaszországból, a jövőben egri sikerekért szállhat vízbe
Szési Zoltán hazatért Olaszországból, a jövőben egri sikerekért szállhat vízbe
NS-archív
Szési Zoltán hazatért Olaszországból, a jövőben egri sikerekért szállhat vízbe

JAVÍTÁS!

A korábbi hírekkel ellentétben minden csoportból az első négy helyezett jut tovább az Euroliga-selejtező második körébe, míg az 5-6. helyezett csapat a LEN-kupában folytatja nemzetközi szereplését.
>Amíg a Vasas a Dominóval "kakaskodott" a magyar bajnokság döntőjében, az Eger csapata a Szegedet felülmúlva megnyerte a harmadik helyért folytatott párharcot. A siker nem csak egy szép érmet, hanem Euroliga-indulást érő helyezést is eredményezett.

A görögországi Chaniában zajló női ifjúsági Európa-bajnokság hétfői napján Gerendás György csapata izgulhatott: a torna zárónapján ugyanis kisorsolták a 2007-2008-as évi Euroliga első selejtezőkörének csoportbeosztását.

A hevesi alakulat a D jelű hatosba nyert besorolást, amelyben az olasz Brescia, a török Galatasaray, a szlovén Olimpija Ljubljana, a holland Polar Bears, s a portugál Amadora lesz a nyáron remekül erősítő magyar csapat ellenfele.

A csoportból a két első helyezett jut majd a selejtezők második körébe. A kiírás ezen szakaszában csatlakozik továbbjutók mezőnyéhez a magyarok közül a tavalyi bajnoki ezüstérmes Domino-BHSE is. A TEVA-VasasPlaket magyar bajnokként, alanyi jogon tagja a 16-os főtáblának.

A selejtezőt a portugálok rendezik Lisszabonban, szeptember 26. és 30. között, ahol a cél csakis a továbbjutás lehet a magyar csapat számára.

Az előző szezonban a Domino és a Vasas a legjobb nyolc között búcsúzott az Euroliga további küzdelmeitől, míg az Eger a tizenhat csapatból álló főtábla csoportküzdelmei alatt vérzett el. A nyáron azonban Biros Péter, Szécsi Zoltán és Varga II. Zsolt is Egerbe "költözött", így nem lenne meglepő, ha némileg módosulnának az erőviszonyok.

EURÓPAI FÉRFI VÍZILABDA-KUPÁK SORSOLÁSA:

EUROLIGA:
D CSOPORT: (a mérkőzéseket Lisszabonban rendezik): Brescia (olasz), EGER, Galatasaray (török), Olimpia Ljubljana (szlovén), Polar Bears Ede (holland), CN Da Amadora (portugál)
LEN-KUPA:
C CSOPORT (Catania): Nuoto Catania (olasz), SZEGED, Steaua Bucuresti (román), Hapoel Qiriat Tivon (izraeli)
G CSOPORT (Pécs): PÉCS, Dinamo Moszkva (orosz), VK Nis (szerb), Stepp Praha (cseh), (szlovák), WSV Basel (svájci)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik