Hibátlan magyar válogatott, irány a berlini szuperdöntő!

Vágólapra másolva!
2007.07.22. 12:34
A magyar vízilabda-válogatott a Világliga második selejtezőkörének utolsó mérkőzésen teljesen sima, 13-5-s győzelmet aratott az orosz csapat felett Portugaletében, Spanyolországban. Ezzel nyolc győzelemmel, 110-56-os gólkülönbséggel jutottunk az augusztusi, belini szuperdöntőbe. A csoport másik továbbjutó helyén Románia vagy Horvátország végezhet.
Hosnyánszky Norbert főszerepet vállalt az oroszok ellen
Hosnyánszky Norbert főszerepet vállalt az oroszok ellen
Hosnyánszky Norbert főszerepet vállalt az oroszok ellen
Hosnyánszky Norbert főszerepet vállalt az oroszok ellen

A magyar válogatott Kiss Gergely, Szivós Márton és Szécsi Zoltán nélkül ugrott medencébe utolsó mérkőzésén a portugaletei Világiga-selejtezőben.

Az első negyedben teljesen elaludtak az oroszok, négyszer is akcióból mattoltuk az ellenfél kapusát. Különösen Madaras volt elemében, aki kétszer is bombagóllal okozott meglepetést a túloldalon.

A negyed végén beakadt Jurcsik-találat csak szépségtapasz volt az addig veretlen orosz válogatott számára.

A folytatásban nem változott a forgatókönyv, Benedek és Madaras vezérletével 3-1-re nyertük a második felvonást. A 8-2-es félidei eredmény után az is benne volt a levegőben, hogy a földdel teszi egyenlővé a magyar csapat Alexander Kabanov együttesét.

A hamradik játékrészben Varga Dani emberelőnyös- és Benedek Tibor hálószaggató találata már-már megalázó vereség előszelei voltak Jurcsikék számára. Garbuzovnak a negyed végén sikerült megúszni, majd 10-3-ra szépített.

Az utolsó negyed volt a legszorosabb, de Hosnyánszky Norbert két nagyszerű góljával tett arról, hogy a végjátékban se legyen izgulnivalója Kemény Dénes edzőnek.

FÉRFI VILÁGLIGA-SELEJTEZŐ, MÁSODIK KÖR, PORTUGALETE

8. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG- OROSZORSZÁG 13-5 (5-1, 3-1, 2-1, 3-2)
Góllövők: Varga Dániel 4, Madaras 3, Hosnyánszky 3, Biros 1, Fodor 1, Benedek 1, ill. Jurcsik 2, Garbuzov 1, Agorkov 1, Luksinov 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik