Ezúttal a görögöktől szenvedett vereséget Godova Gábor csapata

Vágólapra másolva!
2007.06.16. 15:17
Negyedik mérkőzését is elvesztette a magyar női vízilabda-válogatott az oroszországi Kirisiben zajló európai Világliga-selejtezőben. Godova Gábor csapata ezúttal egy góllal kapott ki a Görögország legjobbjaitól – adta hírül az esemény hivatalos honlapja.
Godova Gábor magyarázza a csapatnak, hogy hogyan is kéne felállni a padlóról
Godova Gábor magyarázza a csapatnak, hogy hogyan is kéne felállni a padlóról
Godova Gábor magyarázza a csapatnak, hogy hogyan is kéne felállni a padlóról
Godova Gábor magyarázza a csapatnak, hogy hogyan is kéne felállni a padlóról

Nagyon meglátszik annak a nyolc alapembernek a hiánya, akik különböző okokból nem tartottak a magyar csapattal, és így nem játszanak az Oroszországi tornán.

A mieink a mai találkozóig három meccsből hármat elvesztettek – a Godova csapat kikapott a hollandoktól, a spanyoloktól, és a házigazda oroszoktól is.

Ezúttal is - mint eddig az összes meccsen – rosszul kezdett válogatottunk, és az első negyedben csupán Primász Ágnes talált be a görög kapuba, míg ellenfelünk három gólt is szerzett.

A második felvonásban aztán tovább nőtt a hátrányunk, és a nagyszünetre már öttel mentek a görögök, sőt a harmadik játékrész derekán már 8-2-re is vezetett az ellenfél.

Ezután valamiért magára talált a magyar nemzeti csapat, és tíz perc alatt egyetlen gólra csökkentette a két gárda közti különbséget. Ebben az időszakban elsősorban Primász jeleskedett, aki még hármat hozzátett első negyed beli találatához.

A Hajrában aztán Kisteleki Dóra szintén egyre csökkentette a hátrányunkat, azonban egyenlíteni már nem sikerült, így kialakult a 9-8-as végeredmény.

„Egy jó mérkőzést játszottunk – nyilatkozta Godova Gábor a mérkőzés után a torna hivatalos honlapjának. – Nagyon sok fiatal játékos van a keretben, olyanok, akiknek eddig semmilyen nemzetközi rutinjuk nem volt. Többet kell edzenünk, mert igaz a játékosaink nem elég jók voltak, azonban látszott rajtuk némi idegeskedés. Többet kell még gyakorolnunk”

Joszifidisz Kirjakosz a görögök mestere elmondta, hogy csapata nagyon jól kezdte a meccset, de a végén sokat hibázott, amivel lehetőséget adott a magyar csapatnak arra, hogy felálljon a padlóról.

A magyar együttes a Vl-selejtező befejező napján, vasárnap késő délelőtt a németekkel találkozik, a két nyeretlen gárda összecsapásának az ötödik hely a tétje. A torna első két helyezettje jut be a Világliga júliusi, montreali döntőjébe.

VILÁGLIGA-SELEJTEZŐ

GÖRÖGORSZÁG-MAGYARORSZÁG 9-8 (3-1, 4-1, 1-3, 1-3)
Góldobók: Roumpesi 2, Moraitidou 2, Lara 2, Oikonomopoulou, Kozompoli, Gerolymou 1-1 ill. Primász 4, Kisteleki 2, Takács, Varga 1-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik