Ezúttal mindkét mérkőzés sima volt, döntőben a Domino-BHSE

Vágólapra másolva!
2007.05.30. 23:06
Döntőbe jutott a Domino-BHSE a férfi vízilabda-bajnokságban, miután hazai pályán az elődöntő harmadik mérkőzésén 18-9-re verte az Eger csapatát. Ezzel Kovács István alakulat 8-2-es összesítéssel jutott a fináléba. A másik mérkőzésen a Vasas 13-5-ös győzelmet aratott az ezúttal gyengén játszó Szeged ellen.
Benedek Tibor ezúttal nem ismert kegyelmet, ezt az Eger vízilabdázói bánták
Benedek Tibor ezúttal nem ismert kegyelmet, ezt az Eger vízilabdázói bánták
Benedek Tibor ezúttal nem ismert kegyelmet, ezt az Eger vízilabdázói bánták
Benedek Tibor ezúttal nem ismert kegyelmet, ezt az Eger vízilabdázói bánták

Hiába hiányzott szerda este a Domino csapatából két remek játékos, Biros Péter és Szivós Márton (előbbi eltiltás, míg utóbbi betegség miatt), Kovács István csapata ezúttal esélyt sem adott az Egernek a férfibajnokság elődöntőjében.

A Kőér utcában a hazai csapat simán 18–9-re nyert az alapszakaszban csak a negyedik helyen végző alakulat ellen, s ezzel begyűjtötte a döntőbejutáshoz szükséges hetedik és nyolcadik pontot.

Rögtön az első perctől érezhető volt a hazai játékosokon, hogy ezúttal nem úgy szálltak vízbe, mint ahogy tették azt az első meccsen. Ezúttal tudták Benedekék, hogy nem elég csak a nadrágot bedobni a medencébe, még egyszer nem lesz olyan rutintalan az Eger, hogy kieresszen a kezéből egy esetleges négygólos előnyt, mint ahogy azt tette másfél héttel ezelőtt.

Ugyan a mérkőzés Decker Ádám találatával kezdődött, ám Kiss Gergely és Benedek Tibor gólja gyorsan megfordította az állást. Az első perctől keményen küzdő hazaiak aztán átgázoltak az ezúttal védekezésben keveset nyújtó vendégcsapaton.

Hiába küzdöttek becsülettel Nyékiék (a nagyszünet előtt öt perccel Märcz találatával két gólra csökkentették hátrányukat) a nagyobb játéktudásra ezúttal nem találtak ellenszert.

Folyamatosan növelte előnyét a Honvéd, minek következtében a harmadik negyed után már hét góllal (15-8) is evezetett a Kovács-legénység.

Így a zárófelvonás már csak formalitás volt, amit az is bizonyít, hogy a hazaiak kapujában Gergely Istvánt Györke Zsolt váltotta.

A másik mérkőzés sem tartogatott sok izgalmat. Ezúttal a Szeged nem tudta kőkemény védekezésével megtörni a Vasas támadójátékát. A két negyed alatt kapott hat gólnál azonban sokkal nagyobb problémát jelentett, hogy a harmadik felvonás elejéig (!) kellett várni, míg Gyöngyösi András csapata megszerezze első találatát. Ám a gól nem fordította meg a játék képét, a felszabadultan játszó hazaiak tovább növelték előnyüket, és végül megérdemelten nyertek 13–5-re.

Az angyalföldiek ezzel 6-4-re vezet összesítésben, így már csak egyetlen győzelemre van szükségük ahhoz, hogy a döntőbe jussanak.

ING OB I, FÉRFIAK

ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
DOMINO-BHSE-BRENDON-FENSTHERM-ZF-EGER 18–9 (6–3, 4–4, 5–1, 3–1)
A mérkőzés osztályzata: 4
Kőér u., 250 néző. V: Székely B., Petik
Gól – emberelőnyből: 7/6, ill. 10/4
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Paján (12. p.)
Az egyik csapat nyolc pontjáig tartó párharc végeredménye: 8–2, a Domino javára
DOMINO: Gergely - Fodor 1, Kovács O. 1, Bárány 1, Paján, BENEDEK 4, KISS G. 3 Csere: HÁRAI 2, Molnár T. 2, SZÉKELY 1, VÁRI 3, GYÖRKE (kapus)
EGER: Jászberényi - Märcz 1, Decker Á. 1, Kis G. 1, Császár 2 Kiss Cs., Nyéki 1 Csere: Hegedűs 1, GÓR-NAGY 2, Baco, Matajsz, Mackeben, Bálint, Decker A. (kapus)
TEVA-VASASPLAKET-SZEGED-BETON VE 13–5 (3–0, 3–0, 5–3, 2–2)
A mérkőzés osztályzata: 3
Komjádi uszoda, 400 néző. V: Kiszelly, Fekete B.
Gól – emberelőnyből: 8/6, ill. 9/4
Ötméteresből: 2/2, ill. –
Kipontozódott: Lehmann (17. p.), Kuncz (28. p.)
Az egyik fél nyolcadik pontjáig tartó párharc állása: 6–4 a Vasas javára
VASAS: NAGY V. 1 Kovács R. 1, VARGA DÁNIEL 3, Hosnyánszki 2, Tóth M. 2, Kuncz, STEINMETZ B. 2 Csere: Mátyás 1, Kelemen, Heinrich 1, Takács B., Kincses 1, Szőke
SZEGED: Baksa - Varga P., Komlósi 1, Lehmann, Tóth L., Mészáros I., Juhász Zs. 1, Csere: Szegi (kapus), Éles 2, Szamardzsics, Monostori 1, Molnár P., Török, Garami
5–8. HELYÉRT 3. MÉRKŐZÉS
FTC APRILIA-BVSC 9–8 (1–2, 3–1, 3–2, 2–3)
Népliget, 100 néző. V: Bátori, Marjay
FTC: Németh Zs. – Benczúr, Kállay, DÁVID 4, Vindisch 1, Zentai 1, Zoufal. Cs: GULYÁS 3, Casper, Vrezgo. Edző: Somossy József
BVSC: LABONCZ – Pecz, Szűcs 2, Ambrus, Nagy S., SIMON 3, Németh Zs. 1. Cs: Szabó P., Lázár, Persely 1, Kriszt 1, Nitsovits. Edző: Vincze Balázs
Gól – emberelőnyből: 9/5, ill. 7/1
Ötméteresből: 2/0, ill. 2/2
Kipontozódott: Persely (28. p.), Kállai (32. p.)
A nyolc pontig tartó párharc végeredménye: 8–2 az FTC javára
9-12. HELYÉRT
OSC OPUS VIA-LEGRAND SZENTESI VK 13–12 (4–2, 4–4, 3–4, 2–2)
Budapest, Hajós Alfréd Uszoda, 50 néző. V: Kun., Füzesi
OSC: Áts – Balla, Ferkó 2, Hangody Gy. 2, HANGODY L. 3, Takács 1, TIBA 2. Cs: Garádi, IBOLYA 2, Klie, Szőcs 1, Ürögi. Edző: Bíró Attila
SZENTES: Horváth T. – Döbrössy 1, NÉMETH D. 3, Papp G. 1, Szabó T. 1, Torday 1, Vígh R. 2. Cs: Araczki 1, GÁBOR B. 2, Jaksa M., Józsa T. Edző: Berki András
Gól – emberelőnyből: 9/1, ill. 9/2
Ötméteresből: 2/2, ill. –
Kiállítva végleg cserével: Tiba P. (21. p.), Bíró Attila (21. p.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik