Drámai találat után bukott el az Eger, a Vasas a nyolc között

Vágólapra másolva!
2007.04.28. 21:04
A Vasas jutott a legjobb nyolc közé az Euroliga C csoportjából, miután az utolsó csoportmérkőzésen négy góllal (13-9) nyert a Csehov ellen, míg a nagy ellenlábas, az Eger az utolsó másodpercekben kapott találattal csak döntetlenre (10-10) végzett a már csoportgyőztes Recco ellen.
Steinmetz Ádám négy találatig jutott
NS-archív
Steinmetz Ádám négy találatig jutott
Steinmetz Ádám négy találatig jutott
NS-archív
Steinmetz Ádám négy találatig jutott
A már csoportgyőztes olasz Pro Recco és az Eger egymás ellen szállt vízbe az Euroliga C csoportjának zárófordulójában.

A találkozónak csak a hevesiek számára volt tétje, hisz győzelmük esetén Gerendásék biztosan továbbjutottak volna a kvartettből az olaszok mögött.

A fantasztikus hangulatban zajló találkozó elején úgy tűnt az Eger elintézheti nagyobb nevű ellenfelét, Kissék 3-1-re és 4-2-re is vezettek, ám a második negyedben magához tért az Olasz Kupát a múlt héten elhódító vendégcsapat, és 5-4-re megfordította az állást.

A negyedik negyedben aztán újra a feljöttek a hazaiak, és főleg a válogatott formában játszó Nyéki Balázsnak köszönhetően három másodperccel a vége előtt a vezetést is visszavették.

A dráma azonban ezután következett: a középkezdés után Angelini fél pályáról bevette Jászberényi kapuját, és így búcsúztatta az Eger csapatát az Euroliga további küzdelmeitől.

Ott lesz viszont a folytatásban is a Vasas. Az angyalföldi csapat szintén hazai pályán bizonyult jobbnak a Sturm Csehovnál. Az orosz gárda becsülettel küzdött, de gyakorlatilag esélye sem volt a győzelemre.

A magyar együttes folyamatosan vezetve , előnyét fokozatosan növelve húzott el az Alekszandar Sapics erősítette vendégcsapattól.

A mérkőzés legjobbja a négy gólt szerző Steinmetz Ádám és társai öröme a lefújás után pár perccel teljesedett be, amikor az egri uszodából megérkezett a hír: a Recco pontot szerzett Egerben.

EUROLIGA

C CSOPORT, 6. FORDULÓ
TEVA-VASASPLAKET-STURM 2002 CSEHOV (orosz) 13–9 (6–3, 3–2, 2–2, 2–2)
Komjádi uszoda, 500 néző
V: Simion (román), Csirics (szerb)
VASAS: Nagy V., Mátyás, HOSNYÁNSZKY 3, Steinmetz B., Kovács R. 2, STEINMETZ Á. 4, VARGA DÁNIEL 3 Csere: Kincses, Kuncz, Heinrich, Tóth M. 1
Edző: Földi László
CSEHOV: Rasztorgujev Maljakovics 1, Zeltovszkij, Gorovoj, CSOMAKIDZE 2, SAPICS 4, Visnyakov, Csere: Krsztonosics 1, Zsiljajev 1, Korotajev, Ivanov, Malkov, Szmirnov (kapus)
Edző: Alekszandr Kabanov
Gól – emberelőnyből: 6/1, ill. 8/4
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
FÖLDI LÁSZLÓ, a Vasas edzője: Örülök, hogy végre jól játszottunk, és már a mérkőzés elején biztosítottuk a győzelmünket.
ALEKSZANDR KABANOV, a Csehov edzője: Számunkra ez egy jó edzőmérkőzés volt, mert a Dinamo Moszkva elleni orosz bajnoki elődöntőre készülünk. Kapusaink kivételével mindenkivel meg voltam elégedve.


EUROLIGA

C-CSOPORT, 6. FORDULÓ
Brendon-Fenstherm-ZF-Eger - Pro Recco (olasz) 10–10 (4–3, 1–2, 3–3, 2–2)
Eger, 2500 néző. V: Tulga (török), Bohat (szlovák)
EGER: Jászberényi, Császár, KISS CS. 3, Märcz, KIS G., NYÉKI 6, Decker Á.
CS: Mackeben, Matajsz, Gór-Nagy 1, Hegedűs G., Bálint, Baco
RECCO: Tempesti, VUJASZINOVICS 3, Kásás 1, ANGELINI 3, A. Calceterra, Bettini, Madaras CS: Giacoppo, Figlioli 1, Sadovyy, Mangiante 1, Fiorentini 1, Sottani
Gól – emberelőnyből: 11/5, ill. 12/4
Ötméteresből: 4/2, –
Kipontozódott: Mangiante (19. p.), Gór-Nagy (28. p.)
MESTERMÉRLEG
GERENDÁS GYÖRGY, az Eger edzője:
Amit most érzek, azt kívánom azoknak, akik jól értesülten bundáról beszéltek a meccs előtt.
GIUSEPPE PORZIO, a Recco edzője:
Tudtuk, hogy az Eger az életéért fog küzdeni, de sportemberek vagyunk, ezért mi sem adtuk fel előre a meccset. A végkifejlet is mutatja, a vízilabdában az utolsó pillanatokban is mekkorát változhat a helyzet
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik