A magyar lányok újult erővel rohamozhatják a kanadai kaput

Vágólapra másolva!
2007.03.26. 22:13
A magyar női vízilabda-válogatott közép-európai idő szerint kedd délelőtt Kanadával csap össze a negyedöntőben, az ausztráliai Melbourne-ben zajló vizes világbajnokságon. Godova Gábor tanítványai kétnapos pihenő után játszanak újra, az észak-amerikai rivális Németország legyőzésével biztosította helyét a legjobb nyolc között.
Primász Ágnes lendületére Kanada ellen is szükség lesz
Primász Ágnes lendületére Kanada ellen is szükség lesz
Primász Ágnes lendületére Kanada ellen is szükség lesz
Primász Ágnes lendületére Kanada ellen is szükség lesz

Pelle Anikóék nem számíthatnak könnyed sikerre, mégis a párharc toronymagas esélyeseként várhatják a Kanada elleni összecsapást. Godova Gábor együttese jó úton jár a dobogó felé vezető úton, az olaszok elleni döntetlen (8-8) után, Új-Zéland (17-7) és Kuba (19-4) nem tudta megnehezíteni a mieink dolgát.

A csoportgyőztes magyarok jutalma sokat érhet, a vasárnapi és a hétfői pihenőnap után újult erővel rohamozhatják a kanadai kaput Stieber Mercédeszék.

A torna nyitányán mindjárt egy hálátlan feladatot kellett volna megoldania a kanadaiaknak, hiszen a Sports and Aquatic Centerben a házigazda ausztrálokkal csaptak össze a rajton. Győzelmi esélyük egészen a hajráig élt, végül mégis a vendéglátók örülhettek (4-5).

Ezt követően két kötelező győzelemmel biztosította helyét a nyolc között Kanada, Brazília (6-3) és Puerto Rico (13-4) felülmúlása is könnyed ujjgyakorlatnak bizonyult.

A csoportküzdelmeket a D jelű kvartett élén záró Godova-csapat számára az volt az egyetlen kérdés, hogy Németország, vagy Kanada lesz az ellenfél az elődöntőbe jutásért, közép-európai idő szerint vasárnap délelőtt derült ki, hogy a tengerentúliak (14-10) várnak a mieinkre a nyolc között.

A kanadaiak a világbajnokság történetében a mieinkhez hasonlóan háromszor állhattak fel a dobogóra, az eredmények közti különbség mégis szembetűnő. A magyar lányok sikerével zárult legutóbbi, montreali vb-n az észak-amerikaiak nyakába bronzérem került, akárcsak 2001-ben Fukuokában.

Az 1991-es, perthi világbajnokságon nyújtotta eddigi legjobbját Kanada, miután bejutott a fináléba, ahol azonban alulmaradt a holland nemzeti csapattal szemben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik