Benedek Tibor felemás visszatérése

Vágólapra másolva!
2007.02.13. 20:40
Döntetlennel debütált a magyar férfi vízilabda-válogatott Kecskeméten. Benedek Tibor fantasztikus teljesítménnyel tért vissza, négyszer is betalált az olasz nemzeti csapat kapujába. A kiegyensúlyozott, szoros küzdelmet hozó találkozó végjátékában elszabadultak az indulatok, Bencivenga a víz felett megütötte Szécsi Zoltán kapust.
Benedek remekelt az olaszok ellen, nem rajta múlt, hogy végül döntetlen született
Czagány Balázs
Benedek remekelt az olaszok ellen, nem rajta múlt, hogy végül döntetlen született
Benedek remekelt az olaszok ellen, nem rajta múlt, hogy végül döntetlen született
Czagány Balázs
Benedek remekelt az olaszok ellen, nem rajta múlt, hogy végül döntetlen született

A mérkőzés előtt a publikum óriási üdvrivalgással fogadta a nemzeti csapatba visszatérő Bendek Tibort és a válogatott valamennyi tagját.

A szurkolók buzdítására nem lehetett panasz, a lelkes hírösvárosi közönséget még az sem csendesítette el, hogy a második perc végén már 0-2 állt az eredményjelzőn.

A harmadik percben éppen Benedek bal keze villant, a labda pedig akadálytalanul vágódott az olasz kapu jobb oldalába (1-2), ezzel a találattal szépített a Kemény-gárda.

Egy minutummal később már döntetlen volt az állás, hiszen Biros Péter átadása ziccerben találta Molnár Tamást, a rutinos center pedig nem hibázott.

Ezt követően ismét az olasz együttes akarata érvényesült (2-4), két másodperccel a negyed vége előtt Madaras szépített (3-4).

A második játékrész a kivédekezett támadások és az elpuskázott lehetőségek jegyében telt, bár ahhoz Tempesti és Szécsi bravúrjaira is szükség volt, hogy csak a 15. perc hajrájában zördüljön meg újra valamelyik háló.

A maratoni gólcsendet Postiglione törte meg (3-5). Egy másodperccel a félidőt jelző dudaszó előtt faragott hátrányán a házigazda, Biros passzát Benedek váltotta gólra (4-5).

Madaras Norbert egy másodperccel a nagyszünet előtt mattolta Tempestit
Meggyesi Bálint
Madaras Norbert egy másodperccel a nagyszünet előtt mattolta Tempestit

A fordulás után ismét egyenlített a vendéglátó: Kiss Gergő lövése ugyan a bal kapufán csattant, ám a kipattanóra Fodor Rajmund gyorsabban eszmélt a tétovázó védőknél (5-5).

A harmadik negyed 4. percében először vezetett a magyar együttes, emberelőnyös szituáció végén Madaras kilőtte Tempesti kapujának jobb felső sarkát.

Nem sokkal később Kásás Tamásék újra futhattak az eredmény után, hiszen a Kiss szabálytalansága után megítélt ötméterest Szécsi nem tudta hárítani (6-7).

A zárófelvonásra döntetlennel fordulhattak a felek, hiszen egy perccel a harmadik etap vége előtt Benedek gólra váltotta a létszámfölényes szituációt (7-7).

Olasz kapufával indult a negyedik játékrész, az ellentámadásnál a mieink kísérlete is kimaradt. Kihagyott helyzet itt, elpuskázott lehetőség ott, a záró negyedben hosszú percekig nem esett gól.

Két és fél perccel a vége előtt a nézők többsége ugyan gólt kiáltott, ám Biros lökete az oldalhálóban kötött ki. 1:27 perccel a lefújás előtt kettős emberelőnyből Benedek révén szerzett vezetést Kemény Dénes együttese.

Barátságos mérkőzésnek indult ugyan, a végjátékban mégis elszabadult a pokol. Az olasz egyenlítő gól után a labda Szécsi gólvonala mögött táncolt, amikor érkezett Bencivenga és a víz felett megütötte a hálóőrt.

Tömegverekedés nem alakult ki az esetből, mivel idejében lecsillapodtak a kedélyek. Döntetlennel zárult a végig kiélezett, szoros találkozó.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Magyarország Olaszország 8-8 (3-4, 1-1, 3-2, 1-1)
Gólszerzők: Bendek 4, Madaras 2, Fodor, Molnár 1-1, illetve: Giorgetti, Postiglione 2-2, Galetta, Di Costanzo, Fiorentini, Rizzo 1-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik