A Vasas könnyed győzelmet aratott

Vágólapra másolva!
2007.01.13. 19:49
Magabiztos győzelmet aratott a TEVA-VasasPlaket vízilabdacsapata a férfi Euroligában. A fővárosiak hat góllal, 12-6-ra győzték le az Egert, és nagy lépést tettek a továbbjutás felé.
Varga Dániel hat gólt dobott
Varga Dániel hat gólt dobott
Varga Dániel hat gólt dobott
Varga Dániel hat gólt dobott

A férfi Euroliga C-csoportjában magyar rangadót rendeztek, a Vasas és az Eger közül aki nyer, az nagy lépést tesz a továbbjutás fölé.

Nem tudta meglepni egymást a két csapat, az első negyedben mindössze egy gól esett, azt is a fővárosiak szerezték emberelőnyből. Pontatlanul céloztak a csapatok, de mondhatjuk azt, hogy a védelmek és a kapusok jól működtek, vagy éppen a kapufa mentett.

A második játékrész első másfél percében továbbra sem találtak be a csapatok, majd Varga Dániel messziről lövésre szánta el magát, ezzel nagyon meglepte Jászberényi kapust, aki nem tudta fogni a lövést.

Az egriek nem sokkal később emberelőnyből végre megszerezték első góljukat: egy középrejátszott labdát Matajsz a kapunak háttal állva húzott a hálóba. Heinrich jobbról egy rövid sarokra tartó lövéssel visszaállította a kétgólos különbséget, 3-1 volt a Vasas javára.

Másfél perccel a negyed vége előtt Varga Dénes egy gyönyörű összjáték után talált a hálóba. Az egriek a mérkőzés eddigi részében gyengélkedtek, sőt, miután kettős emberhátrányba kerültek, Hosnyánszky belőtte az ötödiket.

A harmadik negyed már egri góllal kezdődött, Császárral hiába volt szemben Varga Dénes, valamint Nagy Viktor kapus is, a vendégcsapat játékosa meglepte őket egy szép lövéssel a szélről. Igaz, a másik oldalon Jászberényi újabb gólt kapott Varga Dánieltől, aki már harmadszor volt eredményes.

Az egriek teljesen összeomlottak, szinte minden lövés bement, amit a Vasas-játékosok kapura lőttek. 9-2 után sikerült végre a vendégeknek Decker révén újra gólt szerezniük.

10-4-es Vasas-előnnyel fordultak a csapatok az utolsó negyedre, amelyben sokáig nem esett gól. Közel öt perc után az egriek büntetőhöz jutottak, de ezt kihagyták, ám rögtön utána Kiss Csaba már nem hibázott.

A Vasas a második negyedtől kezdve felülmúlta ellenfelét, és megérdemelten nyerte meg a találkozót.

EUROLIGA, C-CSOPORT, 3. FORDULÓ

TEVA-VASASPLAKET - BRENDON-FENSTHERM ZF EGER 12–6 (1–0, 4–1, 5–3, 2–2)
Komjádi uszoda, 1500 néző. V: Adzics (montenegrói), Sajdakov (orosz)
VASAS
NAGY V. - VARGA DÁNIEL 6, VARGA DÉNES 2, Steinmetz Á., STEINMETZ B., Hosnyánszky 1, Kovács R.
CSERE: TóTH M. 1, Mátyás 1, Heinrich 1, Kincses, Kelemen
Edző: Földi László
EGER:
Jászberényi - Baco, Märcz, Kiss G., Decker Á. 1, Mackeben, Kiss Cs. 2
CSERE: Nyéki 1, Gór-Nagy, Császár 1, Hegedüs, Matajsz 1, Bálint
Edző: Gerendás György
Gól – emberelőnyből: 9/5, ill. 13/2
Ötméteresből: 1/0, ill. 1/0
Kipontozódott: Kovács R. (32. p.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik