Vízi Eb: „Keszthelyi világklasszis teljesítményt nyújtott”

Vágólapra másolva!
2016.01.18. 19:17
null
Keszthelyi Rita kiemelkedett a mezőnyből (Fotó: Földi D. Attila, archív)
Bíró Attila szövetségi kapitány szerint az oroszok ellen hat gólt szerző Keszthelyi Rita világklasszis teljesítményt nyújtott az oroszok ellen 11–10-re megnyert csoportmérkőzésen a belgrádi vízilabda Európa-bajnokságon. A szakember nem aggódott akkor sem, amikor a meccs végén az ellenfelünk megkezdte a zárkózást. Sőt egyenlített is.

 

„Nem hiszem, hogy megnyugodtunk, az oroszok találtak egy-két szerencsés gólt, ami adott nekik pluszlöketet. Az tény, hogy olyan komoly tempót diktáltunk, amibe egy kicsit elfáradtunk, de volt egy kis szerencséjük is. Persze azt is el kell ismerni, hogy hibáztunk, de ez benne van a játékban. Összességében kevesebbet rontottunk, mint ők. Nem aggódtam a végén sem, bíztam a játékosokban, hogy a végén a fórokból egyet belövünk. Illés Annának sikerült is. Keszthelyi Ritát nagyon fogták” – mondta Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a találkozó után.

Keszthelyit annyira nagyon fogták, hogy „csak” hat gólt lőtt a meccsen, igazi vezére volt a csapatnak. Mi is kimondhatnánk, amit gondolunk, de tegye ezt meg a kapitány!

„Keszthelyi világklasszis teljesítményt nyújtott.”

„Hál' Istennek, a csapatban vannak még olyan játékosok, akik elvállalják ilyen szituációban. Ezért vagyunk jó csapat. Nem is azért volt fontos ez a meccs, hogy könnyebb ellenfelet kapjunk, hanem azért, hogy mutassuk meg mindenkinek, a játékvezetőnek, a delegátusnak, hogy ez a csapat igenis a végső győzelemre is esélyes. A célunk nem változott, kvalifikálni szeretnénk magunkat az olimpiára.”

A magyar válogatott centere, Bujka Barbara azzal viccelődött, hogy izgalmassá tették a meccset. Ez valóban így volt, bár szerintünk azért a lányok sem nevettek mondjuk másfél perccel a találkozó vége előtt.

„Izgalmassá tettük a meccset, a végére kicsit elfáradtunk a szoros emberfogásban, de szerencsére megoldottuk. Nagyon jól védekeztünk, két gólt kaptunk az első félidőben. A másodikban néggyel vezettünk, talán kicsit belelustultunk vagy lazábban vettük. Nagyon jó volt a csapatjátékunk majdnem a végéig. Néhány hibánkat ugyan kihasználták, de nyertünk” – fogalmazott Bujka.

„Hat a hat ellen a támadásban és a védekezésben is jók voltunk. Még az emberelőnyön van mit csiszolnunk.”

VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (BELGRÁD) – EMLÉKEZTETŐ
NŐI TORNA, 5. FORDULÓ
A-CSOPORT

MAGYARORSZÁG–OROSZORSZÁG 11–10
(2–1, 4–1, 3–3, 2–5)
Belgrád, 300
néző. Vezette: Alexandrescu (román), Putnikovics (szerb)
MAGYARORSZÁG:
Gangl – KESZTHELYI 6, Antal, Garda, BUJKA 1, Szücs G., KISTELEKI H. 2. Csere: Takács O., Tóth I., Csabai, Illés A. 1, Czigány D. 1
OROSZORSZÁG:
Karnauk – LISZUNOVA 3, Ivanova 2, Szobolova 1, Tankejava, Karimova 1, Prokofjeva 1. Csere: SZIMANOVICS 2, Tyimofejeva, Krimer, Grineva, Jarondajkina
Gól – emberelőnyből:
13/3, ill. 11/5
Gól – ötméteresből:
1/1, ill. 1/1
Kipontozódott:
Szobolova (24. p.), Szücs G. (25. p.), Tyimofejeva (26. p.)

A csoport további eredményei:

Portugália–Törökország 11–10 (2–2, 3–3, 4–1, 2–4)
Hollandia–Görögország 11–10 (1–3, 3–3, 3–4, 4–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik