Vizes vb: Hosszú Európa-, Cseh országos csúccsal középdöntős

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.02. 11:20
null
Hosszú Katinka Európa-csúccsal jutott be a 200 méteres vegyes úszás középdöntőjébe (Fotó: Reuters)
Megkezdődött az úszóprogram a kazanyi vizes világbajnokságon. Hosszú Katinka Európa-csúccsal jutott be a 200 méteres vegyes úszás középdöntőjébe, amelyben Jakabos Zsuzsanna is érdekelt lesz. Cseh László országos rekorddal kvalifikálta magát a legjobb tizenhat közé 50 pillangón, míg Bernek Péter a hetedik legjobb idővel döntős 400 gyorson. Gyurta Dániel száz mellen, Verrasztó Evelyn száz pillangón búcsúzott az előfutamokat követően.

 

AZ ÉLŐ HÍRFOLYAMOT IDE KATTINTVA ÉRHETI EL!

VERRASZTÓ EVELYN NEM JUTOTT TOVÁBB 100 PILLANGÓN

A program a női 100 méteres pillangóúszással kezdődött el. Verrasztó Evelyn az ötödik előfutamban volt érdekelt, és 59.09 másodperces idővel a hetedik helyen végzett. A hatodik futamban kilencen, a hetedikben nyolcan úsztak jobb időt a magyar versenyzőnél, aki összesítésben a 25. helyen zárt, így nem jutott be a délutáni középdöntőbe. Szilágyi Liliána gyomorbántalmak miatt nem állt rajthoz.

„Szerettem volna jobb időt úszni, de nincs kedvem magyarázkodni. Az A-szint elérése volt a célom, ám nem sikerült. Megyünk tovább, nincs még vége a világbajnokságnak” – értékelt az M4 kamerája előtt Verrasztó Evelyn.

BERNEK PÉTER DÖNTŐS 400 GYORSON

Férfi négyszáz méteres gyorsúszásban Bernek Péter 3:46.83-mal az amerikai Connor Jaeger (3:46.03) mögött a második helyen végzett a hetedik előfutamban. A magyar sportoló a hetedik legjobb idővel bejutott a délutáni döntőbe.

„Kicsit fájtak az utolsó méterek, majdnem »megettem«, hogy lassú volt a futam. Nem akartam »izmozni« a végén, talán maradt még néhány másodperc ebben az úszásban. Levezetés és pihenő vár rám a döntő előtt” – mondta Bernek Péter.

HOSSZÚ KATINKA EURÓPA-CSÚCCSAL DÖNTŐS 200 VEGYESEN, JAKABOS IS FINALISTA

Hosszú Katinka Európa-csúccsal, 2:07.30-cal kvalifikálta magát a 200 méteres vegyes úszás középdöntőjébe. Jakabos Zsuzsanna 2:18.38 perc alatt teljesítette a távot, ezzel holtversenyben a kilencedik legjobb idővel jutott tovább.

„Előfutamos úszás volt, könnyűnek éreztem. A 2009-es Európa-csúcsot sikerült megdöntenem, amit már régóta üldöztem. Úgy érzem, tudom gyorsabban is teljesíteni a távot. Délután nem szeretném magam kiúszni, nem lesz gond a döntőbe jutással” – értékelt Hosszú Katinka.

„Jólesett az úszás, vártam már a versenyt. Remélem, délután jobban megy majd, de reggelhez képest egész jó az időeredményem” – mondta Jakabos Zsuzsanna.

CSEH LÁSZLÓ ORSZÁGOS REKORDDAL JUTOTT TOVÁBB 50 PILLANGÓN

Ötven méter pillangón Cseh László országos csúccsal, 23.32 másodperccel megnyerte a nyolcadik előfutamot, és a második legjobb idővel bejutott a délutáni középdöntőbe. Az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok magyar úszó az áprilisban, Eindhovenben felállított 23.50 mp-es rekordját adta át a múltnak. A magyar úszónál csak Florent Manaudou (23.15) tette meg gyorsabban a távot.

„Nagyon jól ment az úszás. Lehetett volna fél méterrel rövidebb vagy hosszabb a medence, mert akkor kijött volna a tempó. Ötven méter a táv, itt nincs mit taktikázni, úgy érzem, tudok még gyorsulni” – vélekedett Cseh László.

KAPÁS BOGLÁRKA ELFÁRADT, DE DÖNTŐS 400 GYORSON

Kapás Boglárka 4:06.21-gyel a negyedik helyen végzett a 400 méteres gyorsúszás ötödik előfutamában, és az ötödik legjobb idővel kvalifikálta magát a délutáni fináléba. A legjobb eredménnyel az amerikai Katie Ledecky (4:01.73) jutott tovább.

„Eléggé elfáradtam, nagyon örülök, hogy bejutottam a döntőbe. Meglepő, hogy négy perc hat másodperc fölötti idővel továbbjutottam, jobban szerettem volna úszni. Katie Ledeckyt szerintem nem lehet megverni, de neki is lehet rossz napja, ő is emberből van, elvileg” – mondta Kapás Boglárka.

GYURTA DÁNIEL KIESETT 100 MELLEN

A százméteres férfi mellúszás nyolcadik előfutamában Gyurta Dániel 1:00.71-gyel az ötödik lett, és összesítésben a 22. helyen zárt, így nem jutott tovább a délutáni középdöntőbe. A kétszáz méter olimpiai bajnokát nem viselte meg a kiesés.

„Az eleje kicsit lassú volt, nem találtam a ritmust, a kétszáz méterre vagyok beállva. Jó lett volna délután is úszni, de elsőre nem volt rossz. Meg lehet nézni, hogy a kétszázasok közül hányan jutottak tovább, helyt tudtam állni. A saját mezőnyömmel kell foglalkoznom” – vélekedett az M4 kamerája előtt Gyurta.

VIZES VB, KAZANY

ÚSZÁS
16.30: középdöntők, döntők (Tv: M4, Eurosport)
női 100 m pillangó, férfi 400 m gyors (Bernek Péter), női 200 m vegyes (Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna), férfi 50 m pillangó (Cseh László), női 400 m gyors (Kapás Boglárka), férfi 100 m mell, női 4x100 m gyorsváltó, férfi 4x100 m gyorsváltó
A vastag betűkkel feltüntetett versenyszámokban döntőt rendeznek.

MŰUGRÁS
14.00: 3 méter vegyes szinkron, döntő (Tv: M4, Eurosport)
18.30: férfi toronyugrás, döntő (Tv: M4, Eurosport)

FÉRFI VÍZILABDA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT

12.30: Kanada–Olaszország (Tv: M4)
16.30: Egyesült Államok–Brazília
17.50: Kazahsztán–Montenegró
19.10: Ausztrália–Dél-Afrika
A 13–16. HELYÉRT
Kína–Oroszország 10–10 – ötméteresek után 11–14
Argentína–Japán 6–14

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik